16 gedachten over “Toonbankmodel

 1. Ooh, handig zo’n standaard – voor al die losse folders die (bij mij) altijd kwijt zijn/niet terug te vinden in de stapels….dat wil ik graag bewaren… en dit…
  Herkenbaar?

 2. Ha Berthi, heb je ‘m “ergens” in huis gevonden?
  Leuk! :o)))
  De standaard die ik toen wilde kopen was een draaiend model, dus ik wordt hierdoor weer op nieuwe ideeën gebracht, deze neemt nog minder ruimte in, om de kaarten e.d. te “displayen”.
  Ook op marktplaats stonden van het staande model al veel verschillende modellen…
  Voor ieders interieur smaak is er wel wat te vinden zoeken. ;o)
  Bedankt, voor het plaatsen v.d. foto, maar ik word er misschien nog wel “kieskeuriger” van… :o)))
  Ik ga er in ieder geval weer ‘ns naar uitkijken!

 3. Berthi, ik heb een berichtje voor je achter gelaten bij Marcella.
  Bedankt voor de update-service! ;o)

 4. heel handig, zo’n molen. Altijd gezellig om een kaartje te krijgen of te sturen toch, ondanks de moderne, snelle mail techniek.
  Vandaag druk geweest met toch een eigen weblog. Dus als je zin hebt, kom je maar langs!!

 5. Berthi je hebt een hele voorraad kaarten , heel handig op zo,n standaard .
  Ik vraag me af , zijn er wel eens mensen die vragen of je ook kaarten verkoopt ?
  Op zo,n standaard kun je natuurlijk heel gemakkelijk een kaartje uitzoeken . Net zoals de kaart met de ooievaar , dat heeft heel wat teweeg gebracht .
  Maar het was heel leuk om te reageren . Toen ik s,avonds naar bed wilde gaan , moest ik wel eerst even boeken ruimen , heel het bed lag vol . Ik heb er de laatste tijd ook weinig gelegenheid voor gehad om me met m,n boeken bezig te houden .
  Ik wil je wel vertellen dat ik soms voor verrassingen kwam te staan en boeken tegen kwam , van O heb ik dat ook nog ? Over kraamgebruiken moet ik nog een aardig boekje hebben , maar dat kon ik niet zo snel terug vinden . Ik weet dat ik het eens uitleende . Ik heb het toch wel terug gekregen , dacht ik . Mijn eigen fout natuurlijk en is het niet op de juiste plek opgeborgen .
  Maar met al dat zoeken , vond ik ook weer wat spullen terug .
  Mij vilten kabouter Wollewat is terecht en twee Kerst decoratie,s een klein tasje met hengseltjes van goudkoord ( wat duur hé)
  En het andere kerst ornamentje is een klein gilletje op een gouden ( alweer zo duur ) hangertje .
  En dat gebeurde er allemaal in huize van Wichen , als gevolg van een mooie kaart uit jouw standaard .
  Zo,n standaard zou hier in mijn flatje niet zo passen , geen ruimte . Er liggen al zoveel stapels tijdschriften . Mijn systeem is kaarten opbergen in toilettassen . Af en toe kijk ik eens of er bij de drogist een aardige aanbieding is van dergelijke tassen . Het moet dus niet te duur zijn en wel stevig en er ook nog een beetje leuk uitzien .
  En ook niet allemaal hetzelfde van kleur .
  Ze zijn ook heel handig voor kleine handwerkjes en allerlei frutsel kun je erin bewaren .
  Zelf leuke opbergtassen maken is nog mooier .
  Nou dat was mijn verhaal voor vanavond en ik kijk weer uit wat er voor morgen op het programma staat .

 6. berthi, dank je voor je bezoek aan mijn web log, ik hoop dat er ook zo leuk gereageerd wordt als bij jou. Want het is inderdaad zo, zoals mevr van Wichen (Gerrie) zegt, het een lokt weer het ander uit. Je gaat zoeken in je spullen, en je moet en zal het vinden natuurlijk. En je komt weer op nieuwe ideetjes. Zo blijft er beweging in he, zeer inspirerend. En ja, de tijd die ik kwijt zal zijn moet ik nog even zien. Misschien een regelmatig plan maken. Maar nu laat ik het eerst lekker op mij afkomen. En mijn eigen web volmaken inplaats die van anderen:-))))

 7. @Juul, het is weekend…… men neemt rust……!!!
  @Gerrie, wat een log over een ooievaar al niet losmaakt. Heel erg leuk!! Wat een goed idee om kaarten in tassen, al dan niet zelf gemaakt, op te bergen. Zeker als je te weinig ruimte hebt voor een grote standaard. Het bezoek, maakt niet uit hoe vaak ze zijn geweest, gaat altijd aan de kaartenmolen draaien. Regelmatig wordt er gevraagd of ik kaarten verkoop……. ik geef altijd hetzelfde saaie antwoord NEE!!
  @Marian’ne m, reacties werken heel inspirerend!!
  Je moet je eigen weblog en die van andere volmaken!!:))))) Ik kijk nu al uit naar je nieuwe log en de reactie van je op mijn nieuwe log!!!!

 8. @Gerrie, Berthi laat ons met haar stukjes wel werken hè?
  Maar behalve jeugdherrinneringen vindt je soms ook tastbare herrinneringen terug. ;o)
  @ Marian’ne m, Ik kom graag bij je lezen, maar om overal zo te gaan reageren als hier…, dat vind ik erg lief aangeboden, maar ik zou er dan nog een dagtaak bij krijgen! ;o)
  Ik lees nl. eeeeeeeeerg veeeeeeel weblogs (all over the globe) en geef maar op enkele reacties, gelukkig houdt Berthi wel van een k-Web-bel, maar je moet niet “in” je eigen web-log blijven zitten wachten op reacties hoor… ;o)
  Kom hier ook k-WEB-elen, dan houden we een “soort” centrale plek, en hoppen we niet van de ene weblog naar de andere…
  Ik bewaar mijn kaarten in ’n foto opbergdoos en een Ikea laden kastje.
  Ik heb een lampje waar je steeds een andere ansichtkaart in kunt “showen”, en een “houtje-touwtje” ophang-ding maar dat gebruik ik alleen met de kerstdagen. :o)

 9. @ Berthi… het plaatsen gaat vanavond ook erg traag en lastig…
  Teksten verdwijnen (op de knop vernieuwen drukken, dan komen ze weer terug, en voor de zekerheid eerst je stukje selecteren en kopiëren…) maar jij had gisteren toch zelf ook last van traagheid…?
  Ik ga je nieuwe stukje lezen… :o)

 10. @Juul, ik had gisteravond láát mijn reactie geschreven, wilde het plaatsen…en……weg was de tekst. Van vooraf aan beginnen!!
  Misschien waren ze bij weblogbeheer bezig….. blijkbaar houden ze daar van weekendklusjes…… al eerder is mijn archief in het weekend weggevlogen…….gelukkig op mijn verzoek later weer teruggeplaatst!!
  Hopelijk gaat het vandaag beter!!!!!!
  Goed idee….. kom allemaal gezellig hier bijkletsen…….en uiteraard lees ik ook nog vééeééééééél andere blogs…… en bij een aantal reageer ik.
  Ook een idee: een foto opbergdoos!! En naar dat lampje met een ansichtkaart ben ik toch wel nieuwsgierig……. en het houtje-touwtje ophang “systeem” komt me bekend voor! :))))))

 11. Is deze kaartenstandaard nog steeds verkrijgbaar? Ik ben nl op zoek naar een soortgelijke standaard voor op balies. Wat is het verkoopadres?
  Groeten, Nicole

 12. @Nicole van Krijsdijk, deze kaartenstandaard kocht ik enkele jaren geleden bij een soort kringloopwinkel. Ik heb er lang naar gezocht. Je komt ze niet vaak tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *