Adopteer een tutu! I

Koop een hele (of een halve, of een kwart) tutu en steun zo Het Nationale Ballet bij het maken van de prestigieuze avondvullende voorstelling Jewels. Hierin worden de drie balletten Emeralds, Rubies en Diamonds van George Balanchine voor het eerst als eenheid voor het voetlicht gebracht. Het wordt een spectaculaire voorstelling, waarin vele prachtige handgemaakte tutu’s te zien zullen zijn. Dat is een kostbare grap. Een solistentutu kost zo’n € 2.500. U kunt voor € 100 al een puntje van een tutu adopteren en krijgt daar een officieel certificaat van thuisgestuurd.

Dit berichtje las ik in het juninummer van Elegance.
Wat een toeval dat ik enkele weken geleden het artikel De kostuums van Balanchines Jewels, geschreven door yvonnep onder ogen kreeg. Een interessant verhaal, zeker voor iemand als ik die weinig van balletkostuums weet. Het artikel staat nog niet op haar website, maar wellicht komt daar op korte termijn verandering in!

11 gedachten over “Adopteer een tutu! I

 1. Kun je de kostuums ook ergens IRL van dichtbij bewonderen?
  Daarvoor dan een toegangskaartje kopen = ook een bijdrage toch?
  Het levert wat geld op, promoot het ballet en is ook leuk voor de kleine beurs! (balletmeisjes)
  Mits ze er géén peperdure tentoonstelling van gaan maken, natuurlijk!
  :o)
  yvonnep, ben je al terug?
  :o)

 2. @Juul, ik heb gezocht en gezocht en vond niets!!
  Vragen we aan yvonnep!
  Een toegangskaartje vind ik ook een vorm van een mooie bijdrage….. wat is een voorstelling zonder bezoekers!!
  ….peperdure tentoonstelling……voorstelling!:)
  Ik ben al jaren donateur van het Internationaal Danstheater. Je kunt niet alles!:)

 3. Ik vind ’t allemaal heel leuk, hoor… op t.v., maar daar zie je ’t te weinig!
  En voor meisjes die dol op ballet zijn zou zo’n tentoonstelling toch heel erg leuk zijn, … en ook voor textiel liefhebbers!
  Hoe is ’t met manlief?
  Heeft hij nog last van een Jetlag?
  :o)
  Je site doet al gek!
  Traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!
  En verlopen pagina’s!
  Oh, oh!
  :o)

 4. Je bent nog steeds on-line…
  :o)
  Maar ik ga niet de hele nacht opletten hoor, wel kopieër ik elk berichtje even, voordat ik op plaatsen druk!
  Anders was ik daarstraks m’n tekst kwijt geweest.
  Tot morgen… Hoop ik!
  :o)

 5. Ik ben al vriend van Introdans. Mijn baas zou het me niet vergeven als ik de concurrent steunde..:o)

 6. @Juul, je moet absoluut niet de hele nacht opletten…… doe ik ook niet!!
  Manlief was gistermiddag om 13.00 uur thuis, douchen, dan naar beide moeders voor moederdag en vandaag weer gewoon aan het werk…….druk, druk, druk!!!!

 7. Nou, hier komt ie dan: http://www.philippa.nl/Overballet/ballet7.htm
  Een toegangskaartje is helaas niet genoeg. De gebouwen waar wordt gedanst, salarissen, weet ik veel, alles, alles is zo verschrikkelijk duur en dan is zo’n exorbitant extravagant werk van Balanchine eigenlijk niet te bekostigen, omdat je dat alleen mag uitvoeren zoals Mr. B. het heeft bedacht. Tja..en het HNB is het gezelschap dat de meeste rechten heeft verworven om dit te doen. Wij hebben gewoon de beste Balanchine danseressen (en dansers, maar die zijn voor Mr. B. niet zo belangrijk). En verder Marloes: je kunt van heel veel dansgezelschappen vriend zijn. 🙂
  Het HNB is geen concurrent hoor! Jullie brengen heel andere dans.
  Tot slot: irl voorlopig alleen als voorstelling.

 8. @yvonnep, fijn dat je het artikel op je website hebt geplaatst……en de foto’s zijn een leuke toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *