Sieradenfabels

Nog een boek vandaag en wel Sieradenfabels van Felieke van der Leest. Het is een prachtig verzorgd boek dat een goed overzicht van haar werk laat zien. En een gesigneerd exemplaar is altijd leuk!

Felieke maakt schitterende sieraden/objecten waar veel humor en vrolijkheid in zit. Je ziet meer haak- dan breiwerk in haar collectie. Waarom dit is, kun je lezen in het komende juni-julinummer van Handwerken zonder Grenzen. Vlak voordat Felieke naar Engeland vertrok voor een expositie van haar werk, heb ik haar geïnterviewd. Ik vind het werk van Felieke helemaal te gek en ik mag nu haar nieuwste werk op mijn weblog laten zien. Felieke heeft verschillende foto’s gemaakt en de volgende twee heb ik uitgekozen: Grizzli Adam & Steven Macho en Stokstaartje Don Q.

In een eerdere log schreef ik al over Felieke.

15 gedachten over “Sieradenfabels

 1. Oh prachtig! Prachtig!!
  Hoewel die opgepimpte beren, niet mijn “ding” zijn vind ik wat Fieleke maakt en bedenkt zó gááf!!
  Ik gaf de onderstaande link al eens eerder… :o)
  Maar voor wie ‘m toen gemist heeft, of het nog eens wil bekijken…
  Fieleke zie je in dit Teleac programma, als je het schuifje vlak voor het midden zet…
  Haar stukje duurt maar een paar minuten, totdat ’t schuifje net na ’t midden staat…
  http://www.teleac.nl/mediastream/mediastream.jsp?objnr=705905&mediatype=Windows&bandwidth=High

 2. Geweldig met hoofdletter G! Mijn voorkeur gaat uit naar de stokstaartjes die zo helemaal tot hun recht komen..:o)

 3. Grappig, hoe kom je er op om zo te gaan werken. Wij denken te statisch denk ik. ( wij moeten meer durven grr,grr :-)). Ik kende dit werk nog niet, op de kikkerpoten na op jou log. Echt leuk hoor!!!!

 4. Je kent dat spreekwoord toch wel : al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding!?
  Over sieraden gesproken : in De Gelderlander las ik een artikel over de papieren sieraden van Nel Linssen. Een solo-expositie van haar is te zien van12-5t/m 3-9 in CODA , Apeldoorn.
  Zie ook www. coda-apeldooorn.nl en http://www.nellinssen.nl
  Ik vind de sierraden heel apart , maar ik vraag me af hoe dat zich houdt als ze gedragen worden door vrouwen in de overgang. ;-))
  Groeten en fijn weekend van Marlies

 5. @marian’ne m, In het komende nummer van HzG lees je meer over Felieke van der Leest…..en hoe het allemaal zo gekomen is!

 6. @Marlies, dank je voor de informatie over Nel Linssen. Ik kende haar nog niet. Prachtige sieraden maakt zij. Alleen lijkt het me niet geschikt om te dragen. Het zijn eerder kunstobjecten!
  Het werk van Felieke valt ook onder de noemer kunst, maar toch draagbaar!
  Bij de eerste link heb je een spatie teveel staan.
  Ik zal even een rechtstreekse link maken:
  Coda Museum en Nel Linssen

 7. Wat leuk om haken op deze manier toe te passen…ik vond de gehaakte knuffels ook al zo leuk…als ik zo om me heen kijk hoeven we niet echt bang te zijn dat de “oude handwerktechnieken” zullen verdwijnen, er worden steeds weer nieuwe toepassingen bedacht…Ik heb nog een la vol Dingetjes uit verrassingseieren en van Mc Donalds… die kan ik allemaal leuk gaan aankleden 😉 als ik toevallig even niks te doen heb

 8. Heel erg mooi, ik heb even op haar site gekeken. Ik neem aan dat je de paardenschaakstuken al op je verlanglijstje hebt gezet. Ik heb zo gauw niet kunnen ontdekken of ze het voledige schaakspel heeft gehaakt.

 9. @ Felieke, sorry! *Ü*
  Ik zie nu pas, dat ik in m’n enthousiasme om te reageren, de klinkers in je naam heb omgedraaid…
  *Ü*

 10. @Jenny, de schaakpaarden zien er grappig uit. Volgens mij heeft ze niet het volledige schaakspel gemaakt.

 11. geweldig werk van haar! Dat zijn van die dingen waarvan je denkt: als ik ooit nog eens wat geld over heb….

 12. @Astrid, moet je beslist doen, als de gelegenheid er ooit eens is. Ik vind haar werk geweldig en Felieke is een ontzettend leuke, aardige en spontane meid. Ik vond het ontzettend leuk om haar te interviewen voor HzG!

 13. Leuk Berthi!
  Zoals je al op mijn weblog las, vond ik haar de moeite waard in de categorie art!
  ( en daar kom je niet zomaar in hoor!)

 14. Nou, ik ga dat artikel zeker goed lezen…ik heb niets met dit soort dingen. Die gehaakte dieren van de vorige keer ook al niet. Het ligt vast aan mij. grumbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *