Mode van Blond

Inmiddels kent bijna iedereen het kleurige en grappige servies van Blond. Sinds kort is er ook een kledinglijn. In het Eindhovens Dagblad las ik een interview met Femque van Geffen en Janneke Dröge.

‘De zomercollectie is wat fleuriger uitgevallen dan aanvankelijk de bedoeling was, geven Femque en Janneke toe. Met de wintercollectie voor eind dit jaar is dat al wat minder, zijn de kleuren zachter.
“We willen er wel weer een beetje rust in brengen. Niet elk kledingstuk hoeft vol te staan met patroontjes”, zegt Janneke. Femque kan zich zelfs voorstellen dat ze binnenkort eens een zwart jurkje ontwerpt, zomaar, zonder frutsels.
… Ze tekenen op ware grootte, vertelt Janneke. Gewoon, zoals zij denken dat een rok, top of jas eruit moet zien. “Een beetje zoals wij de meisjes op ons servies ook tekenen”, aldus Femque. Een ander vertaalt hun ontwerpen naar echte patroontekeningen, want dat kunnen ze zelf niet.
… “Casual, met een feestelijk accent”, kenschetsen ze zelf de modelijn. En hoe jeugdig het er op het eerste gezicht ook uitziet, “het is niet alleen maar meisjesachtig. Mijn moeder draagt het ook. Niet het topje, wel de rok”, zegt Janneke.’

Foto: Elegance, april 2006

19 gedachten over “Mode van Blond

 1. Ik ken inderdaad het servies van Blond, daar wordt je heel vrolijk van. Van hun kleding lijn had ik nog niet gehoord. Zie ik nu even theepotjurken voor mij :-)))). maar voor jonge mensen zeker leuk en voor mijn leeftijd (lees figuur) mag ook best iets vrolijks. Deze dames doen het goed, in America een grote “hipe” bij de filmsterren en bekende Amerikanen heb ik gelezen. leuk hoor, vrolijkheid mag altijd in ruime mate rondgestrooid worden!!!!

 2. Het is heel goed gelukt om de foto mooi op je log te krijgen zeg. Nu nog even afwachten wat Juul er van vind. 🙂
  Veel plezier vandaag
  Groetjes,
  Jenny

 3. Erg leuk spul! Qua servies en kleding. Jammer dat ik de lijn niet meer heb voor dit soort kleren. Maar ach, daar loop je op mijn leeftijd dan toch mee voor gek. Ik hou het op superleuk om naar te kijken .

 4. Blond, erg leuke spullen, zelf heb ik er diverse dingen van in mijn bezit. Theelepeltjes, koekdoos, opbergdoosje voor op mijn buro en zelfs een agenda. Wordt er altijd zo vrolijk van.

 5. dochters vinden het heel leuk, maar het is nog boven hun kledingbudget. nou ja, leren ze sparen…
  groetjes

 6. @Anneke, ik heb de prijskaartjes gezien……dat gaat ook boven het kledingbudget van Eline! Misschien wachten tot er wat in de uitverkoop komt?!

 7. Dochterlief is wèg van Blond, heeft diverse stukjes van het servies. Is ook gezellig koffiedrinken bij haar uit zo’n stijlvol mokje. Ik wist niet, dat Blond ook aan kleding doet en zal het haar doorgeven (hoewel, ze moet sparen, en dat schiet dan niet op natuurlijk).
  Groeten, Ineke

 8. Mooi zeg dat spulletje van Blond , maar pittig aan de prijs zo te horen , nou ik hou het dan maar bij mijn good old boerenbont en aap-nootmies servies!
  Enne… ik heet van mijn meisjesnaam ook Van Geffen! Ben eigenlijk wel benieuwd of Femque van Geffen familie is! Hier in ons gezondheidscentrum is een therapeute met die achternaam.
  Groeten van Marlies en wat een heerlijk weer is het he!

 9. @ Jenny, Ik kreeg vannacht echt pijn in m’n ogen van het spectaculaire webdesign! :oD
  Daar moest ik even van bijkomen!
  :o)
  Nee, hoor, ik “heb” gewoon niet zoveel met kleding, en dit is ook niet zo “my cup of tea”…
  Dus wat kan ik er over zeggen? Dus nu mochten jullie ’n keer voorgaan! 8o)
  De blikken en sommige serviesdelen vind ik wel leuk, maar ik heb (nog?) niets van Blond, ik heb er echter al wel een paar keer mee in de hand gestaan, met ’n kannetje, ik ben ’n beetje GEK van kannen! :o)

 10. @Marlies, zomerse temperatuur!! Van Geffen is dat een typische Brabantse naam? Deze twee dames komen uit Brabant en een tante van mij heet Van Geffen (haar man’s naam). Zij woont ook in Brabant
  @Juul, ik heb ook niets van Blond……ik heb het Portugese servies……vind ik nog een tikje mooier!!:))

 11. Er is een plaatsje in Brabant dat Geffen heet , in de buurt van Den Bosch meen ik , nee ik heb het nooit uit gezocht , daar ben ik veel te ongeduldig voor!;-)
  Groeten van Marlies

 12. @Marian’ne m, dank je….kijk morgenvroeg naar de herhaling….ik moet naar het 10-minuten gesprek op school.
  @Marlies, ja natuurlijk, er is een plaatsje in Brabant dat Geffen heet!!

 13. Weet iemand op welke site er foto’s van de kleding van Blond te vinden zijn? Ik vind het zuperleuke kleding lijkt me!

 14. @ Nienke, zie het artikel van Berthi hierboven, waar er een streep onder de woorden Blond, en kledinglijn staat, dáár kun je met je muis klikken!
  Dan kom je vanzelf op de blond kleding lijn.
  Het is wel een “spectaculaire” site, je moet je muis “creatief” gebruiken om alles te zien, beweeg hem, en klik maar…
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *