Weblogkladje

Hoe ontstaat een log? Allereerst zal ik een idee moeten hebben. En waar haal ik dat vandaan? Enkele voorbeelden: uit de krant, via de televisie, internet, tijdschriften, uitstapjes, de familie is alert (inmiddels weet toch iedereen dat ik met textiel bezig ben?), lezers dragen ideeën aan of… ik maak een wandeling door het huis! Gedachtes schrijf ik meteen op een papiertje dat binnen handbereik is. Zo liggen overal kladbriefjes, die – je raadt het al – regelmatig in het niets verdwijnen! Heb ik geen inspiratie, dan neem ik een foto uit mijn voorraadje!

Matthijs zag dit krabbeltje liggen en vond dit aardig voor een log. Vandaar!
Op het papieren zakdoekje heb ik de tekst op een verloren moment geschreven voor de log van vandaag!

14 gedachten over “Weblogkladje

 1. Leuk! Even ’n kijkje in de “keuken” van onze beroemde schrijfster, en gezellig dat iedereen je helpt!
  En natuurlijk op ’n zakdoekje! :o)
  Zo herkenbaar je verhaal! :o)
  Je wilt mijn hoeveelheid briefjes ook niet tellen, overal liggen ze, maar ik gebruik meestal de achterkant van gebruikte enveloppen…
  :o)

 2. @Juul, die gebruik ik ook…..alles wat ik zie en tegenkom aan papiertjes.
  Ik kom niet los van de zakdoekjes…..misschien toch maar weer eens iets met een zakdoekje gaan doen!?:)

 3. Herken ik!!! toen ik met mijn log begon heb ik een mooi schrift en een pennetje gekocht, (een goede rede, want ik ben dol op pennen en schriften). En nog gebruik ik snippers papier wanneer ik het schrift niet bij de hand heb. Mijn agenda zit voller met snippers dan met eigen pagina’s:-))))

 4. Gut, ik denk ze uit in mijn hoofd en werk ze uit in word…als ik al iets op een papiertje schrijf is dat nooit een papieren zakdoekje. Het moet wel lékker papier zijn…

 5. floep, weg wasie…en ik wou die puntjes nog weghalen en een punt neerzetten en verdergaan. De achterkant van oude enveloppen, ja! Dat doe ik ook. Maar meer voor berekeningen en snelle notities tijdens het telefoneren.

 6. *zingend*
  We gaan naar Dublin, we gaan naar Dublin, we gaan naar Dublin, ….
  :o)

 7. Hoe kom ik als honkvast type in Dublin verzeild!? Voor mij een raadsel….
  Juul, heb jij zomaar pardoes hetzelfde antwoord gegeven? Grappig!:) Is het een goeie test?
  Tijdens het telefoneren zit ik de t.v. gids vol te kliederen!:) Voor de kinderen altijd te herkennen als ik veeeeel te lang aan de telefoon heb gehangen!:)))

 8. @ Berthi, Túúrlijk is het (g)een goede test, …gewoon voor de lol, joh…
  Maar wel leuk dat we dezelfde kant op gaan!
  Doedelen tijdens het telefoneren, yes dat doe ik ook! Meestal bloemetjes…
  :o)

 9. ja, ik ook, hele mandala’s teken ik. Op school deed ik dat ook , en toen ik aan de lerares, die mij bestrafte, vertelde dat ik mij dan beter kon concentreren mocht ik ermee doorgaan. Agenda’s vol liggen nog op zolder.

 10. Thijmen zat op de basisschool in een vrij drukke klas. Wanneer de kinderen té druk waren, kwam er een cd met rustige muziek tevoorschijn, papier en kleurpotloden en de kinderen moesten een mandala gaan tekenen. En….. het werkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *