SnB-dag

Het is zover! De eerste landelijke SnB-dag komt eraan en wel op 18 november 2006. Noteer het vast in je agenda en kom allemaal naar Rotterdam voor deze SnB-dag. Even voor de duidelijkheid: het wordt een dag voor iedereen die van breien houdt en niet alleen voor SnB-ers!! De dag wordt gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek, van 10.30-18.00 uur. Op dit moment wordt er hard gewerkt om een leuk programma in elkaar te zetten. Ik zal die dag aanwezig zijn om onder andere (school) breiwerkjes uit begin 20e eeuw, breiboekjes voor school, oude ansichtkaarten etc. te laten zien. Een kleine tentoonstelling.
Verdere aktiviteiteiten die tot nu toe bekend zijn:

SnB’ers zitten te breien (en haken) in het midden van de ruimte, nabootsing cafésfeer. Bezoekers kunnen met de leden praten, kijken, advies vragen en dergelijke.

Enkele leden geven brei- en haakworkshops onder andere voor beginnende breisters, tips voor gevorderden, patronen spreekuur en meer.

Op de beursvloer kunnen garens, boeken en materialen gekocht worden.

Nederlandse Snelbreiwedstrijd (Dutch Speedknitting Contest), wie breit de meeste steken in 3 minuten, British Hand Knitting Confederation en Miriam Tegels, Nederlands snelste breister.

Ik blijf je op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen!

52 gedachten over “SnB-dag

 1. Als eerste viel ik voor ’t plaatje!
  Gelijk “ingepikt” en in m’n Redwork-map gestopt… LOL
  Ik moet je links nog bekijken…, morgen denk ik… :o)
  Ik noteer ’t in m’n agenda, maar ’t is nog ver weg, en d’r kan nog van alles tussenkomen…
  Ik laat me graag door je op de hoogte houden!
  Mooie locatie!
  :o)

 2. Mooie lokatie!
  :o)
  De verhuiswagens rijden ook weer…
  Tot morgen.
  :o)

 3. Geweldig he, die SnB dag. Komt dat idee van Utrecht? Die Carla daar is ongelooflijk actief en creatief. Jouw idee met een kraampje vol oude schoolhandwerkjes is ook gaaf. Wil je alleen oude werkjes laten zien? Ik heb ook nog een hele voorraad van mijn handwerklessen op de vrije school, mag je zo lenen.

 4. Wat een leuk initiatief, lekker breien, hoe snel zal Miriam breien.
  En mooi dat jij er met oud schoolwerk gaat staan. Hoe “hip” alles ook is, het klassieke blijft trekken. ( een mooie Ierse trui met dikke kabels b.v.), of sierlijk kant-gebreide sokken.( ik moet oppassen anders ga ik al mijn wol weer te voorschijn halen:-))
  Het plaatje is ook lieeeef, hoe kwam het toch dat de Hollandse tafereeltjes zo populair waren.(land van melk en honing?)

 5. Ik ga het zeker proberen om te komen. Zet het nu vast in mijn agenda. Ik houd wel van dit soort initiatieven.

 6. @marian’ne m, buitenlandse kunstenaars bezochten in de tweede helft van de 19e eeuw tot aan de Eerste Wereldoorlog in grote getale Nederland om hier met name de vissersplaatsjes en de pittoreske bewoners (met name rondom het IJsselmeer) op het doek vast te leggen. Zelfs op mangeldoeken kom je Hollandmotieven tegen. Deze mangeldoeken zijn niet in Nederland gemaakt, maar in Duitsland (Silezië). In Amerika waren de Hollandmotieven ook zeer populair!!

 7. @Marnel, dit zou (eigenlijk weet ik dat niet zeker, moet dat navragen) wel eens een idee van Carla uit Utrecht kunnen zijn. Zij is heel actief met veel andere SnB-ers uit Utrecht!!!!! Hoe actief Amsterdam op dit moment is, weet ik niet zo goed. Amsterdam is als eerste groep begonnen!
  Dank je voor je aanbod. Ik moet er nog over nadenken hoe ik en wat ik wil laten zien! Je hoort nog van me. Eén ding weet ik zeker, het moet overzichtelijk blijven, zoals bij de expositie van de mangeldoeken het geval was. Ik kan toch niet alles laten zien, ik zal dus eerst gaan nadenken wat het meest interessant zou kunnen zijn voor de bezoekers. Maar, heeft iemand suggesties….ik sta er open voor!

 8. Leuk, deze dag ik zet het in de agenda.De laatste tijd sokken gebreit en op het ogenblik doe ik een poging om de sjaal uit de laatste HzG te breien.Ook brei ik veel in het miniatuur, voor mijn poppenhuis.

 9. Leuk initiatief, die dag..Ik zet het in mijn agenda, Juul was me voor met haar redwork-map..dat was ook het eerste wat in mij op kwam toen ik het plaatje zag

 10. @Juul en Marcella, als het redwork klaar is zie ik er graag een afbeelding van! Juul, het redwork van je fotografeer ik wel t.z.t. als ik je weer ergens tegen kom!

 11. @Ria, dat mini, minibreiwerk van je lijkt me super leuk! Mijn moeder gaat de shawl uit HzG 135 voor mij breien! T.z.t. zal ik foto’s laten zien!

 12. Ja dat leuke kaartje . Echt Hollands en net wat Juul zegt heel leuk voor Redwork .
  In de Duitse handwerkbladen zie je ook vaak dergelijke holland tafereeltjes .
  Dat zal me nog een heel feestelijke dag worden en wat een prachtige locatie .
  Ik blijf het allemaal volgen .

 13. Het idee voor de SnB-dag is van Janet Vermist van het organisatiebureau Second Events. Ze organiseren ook de handwerkbeurzen in Den Bosch en Zwolle, dus toen ik van haar initiatief hoorde, had ik er meteen vertrouwen in. En vond het een super geweldig idee! Zo kunnen SnB-ers uit verschillende delen van het land elkaar leren kennen en andere breiers kunnen kennismaken met SnB en natuurlijk hun hart ophalen aan alles wat er die dag gaat gebeuren.
  Ik zie het al helemaal voor me, het wordt één groot breifeest! Dus toen Janet vroeg of ik een handje wilde helpen en mee wilde denken, was dat natuurlijk okay, zo kunnen we het ook echt iets van en voor ons maken. En ik weet al van de andere plannen voor die dag, nee, nog geen details, maar geloof me maar, het belooft veel goeds!
  De lokatie is sfeervol en mooi, de plannen veelbelovend en het tijdstip (voor Sint en Kerst, de breimaand december!) helemaal goed, dus kom allemaal lekker meebreien! We houden jullie op de hoogte: http://www.stitchnbitch.nl
  Groeten van Carla Meijsen (SnB Utrecht)

 14. Ja ja YvonneP! Maar vergeet niet je breiwerk mee te nemen, want ik wil graag een pennetje met je breien hoor! 😉
  Carla Meijsen

 15. @ berthi, ik wist niet dat je haast had 😉
  ps ’t kon nog weleens vlugger zijn dan je denkt ( meer 😉

 16. @ Ria, Jouw mini breiwerk is super mooi!
  Ik heb ’t al eens gezien! :o)
  Ik mag blij zijn als ik in november een eigen gebreide sjaal o.i.d. om heb…
  :o)
  @’t Plaatje zit in de Redwork map! ;o) Dit word een geduldsoefening voor je… LOL
  Ik heb nog umpftheen WIP’s die eerst aan de beurt zijn!
  Maar hij zit in de map! :o)
  Misschien gaat ’t sneller als je me een toepasselijk kaartje stuurt?
  Oei… *Ü*…
  :o)
  @yvonnep, wat zullen we een sch(r)ik hebben…!?
  LOL
  Wie is goed in steken ophalen?
  Mag ik ook komen met een borduurwerkje?
  ;o)

 17. @Marcella, ik…..en haast……hoe kom je er bij?????
  @Ria, nu word ik helemaal nieuwsgierig naar je mini breiwerk…… wie weet zie ik het nog eens!
  @Juul, ik ben heel slecht in steken ophalen…….ik ben geen inktvis of duizendpoot……kan maar één ding tegelijk…….kan ook niet breien en praten tegelijk…..gaat altijd fout…….!
  O ja, en wat het redwork betreft van je……ik heb heeeeeeeeeel veeeeeel geduld!! Misschien meer dan je denkt!:)))
  Maar kom zeker op bezoek in Rotterdam en breng wat handwerkjes mee die al af zijn!!! Kunnen we met z’n allen roepen: MOOI, GAAF, SUPER, PRACHTIG, GEWELDIG, GRANDIOOS enz. Maken we meteen wat foto’s ………!:)))

 18. Juul nu maak je mij wel héél nieuwsgierig, waar heb je mijn werkjes gezien?
  Berthi wie weet!!!!

 19. Langskomen: ’t staat genoteerd, maar…, zie ook boven… :o)
  M’n werk meeslepen…
  Daar ben ik veel te verlegen voor…, echt!
  *Ü*

 20. @Juul,…..verlegen….. moet ik dat geloven? Neem je werkjes dan alleen maar mee voor mij!!!!:))

 21. @Ria, ze staan op ’t internet…, ik kwam ze pas tegen, en herkenning en bewondering…
  :o)
  Maar ik weet niet of ik je linken mag?
  Misschien zag ik ook werk in (vak)tijdschrift(en), op het zelfde gebied?
  Want daarin werd ook weleens over de E…G gesproken.
  @ Berthi… Echt hoor! *Ü*

 22. Als de breiwerkjes van Ria op internet staan, dan mag je toch de link geven?
  Volgens mij maak jij prachtig handwerk, Juul!!

 23. Juul, neem je je werkjes ook mee voor mij…? En zullen we niet toch eens overgaan tot een weblog? Juullog?
  En ja, Carla, ik neem al mijn breiwerk mee…gezellig samen breien.

 24. Berthi, je was net verhuist, maar nu weer niet…???
  Alles was wit, ander lettertype (en zwart…), je kopfoto stond er nog, deze keer.
  Maf hoor…, nu is alles weer zoals altijd. pff..
  Vergeet je niet als je echt verhuist bent, om je instellingen zo te zetten dat ik je kan “feliciteren”?
  Tot morgen, slaap lekker en gezond weer op!
  :o)

 25. @Juul, ik lag al lang op één oor om 03.30 uur!:) Ik krijg bij lange na niet zoveel gedaan op een dag als jij…..jouw dag telt heel wat meer (werkelijke) uren.:)
  De GROTE verhuizing….. Ik verwacht dat het niet lang meer zal duren…..Inmiddels ben ik met Matthijs aan het brainstormen……. kan ik straks drie kolommen maken…..haal ik het linker gedeelte naar rechts……..het lettertype bevalt me, dat houden we zo…dat is toch duidelijk?……..een andere kopfoto……als ik drie kolommen doe, dan links een afbeelding erbij plaatsen (die heb ik al, maar doe ik dat?)…….leuk om te brainstormen!!
  Dat zijn twee totaal andere Juuls!:))))

 26. Juul je mag het doorgeven hoor.Ik ben wel eerst zelf gaan kijken welke je bedoelt ik wist het niet.

 27. @Ria, ik heb je naam ingetikt bij Google en zie het resultaat;
  Resultaten 1 – 10 van circa 30.900.000 voor ria (0,08 seconden)
  Onbegonnen werk!:))
  Misschien kan je iets meer aangeven?

 28. @Ria, even jouw linkjes “makkelijk” gemaakt :o)
  http://www.netsnapshot.com/pcw/buildalbum-cgi?ACCOUNT=4073&KEY=48
  http://breienhaakwinkel3.tripod.com/id46.htm
  Ik heb ook nog een paar andere:
  http://members.tripod.com/mniek3/otjes/
  http://members.tripod.com/enpeg2002/breiwinkel/id28.htm
  http://members.tripod.com/enpeg2002/breiwinkel/id29.htm
  http://members.tripod.com/enpeg2002/breiwinkel/id25.htm
  @Allemaal: Vinden jullie dit niet prachtig! Schitterend, zo mooi klein gemaakt!
  En dat beertje, en die mini mini popjes: WAUW!!!
  Prachtig! M’n complimenten, Ria!
  Ik heb een omslagdoekje en een sjaaltje gebreid voor ’n popje, en een groter babypop truitje, maar aan dit wat jij hebt gemaakt heb ik zelfs nog nooit durven beginnen…
  :o)

 29. @marian’ne m:
  Gezellig dan zijn we lekker samen verlegen! *Ü*

 30. jauxx, dit is het “echte” werk, knap gemaakt Ria!!
  Ik kom bekende namen tegen, dus het kan zijn dat ik je al eerder ben tegengekomen in miniatuur wereld:-)).De quilt winkel spreekt mij nu zeer aan, die leuke kleine Quiltjes, heb je de borduurringen ook zelf gemaakt!

 31. @ Ria, ik ben geïnteresseert in info over de staande quiltring, en wat is alles toch leuk om te bekijken!
  … (kwijl)!
  :o)

 32. De quiltringen zijn door mijn man gemaakt de staande heb ik ook in het groot.Vond hij leuk om hem na te maken.De kleine kan net zo bewegen als de grote

 33. Marian’ne de quiltjes heb ik ook zelf gemaakt ,intussen zijn er nog een paar bij gekomen.

 34. @Ria, SUPER, SUPER, dit is topwerk met topkwaliteit! Beertje Bruno en Otje…..zo minuscuul! En het quiltwinkeltje met de mini quilts…hoe krijg je het voor elkaar!! Het is echt genieten van zo’n MOOI handwerk!

 35. WAUW, dat is waar ook jij had een handige (poppenhuis meewerkende) man!
  Geef je ‘m m’n complimenten?
  Het ziet er prachtig uit!
  De mijne doet ’t alleen in ’t groot, op dit moment maakt hij de badkamer onveilig, maar dat is ook handig hoor… LOL
  :o)

 36. Hoi Berthi, zullen we naar de S&B dag onze (door Carla M. ontworpen!) shawls dragen? De mijne moet alleen nog geblokt worden. Ik weet van Carla dat vele breisters op dit moment haar weddingshawl aan ’t maken zijn. lijkt me een gaaf gezicht wanneer we die 18 nov. allemaal showen!

 37. @Miriam, hartstikke tof idee. Doen we! Mijn moeder heeft alleen nog maar een proeflapje gebreid, maar zodra ik het garen binnen heb begint ze aan de shawl.
  Het is de eerste keer dat ik hoor dat een ontwerp uit HzG zoveel gemaakt word!!:))
  Ria kom jij naar deze dag ook met je shawl? En wie nog meer???

 38. Ik heb het net weer uit moeten halen,ik had weer wat verkeerd gedaan.Het was de derde keer!!!!!!

 39. @Ria, mijn moeder is 76 en heeft bijzonder weinig gebreid volgens patronen. Zij vindt het een goed beschreven patroon. Na al het mooie werk dat ik vandaag van je gezien heb, moet het je zeker lukken!

 40. Hij is heel erg mooi!
  Sjiek en zacht…, maar ik zou zo bang zijn om ergens achter te blijven haken…
  Bovendien zie ik ’t breien niet zitten, …
  Ik ga naar die van jullie kijken!
  :o)

 41. Jee, wat leuk dat jullie die shawl zo mooi vinden! ;-)))
  Het lijkt me geweldig om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Ik word er nu al verlegen van…….
  Carla M

 42. Berthi het is ook een goed beschreven patroon maar het lag aan mijzelf.Je moet er goed bijblijven en dat deed ik niet Nu wel,het gaat nu lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *