Ontroering

En zo kwam er zomaar een mandje vol Staphorst-textiel voor jou uit de lucht vallen…

Veel plezier ervan!

De geefster wenst anoniem te blijven!!

De postbode bezorgde zaterdag een grote kartonnen doos. Had ik een bestelling gedaan? Niet dat ik me kon herinneren. Wat zou dit zijn en van wie zou dit pakket komen? Verwachtingsvol scheurde ik de plakband van de doos. Oude kranten kwamen tevoorschijn met daaronder een mandje, gevuld met zeer veel verschillende en mooie lapjes uit Staphorst, plus een foto! Eerst kwam de verbazing, daarna de ontroering!! Dat een ‘onbekende’ persoon mij verrast met al dit mooie textiel! Via mijn weblog (misschien leest zij mee?) wil ik deze persoon heel, heel hartelijk danken voor al het moois! Ik geniet ervan en het zal een speciaal plekje krijgen in mijn verzameling textiel.

Dank je wel!

31 gedachten over “Ontroering

 1. oohh, wat mooi, en inderdaad heel ontroerend wanneer een onbekende dit voor je over heeft!!!! Wat een prachtige stoffen. Daar zitten ook allerlei gebruiken bij zeker, rouwkleuren, zondagsdracht?
  Nou zij/hij mag weten dat het goed terecht is gekomen.!!!
  Zitten er ook kledingstukken bij? Is het mandje ook oud?

 2. Joh Berthi wat leuk voor je! Iemand, die gedacht heeft: bij haar zijn mijn mooie “schatten” in goede handen. Heel mooi!

 3. Tjonge Berthi dat is genieten zeg , zo’n cadeau!!!!
  Zit je je nu niet steeds af te vragen van wie zou ik dat nou toch gekregen kunnen hebben?
  Groeten van Marlies

 4. Wat een lief gebaar ze wist precies dat het goed bij jou terecht zou komen.Geniet ervan.

 5. @Marian’ne m, er zitten ook enkele kledingstukken bij o.a. rouwkleding. Ik heb nog geen tijd gehad om het goed te bekijken.
  Hoe oud het mandje is, vind ik moeilijk te beoordelen. Het blijft in ieder geval zo bij elkaar met de foto erbij!. Zoals ik al eerder schreef wil ik deze zomer (eindelijk) eens naar Staphorst en Rouveen gaan.
  @Juul, klopt het dat ik maar een stukje van de documentaire kan bekijken? De totale uitzending krijg ik niet boven water……dan moet ik de dvd bestellen. Of heb jij nog wat anders gevonden?
  Het lijkt me een zeer interessante uitzending! Knap van je dat jij zoveel dingen tegelijk kunt doen……televisie kijken, computeren, handwerken, huishouden etc.! Fijn, dat je dan de informatie weer doorgeeft!
  Zo, nu moet ik eerst iets gaan uitzoeken. Zojuist een bijzonder telefoontje gekregen!

 6. En wij maar heel schieuwnierig deneken wat zou dat nou weer voor bijzonder telefoontje zijn????
  Marlies

 7. @Marlies, ik kan je alleen zeggen dat het met de special “60 jaar bevrijding” van HzG te maken heeft. Als het een happy end krijgt, zal ik toestemming vragen om er over te schrijven voor mijn weblog.

 8. Dat is een leuke verrassing !
  Zoiets geheel onverwachts te krijgen en dan komt het genieten en bestuderen ervan .
  Weer heel veel dank aan Juul !
  Ik heb namelijk ook de uitzending van Stien Eelsingh gezien . En ik wilde mijn Zus nog informatie doorgeven . Zij heeft vroeger bij Stien les gehad .
  Om het een en ander uit te zoeken , daar was ik nog niet aan toe gekomen en zie daar onze Juul staat alweer klaar !
  Ik heb erg genoten van de uitzending . Er was veel te zien over Staphorst . Lappen en gedragen kleding verkoop . En het stipwerk met een klosje met spijkers , waarmee ze de bloemmotieven stempelen .
  Vaak wordt de uitzending het uur van de wolf nog wel herhaald .
  Ik heb niet gelezen of dat nu ook zo is .
  Zo heb ik jl zaterdag een mooie uitzending gezien uit Peru . Ik kijk nog weleens naar een Frans/ Duitse zender Arte , die vaak mooie reportages hebben over ander volken . Het is echt de moeite waard .
  De uitzending uit Peru ging over vrouwen die voetballen en wel in hun kleurige kledij .
  Het waren vrouwen uit Churubamba .
  Ik heb er wel wat informatie over gevonden en de uitzending wordt hehaald , ik meen a.s zaterdag omstreeks 12.00 uur s,middags
  Ik zou zeggen ga kijken als het even kan .
  De vrouwen dragen hoedjes heel kleurig , het lijkt wel een parasolletje met een bandje onder de kin geknoopt . Ze gaan voetballen tegen een team vrouwen in een naburig dorp . In een open vrachtwagen vertrekken ze . en daar aangekomen zie je weer dat daar heel andere hoeden gedragen worden .
  http://www.quechuanetwork.org/yachaywasi/churub
  amba.pdf

 9. @Berthi, Ik denk als je ongeduldig bent…, moet je de dvd bestellen, maar meestal worden de uitzendingen wel herhaald, alleen de laatste tijd erg door elkaar en onregelmatig.
  Voor de zekerheid kun je misschien even bellen/mailen met de NPS?
  Ik heb niet verder gespeurd… (minder tijd op de pc enz…) ;o)
  Ahum… wie zegt hier iets over huishouden… ;oP
  @Gerrie, je kunt je zus de dvd misschien opsturen?
  Ik heb geen kabel, maar zal je linkjes even aanklikbaar maken. :o)
  http://www.arte-tv.com/de/1178348.html
  http://cbarbier.blog.lemonde.fr/photos/andahuaylillas/dsc02943.html
  http://www.geo.de/GEO/kultur/geo-tv/50427.html
  http://dyninet.wdr.de/inetepg/ObjekteZurSendung.asp?Sendung=2143127&bookmark=&Pos=
  Schitterende foto’s!
  :o)

 10. Juul dank voor je hulp !
  Ik dacht vanmiddag al . o als Juul me ziet klungelen. . . .!
  En je moet zo precies alle tekens overnemen .
  Ik ben van plan om a.s zaterdag nog weer even te kijken naar de kleurrijke film .

 11. @Juul, ik zal regelmatig kijken op de link die je geeft…..misschien als ik even geduld heb, dat ik het binnenkort via de p.c. kan bekijken. En anders een berichtje naar de NPS.
  @Gerrie, dank je voor alle links. Prachtige foto’s!

 12. @Gerrie, zit je alles in te tikken…?
  Dat hoeft niet hoor, als je met je muis, het linker knopje ingedrukt houd en dan over de tekst die je wilt kopiëren sleept, verkleurd deze tekst.
  Heb je alles verkleurd gemaakt (=geselecteerd), dan laat je de linker muisknop los.
  Je drukt (klikt) dan op de rechter muisknop in deze geselecteerde tekst (b.v. een link) en er klapt een klein grijs venster open hier klik je op kopiëren.
  De computer onthoud nu de tekst en je kunt de tekst nu gaan plakken in bv een reactie aan Berthi. ;o)
  Dit doe je door weer op je rechter muis knop te klikken in het reactie gedeelte van Berthi’s web-log.
  Er komt nu weer een grijs venster en nu kies je voor plakken.
  ’t is net toveren! :o)
  Oefen maar even het lukt je misschien niet direct.
  En als je nog vragen hebt zeg je ’t maar, er is hier altijd wel iemand die je wil helpen! :o)
  Als Berthi straks verhuisd is hoeven we de links alleen nog maar neer te zetten en dan (kunnen ze) vanzelf veranderen in hyperlinks! :o)
  (Matthijs…) ;o)

 13. Wat een goede uitleg, Juul. Ik kopieer met de toets ctrl c en ik plak met de toets ctrl v, deze twee toetsen tegelijk vast houden. Zeg ik dat nu duidelijk?
  Is dat zo, als ik verhuisd ben dat de links dan direct veranderen in hyperlinks? Ik zal het aan Matthijs vragen als hij morgen thuis komt!

 14. Ik kan nog heel wat leren . Ik zit al enkele jaren achter de computer . Vorig jaar een nieuwe computer gekocht en enkele boeken erbij , die ik zou bestuderen en daar is de laatste tijd niet veel van gekomen . Ik ga alles proberen .
  Alweer bedankt voor je aanwijzingen .
  Ik probeer wel eens een pagina door te sturen naar mijn zus en soms lukt dat ook niet .
  Ik ga op oefening . . .

 15. @Berthi, Ze veranderen het misschien niet automatisch, want ik weet niet hoe je de instellingen aangeleverd krijgt na de verhuizing, maar de mogelijkheid is er wel. yvonnep gebruikt dat ook.
  Een ander punt waarop je moet letten is dat je lezers, via en link van jouw weblog niet “weg gelinkt” worden. Bij anderen die verhuist zijn open ik een link nu maar in een nieuw venster door rechts te klikken en die mogelijkheid te kiezen…
  Maar ook dit moet in te stellen zijn heb ik (ergens bij web-log) gelezen… (Matthijs…) ;o)
  @Gerrie, als je een hele pagina wilt kopiëren en plakken doe je het volgende.
  Kijk boven aan op je beeldscherm, in het witte gedeelte zie je het woord “bewerken”, klik daarop, er klapt een venstertje open, klik daarin op “alles selecteren”. De computer “verkleurd” nu alles wat je op je beeldscherm ziet, dit kan natuurlijk ook veel te veel zijn… als dat zo is dan via de “sleep-methode” werken en alleen dat gedeelte dat je hebben wilt kopiëren…
  Ok, alles is nu verkleurd na het selecteren… ;o)
  Daarna klik je nogmaals op “bewerken” en weer komt het venstertje en nu klik je op kopiëren, de computer onthoud ook nu alles weer, daarna neem je b.v. een nieuw scherm in Word en daar ga je weer naar “bewerken” bovenin het beeldscherm en nu kies je voor plakken (of je kopieërt en plakt weer via rechts klikken met de muis).
  :o)
  Je kunt bij een probleem ook via “help” bovenin beeld of va de toets F1 hulp krijgen…
  En hier…(Matthijs…)
  ;o)

 16. @ Berthi, Ha bedankt jouw methode kende ik weer niet!
  Net even geprobeert:LOL
  Wat een goede uitleg, Juul. Ik kopieer met de toets ctrl c en ik plak met de toets ctrl v, deze twee toetsen tegelijk vast houden. Zeg ik dat nu duidelijk?
  Is dat zo, als ik verhuisd ben dat de links dan direct veranderen in hyperlinks? Ik zal het aan Matthijs vragen als hij morgen thuis komt!
  Wat je nog vergat erbij te vertellen is dat de tekst eerst even door slepen met de muis geselecteerd moest worden. :o)

 17. Ja, had ik misschien erbij moeten schrijven, maar dat had jij al zo duidelijk beschreven!
  Ben ik blij dat ik je iets op computergebied heb kunnen leren!!:))))

 18. sommige raadsels liggen dichterbij dan je denkt, berthi………..

 19. als jij, zoals je zelf schrijft van verhalen houdt, dan ken en weet je van mary poppins……………voor alle leeftijden overigens………
  echt, alles is heel gemakkelijk………zelfs koffertjes de wereld insturen………het gaat allemaal vanzelf…….in geest van leven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *