101 Alphabets

101 Alphabets van Dale Burdett, is het boek waar mijn Abc- tje in staat. Ik heb een voorlopige keuze gemaakt…. voor mijn definitieve keuze moet ik nog een nachtje slapen.

De redactie van Ariadne vond ons idee, Abc… je met ons mee, waarschijnlijk zo leuk dat ze in het juninummer een geborduurd alfabetkussen hebben geplaatst!!

27 gedachten over “101 Alphabets

 1. Ha LEUK!:o)
  Ik heb ook ergens iets van Dale Burdett, maar deze niet…, het blijft nog een verrassing! ;o)
  En bedankt voor de Ariadne tip!
  Misschien worden ze door al het SnB-gebrei en ons ge-ABC (LOL) wel weer een echt handwerkblad! ;o)

 2. He, dit boek ken ik nog niet. Staat veel in zo te zien!!!! Leuk het kussen, ja jammer dat Ariadne niet meer de oude is? Ik ben meer dan 20 jaar lid geweest en heb dan ook gelukkig juist de mooiste, die wij goed kunnen gebruiken qua merklap etc. Kijk ze nog regelmatig door!

 3. Mooi boek en mooi kussen!! Het begint erg te kriebelen, maar er is nog zóveel ander werk (met voorrang) te doen!
  Zullen we Ariadne weer teruglobbyen? Ik koester ook de oude nummers! Heb zelfs nog een stapel uit de vijftiger en zestiger jaren, maar de nummers uit de tachtiger en negentiger zijn de mooiste. Met de revival van allerlei handwerktechnieken lijkt me er best een markt voor!

 4. Ik verwacht niet dat de Ariadne terug wil naar de oude stijl!
  Gelukkig hebben we HzG!
  @Ineke,ik zou zeggen, doe gezellig met ons project mee.

 5. Berthi, je haalt me de woorden uit de mond! Ik zie ook wel andere bladen nu snel inhaken op de handwerktrend, maar ik denk niet dat ze daar verder op doorborduren als die hype over een tijdje weer voorbij is. HzG is gelukkig wars van iedere trend!

 6. morgen de ontknoping van het ABC?
  is dat kussen om zelf te borduren of mogen we het kant en klaar ergens kopen? ik heb minstens 15 jaar geleden vrijwel zo’n zelfde kussen gekocht, machinaal geborduurd en blauw en dat begint er wel een beetje uit te zien als een kussen op leeftijd. Een nieuwe rode lijkt me wel wat

 7. leuk leuk!
  ga ’t allebei aanschaffen.
  ik heb in ieder geval één persoon aangestoken met mijn borduurvirus!
  we zaten op een feestje met kringetje vrouwen van dezelfde generatie bij elkaar en overal enthousiast 0ja 0ja.. berthi, vind je het goed als ik je log doorgeef?

 8. @Marcella,….morgen de ontknoping van het alfabet…..ik ben niet zo snel. Elke dag komen er heel veel dingen tussendoor die ik dan weer als eerste moet doen.
  Het is een machinaal geborduurd kussen , vanaf 50 euro te koop bij http://www.at-home.nl/
  @Meizoen, natuurlijk is het goed als je mijn log doorgeeft! Hoe meer mensen enthousiast, hoe beter en leuker!

 9. Lijkt me een leuk hebbe-boek! Zou dat nog te koop zijn hier of daar? En de verhuizing is best geslaagd Berthi , ik moet ook altijd wennen zelfs in mijn huis waar mijn hobbykamertje een beetje opgeknapt wordt , laminaat op de vloer en 2 stevige planken erbij om de manden met stoffen op te zetten en de bezem er weer eens lekker door , m.a.w. soppen , ik ben daar helemaal gek op! [maar nu jok ik echt vreselijk!!! ;-0
  Groeten en veel plezier in je nieuwe huis , al is het dan virtueel! Marlies

 10. @Marlies, dank voor je leuke reactie. Ik moet nog echt wennen. Dat krijg je als je een honkvast type bent!:)
  @marian’ne m, precies, wij draaien onze handen daar niet voor om, toch?!:))))
  Als je maar over voldoende tijd beschikt!:)

 11. Als je te weinig tijd hebt, maak je toch gewoon het rechtste kussen? 2 letters met een lijntje ertussen: eitje. (LOL)
  Je weblog is al aardig ingericht. Leuke nieuwe kopfoto!

 12. @Annette-p, prachtig idee van je! Maar als ik iets doe, wil ik ook proberen om het goed te doen! Met mij moet je gewoon een beetje geduld hebben!:)))
  Ik moet nog een heleboel teksten goed plaatsen dat bij een aantal logs tussen de foto’s loopt! Weer extra werk!

 13. sinds ariadne een andere koers ging varen, hebben er voor mijn idee alleen nog maar abc’s in gestaan. en quilts. als er nog wat in stond.
  op zich niet verkeerd, maar erg eenzijdig.
  groetjes

 14. Ik ben blij dat je verteld hebt dat het een kant-en-klaar-te-koop-kussen is. Dan hoef ik die Ariadne wéér niet te kopen! (de plastic verpakking die er veelal omheen zit is ook zo iritant, want vaak blijkt na aankomst thuis, dat ’t wéér is tegen gevallen wat ze op de voorkant beloven!)
  Zó(!), dát zal ze leren! ;oP
  Op hun website vond ik nog wel andere letters (patronen) om een handdoek op te leuken.

 15. @Juul, ik had duidelijker moeten zijn. Maar dit soort kussens zijn al jaren te koop, zoals Marcella schrijft.
  Ik zag ze en zie ze nog steeds in winkels liggen als at-home.

 16. Ariadne, bestaat dat dan nog? Vroeger was het een leuk blad. Nu? Ik heb weer een nieuw idee voor mijn alfabet. ff laten sudderen.

 17. *zingend*:
  “yvóóónnep gaat een kussen máááken, yvóóónnep gaat een kussen máhááken, yvóóónnep gaat een kussen máháháken, la,la,la,la,la,la,la,la,…”
  :o)

 18. @Juul, een gebreid kussen dan wel!
  Trouwens, wat kan jij mooi zingen….. je bent ook van alle markten thuis!:)))))

 19. Hoi Berthi! :o)
  Zing je mee?
  ’t Was zo stil hier, ik moest de stemming er toch inhouden?
  :o)

 20. hoi hoi, dikneusjes , ik ben er weer:-)))
  Hoe weet je dat van Yvonnep, ik dacht dat ze een kattenkussentje ging maken om hen te leren lezen!!!!

 21. @marian’ne m, ik ben net bij je op bezoek geweest. Wat heb je de verhuizing goed overleefd!
  Een gebreid Abc- kussen voor de katten, dat zal het zijn!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *