Ooievaar

Zodra ik een klein winkeltje zie, kan ik de verleiding niet weerstaan om naar binnen te gaan. Mijn ogen zoeken als eerste naar een kaartenstandaard. Ik ben namelijk altijd op zoek naar leuke, aparte, aardige of geinige kaarten. Thuis komen ze dan weer bij mij in de kaartenstandaard te staan totdat ze verstuurd worden.

Zo liep ik onlangs een leuk, klein zaakje binnen. Ja, en wat vond ik… deze blije ooievaar die een meisje gaat bezorgen bij…?

100 gedachten over “Ooievaar

 1. ……………………………..??? Spannend! ;o)
  Dat brengt mij op de volgende links………….
  http://195.241.124.54/fmi/xsl/cnt/data.jpg?-db=OldMemories&-lay=Web%20Artikelen%20Detail&-recid=250&-field=Afbeelding%20Groot(1)
  http://www.geboortelepel.nl/rc/show.php?id=3
  https://www.mayners.nl/popup_image.php?pID=1696&osCsid=f36503a86907b5c4ff31b52293b33c9e
  http://www.zilverbank.nl/cachet/03_02_geboortezilver.html
  http://www.zilverbank.nl/zilverbank/zoekresultaat.php?keuze=22&zoekterm=geboortelepel&minprijs=&maxprijs=&vraag_aanbod=1&limit=10
  http://www.tafelzilver.net/geboortelepels.htm
  Ik heb bij geen van bovenstaande zaken aandelen, gewoon een beetje lui ge-Googled… :o), en net als op de t.v. als je meer dan drie noemt dan is het geen reclame meer…oid???
  En anders delete je het maar hoor Berthi! :o)

 2. Leuke kaart enne… mag ik jou feliciteren, word je oma? (Want werd er niet onlangs getrouwd in jouw familie?)

 3. Geboortelepels……… een hele mooie traditie! Zoek je nog een leuke publicatie? ‘Als de ooievaar komt’, een uitgave van het West Fries Museum 1994.
  Juul, jij geeft een link van de zilverbank. Zij geven het blad Cachet uit. Een absolute aanrader. Vanaf het eerste nummer ben ik abonnee!!!
  @Yvonnep: ik moet er niet aandenken om al oma te worden!!!!!!!!!! Nee, er is bij mij niemand getrouwd. Je bent in de war met Liesje, de dochter van Marcella, die onlangs is getrouwd. Wie weet, is deze ooievaar onderweg naar Liesjes huis?????????? De trotse ouders van een pasgeboren meisje, en die mij een geboortekaartje sturen, krijgen van mij deze kaart toegestuurd!!!!!
  @Basje, het is écht zoeken naar leuke kleine winkeltjes!!

 4. Op het platteland of in oude wijken kom je nog wel eens van die kneuterige winkeltjes tegen. Heerlijk om daar even rond te neuzen en de muffe geuren alleen al… Soms zitten er ook nog van die prijskaartjes van 20 jaar geleden op, dat is dan een tref!
  Heel leuk, deze kaart.
  Groetjes,
  Ineke

 5. Ik mag in okt. de ooievaar verwelkomen!!!! nou ja mijn zoon dan. Leuk kaartje, heb er zelf ook een van een mooie getekende ooievaar. Vorig najaar heb ik de belevenis mogen meemaken van 7 ooievaars op het dak van een bejaarden flat bij ons op de hoek. Had nog nooit een ooievaar in het echt gezien. Ze zijn zo mooi, met van die kleine witte veertjes bij de hals. Gelukkig hebben ze daar geen baby’s gebracht :-)))

 6. Ik kende het nog niet, dus even bij ons vriendje langs geweest… ;o)
  Havermans, M., C. de Jong, L. Schram, K. Wester, Als de ooievaar komt. Hoorn, 1994. 19 p., ill. Met hoofdstuk over Westfriese kraamgebruiken.
  Nog antiquarisch verkrijgbaar. :o)
  Maar de volgende website heeft o.a. geput uit dit boekje…
  http://www.babybrabbel.org/welkomkleine/colofon.html
  beneden op deze pagina vind je een uitklap menu om verder te gaan, veel plezier… :o)
  En voor moderne zaken kun je ook bij hun terecht: http://www.babybrabbel.org/ en als je op deze pagina een beetje naar beneden scrollt kom je de ooievaar weer tegen in een roze kader… ;o)

 7. ahh jammer… ik wilde je net het goede nieuws vertellen, oma
  grapje, mama 😉
  Tot morgen!
  Kus, Eline

 8. Leuk die verhaaltjes over de ooievaar en MOOI die geboortelepels , ik kom haast in de verleiding om ze alsnog te laten maken voor mijn 2 reeds lang volwassen zonen.
  In De Edse Post van vandaag[het plaatselijke sufferdje 😉 ] las ik o.a. het volgende :tussen 2 en 28 mei wordt er een tentoonstelling gehouden over handwerken in het lager onderwijs tussen 1665 en 1975. Handwerkonderwijs was eeuwenlang een onderdeel van de opvoeding van meisjes en werd als zeer nuttig gezien .De oudste merklap die in het museum te zien is dateert van 1665. tot zover citaten uit het krantenverhaal , ik weet niet hoe groot de tentoonstelling is en of het de moeite is om er voor naar Ede te komen weet ik niet.
  Groeten van Marlies

 9. prachtig die lepels, zilver is zo mooi. Ik wist eigenlijk niet van hun bestaan af. Zelf mijn kleinkind een bestekje, met haar naam erin gegraveerd, gegeven bij haar geboorte. Toch een beetje een traditioneel gevoel, misschien? Van de week zag ik ze in een tv programma voor het eerts bij min. Pechtold in zijn vitrine , hij spaart ze ook, grappig he!

 10. @ Marlies: als je het niet erg vind, geef ik even een aanvulling http://www.historischmuseumede.nl/index-2.html klik op agenda, en scroll een stukje naar beneden…
  @ Marianne M: misschien dat het ook een gebruik is dat in sommige streken van ons land meer bekendheid geniet dan in andere…
  Min. Pechtholt heb ik ook gezien, hij woont mooi… ;o)

 11. ……gelukkig Eline……!!!
  @Marianne m, wordt jij in oktober de trotse oma van een kleinkind (meisje), dan stuur ik je deze kaart! Laat het me maar weten!
  Ooievaars worden hier niet gesignaleerd, wel reigers!
  In HzG 124, februari 2004, staat het artikel Uit de kool of door de ooievaar gebracht kraam- en doopgebruiken in het verleden Voor dit artikel is ook de uitgave van het Westfries Museum geraadpleegd.
  Cachet nummer 2, 2000, is een speciaal geboortenummer met o.a. Kraamkamergeheimen, Welkom in het leven, Het geboorteglas spreekt waar de ouders zwijgen, Het leven begint met zilver.
  Informatie over de expositie waar Marlies het over heeft is te vinden op de website Historisch Museum Ede De expositie heeft als titel:
  Steek voor steek: Handwerkonderwijs van 1665 tot 1975.

 12. Berthi, bedankt voor de tip!
  Ik zal t.z.t. dat artikel wel weer eens lezen, dat nummer ligt achter in de kast…, en je wilt niet weten wat er nog vóór ligt…
  ;o)))

 13. Berthi deed ook hoor! :o)
  We zaten te typen op de zelfde tijd…
  Groetjes, en graag gedaan.

 14. @Juul, ik was te traag met mijn reactie…..:o))))
  @ Marlies, mooi van je dat je de expositie even doorgeeft!
  @Lies, heel goed idee!!

 15. dank je berthi, lief van je. Maar het duurt nog lang, dus misschien wordt er wel eerder een lief meisje geboren. Of wil je eerst nog een tijdje van het kaartje genieten.
  O,O,o wat veel interessante links allemaal, zo leuk en leerzaam. Ik blijf achter mijn PC plakken op deze manier. Dat gaat allemaal van mijn borduurtijd en nachtrust af :-)). De rede om na mijn website crash vorig jaar niet meer overnieuw te beginnen met een site of log. En als je zo’n succesvolle web hebt zoals jij Berthi, heb je daar haast een dagtaak aan. Mag ik het bij deze leuke bezoekjes aan jullie webs houden?

 16. zie je, nog iemand met een goed idee voor de kaart.
  Sympathieke man Min. Pechtholt (staat slordig zijn naam verkeerd he)

 17. @ Berthi: Jij had ook véél meer tekst! ;o)
  @ Sjoerd: Ga borduren!

 18. @ Marianne…Drs. Alexander Pechtold! ;o)
  Zo goed? Sorry, ik was te snel…
  Hij was net wéér op de t.v…

 19. Nu plak ik nog steeds:-)) Grappig dat het ene onderwerp weer andere gedachten naar boven brengt. Toen mijn schoondochter vorige maand vertelde dat ze zwanger was gaf ze mij een ooievaar borduur schaartje. Heb ik pas gelezen( was dat op jou web?) dat deze schaartjes vroeger gebruikt werden (weliswaar zonder de scherpe punten) om de navelstreng door te knippen.
  Van mijn schoonmoeder hebben wij nog een kussentje dat bij haar geboorte in haar luiermand lag. Met kop-spelden is daar het woord “Welkom lieve baby” in gestoken.
  Ook een mooi brandewijn flesje uit die mand. Een versterking voor de jonge vader. Die traditie heeft mijn man graag overgenomen bij de geboorte van onze kinderen.

 20. Nee hoor Juul, ik bedoelde dat ik het verkeerd had geschreven.

 21. Ik heb ’t van z’n eigen website geplukt…
  :o) Even ge-Googled…

 22. Een navelstreng doorknippen met een ooievaarborduurschaartje…???
  Nee, bedankt… :o)))
  Het speldenkussen met kopspelden ken ik wel, (doodeng!) evenals de brandewijn maar die was niet alléén voor de jonge vader volgens mij…

 23. Ja, klinkt wel erg luguber zo he. Ik zal hem nu alleen voor het borduren gebruiken en verstoppen voor mijn teenagers voordat zij ermee gaan hobbyen.(papier)

 24. Ook in de klederdracht werd er veel vastgezet met kopspelden, ook best eng. Of ze ze voor de baby of de luiers gebruikten weet ik niet. Op ons kussentje zijn ze allemaal nog kompleet. En de brandewijn laat ik toch maar aan mij voorbijgaan brrrr…

 25. @ Marianne: (we moeten hier misschien geen chatbox van maken…, maar) jij had de naam v.d. minister niet verkeerd getypt, ik wel…
  Om toch nog wat over het kraam onderwerp te zeggen, de kopspelden werden gebruikt om de luier van de baby vast te spelden, en de spelden op de bakerkussens waren soms op en erg mooie manier opgeprikt, op de volgende link zie je een onduidelijke afbeelding uit het boekje “Als de ooievaar komt (topic, (Yvonnep)! ;o) ) http://home.quicknet.nl/qn/prive/pzaaijer/wist_je_dat.htm
  Jij mocht de kandeel, voor een “goede zog”…
  De baby kreeg een doekje gedoopt in de brandewijn om hem / haar rustig te houden… ;o)

 26. O, de brandewijn ook voor de sterelisatie misschien. Bier was voor de borstvoeding dacht ik.
  Berthi, zo komt een web wel vol. Ik zal stoppen want de wekker maakt om half zeven toch wel erg veel lawaai. Fijne avond/nacht.

 27. Juul , je hebt gelijk. Ik mailde achter je aan. zal nu stoppen.

 28. En ik moet m’n eigen links beter bekijken, hetzelfde speldekussen stond al op een eerdere link! :o)
  Bier dronk men inplaats van water, het bier had in die tijd een lager alcoholpercentage dan tegenwoordig en was gezonder dan het water uit de gracht…

 29. Wat een leuke kaart . Dat snuffelen naar bizondere dingen zoals deze kaart , dat doe ik ook zo graag , al komt het er tegenwoordig niet meer zo van . Aan de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier in den Haag , daar heb ik ook zo mijn favoriete winkeltjes . Bijvoorbeeld Nayler & Co Modern Antiquariaat heeft vaak prachtige kunstkaarten .
  Met alle aanwijzingen van Juul komen we bij de geboorte lepels terecht en die heb ik inmiddels met bewondering bekeken .
  Toen ben ik maar eens even op zoek gegaan in mijn boeken-voorraad naar een aardig boekje over Oude Kraamgebruiken van Maria van Lamoen .
  Uitgeverij Helmond ISBN 90.252.7198.7 uitgegeven in 1981
  Natuurlijk staan daar ook geboortelepels in en wat te zeggen van de baker en de bakermat , luiertang en luierdroger en een prachtig kraamkloppertje van kant uit 1800 ( Frans Hals Museum , Haarlem )
  Ooievaar lepelaar,
  takkendief. . . ,
  gooi een kindje in de wieg .

 30. Hoi Gerrie!
  Ooievaar,
  Lepelaar.
  Takkendief.
  Ooievaar heeft de kindertjes lief.
  Ooievaar, lepelaar,
  Heb je een lief klein kindje klaar?
  Breng dan bij mijn moertje
  Een zusje of een broertje
  Ongetwijfeld zijn er variaties op de tekst en er zijn vast nog veel meer liedjes… :o)
  (Ik weet het wel zeker…!)
  Berthi, ben je al met je nieuwe stukje bezig?

 31. ter geruststelling: bij Elise is nog géén ooievaar besteld, het lieve klind is net vier weken getrouwd!
  zelfs in Den Haag kom ik met enige regelmaat ooievaars tegen. vanuit de trein zie je ze op een of andere torenflat staan…In de Elzass is een groot park van waaruit regelmatig ooievaars elders in Europa in het wild uitgezet worden. Het verhaal van de oorsprong van het ooievaarschaartje kwam van mij; oorspronkelijk werd de navelstreng ( in ieder geval in Frankrijk) doorgeknip met een schaartje met ronde punten waarop een ooivaar was afgebeeld. de nieuwe moeders vonden dit zo leuk dat ze het schaartje bleven gebruiken voor borduurwerk en van daaruit werd een schaartje met punten in een kleiner formaat bedacht. Bier was goed voor het zog, maar om aan te sterken kreeg de kraamvrouw kandeel. Mijn “kraamheer” heeft wat kandeel staan maken na de gboorte van Elise en later haar broetje. Bij het kraambezoek ging het er ook wel in 😉
  Het idee van het speldenkussen met spelden heb ik ook pas gebruikt, er komt nog een logje over..

 32. Ik opende net (23.30uur) mijn weblog en wat zag ik als eerste……bij de ooievaar 40 reacties…….GEWELDIG om dit allemaal te lezen!!! Wat een ooievaar al niet losmaakt!!!!
  Ik geniet ervan…….ik zou zeggen ga zo door dames…..!! Ik ben benieuwd wat jullie voor positiefs of deze keer negatiefs te melden hebben over de komende log…….laat je verrassen……en ik wacht met spanning jullie reacties af!!!!!

 33. De k-WEB-bel bee… ;o)
  Ik heb je bijdragen gemist vanavond! :o)))
  Kom maar op met je nieuwe log…

 34. Nog even wat aanvullingen uit het aardige boekje .
  Het kraamspeldenkussen .
  Het kraamspeldenkussen , ook wel bakerkussen genoemd , was een klein sierkussen , gemaakt van prachtige , zware gele of witte satijn , keihard opgevuld met zaagsel .
  Langs de randen , afgezet met kant , bandfluweel of goudgalon . De hoeken versierd met kwastjes .
  Men probeerde het speldenkussen zo mooi mogelijk te maken .Wanneer ze zeven maanden zwanger was , bracht de a.s. moeder met lange bakerspelden versierselen of spreuken aan op het speldenkussen, bijv. ,,Welkom in het leven,, ook werd het jaartal er alvast opgeprikt .
  Als dan de kleine na 9 mnd . geboren was , werd ook de naam van het kind , welke de moeder al zo vaak in gedachten voor zich zelf ,,gespeld,, had , nu in sierletters op het bakerkussen gespeld .
  * * * * *
  De min .
  In advertenties boden minnen zich zelf vaak aan met teksten als :
  Biedt zich aan : Eene gezonde loopmin , drie weken kraams , adres Karnemelkshaven nommer 107 .
  of
  Een gehuwde vrouw , sedert vier weken bevallen , biedt zich aan als loopmin of voor een kind ter zoging aan huis .
  * * * * *
  De luier of ooievaarstang .
  Als in vroeger dagen het dienstmeisje een vrije avond had , moest de deftige mevrouw zelf de baby verschonen . Ze gebruikte hiervoor een zilveren tang in de vorm van een ooievaar , de zg. luier of ooievaarstang .
  daarmee pakte zij zorgvuldig de luier bij een punt en liet hem in een emmer water zakken .
  Zo,n ooievaarstang was een origineel kraamgeschenk .
  Was de tang geopend , dan zag je in de buik van de ooievaar een baby,tje .
  Aan een van de handgrepen was een zilveren schilpadje bevestigd , als symbool van de vruchtbaarheid .
  * * * * *
  Toen t, kindje op de wereld kwam ,
  Al uit zijn donker hoekje ,
  Toen had het nog geen hempje an ,
  Ja , zelfs geen onderbroekje .
  Baker , baker rep je wat !
  dat ons kindje geen kou en vat .
  Want zijn zoete papaatje
  En zijn lieve mamaatje
  Wilden het zo graag houden .
  Het heeft oogjes , helder en klaar ,
  Op zijn bolletje lief krulhaar ,
  Lipjens met rode randjes ,
  En een paar poezele handjes .
  * * * * *
  En nu . . . . heb ik wel trek in een lekkere snee krentewegge , heerlijk gesmeerd met echte roomboter !

 35. Ik merk het dus vanzelf: als ik door Elise en kersverse echtgenoot wordt uitgenodigd voor een glaasje hansje-in-de-kelder wordt het tijd dat ik ga breien
  “Schillen van Spaanse en Siciliaanse citroenen, esprit gestookt van de fijnste kersen, bourbonstokjes, cardamon, kaneel en Bulgaarse rozen. In bepaalde Amsterdamse families was het gebruikelijk deze likeur uit een speciaal glas te drinken wanneer de zwangerschap een feit bleek. Als teken van blijdschap werd de familie bij elkaar geroepen om dit heugelijke nieuws op gepaste wijze te vieren.”

 36. @ Gerrie: Ik geniet van je bijdrage!
  Vooral de beschrijving van de ooievaarstang, ik wil ‘m dan gelijk zien!
  Dus ik google: blijk ik ‘m zelf te hebben, hij staat op bladzijde 10 http://www.varo.be/files/VTools_Basic.pdf
  Nee, hoor gekheid natuurlijk, ik zoek nog wel even door, jou beschrijving klonk véél mooier!
  Ik heb ook nog een stukje Paasbrood met spijs liggen…

 37. @ Marcella: zie één van mijn eerste links van vandaag, van de zilverbank… ;o)
  Liesje moest eens weten…

 38. Hallo Juul dat heb je snel gevonden !
  En ik heb via Google nog even gekeken bij
  http://www.antiqbook.nl , en daar kun je het boekje van Maria van Lamoen nog vinden .

 39. @ Gerrie: Dat adres had ik al gevonden, maar bedankt!
  Ik zit inmiddels ook met een kopje thee en Paasbrood! ;o)

 40. @Berthi: We zijn de vijftig gepasseerd, waar is je nieuwe log… :o)))
  En ga je nu trakteren?

 41. @Gerrie, dank voor je geweldige bijdrage.
  @Juul, ik kan niet alles tegelijk: en een nieuwe log maken en nog reageren…….helaas ben ik nog geen duizendpoot.o))
  Morgen lees ik verder!!!
  Ik zal een toast uitbrengen op al jullie reacties!!

 42. Nog ééntje dan… :o), tot morgen…, ik wil soms ook wel eens een inktvis zijn, geen duizendpoot, ik ben al tevreden met acht armen. ;o)
  Tijdens de handwerkles op school moesten we een inktvis breien…, en zo ben ik weer bij Marlies haar bijdrage… :o)
  k-WEB-bel de k-WEB-bel, k-WEB-bel de k-WEB-bel, k-WEB-bel de k-WEB-bel, k-WEB-bel de k-WEB-bel, k-WEB-bel de k-WEB-bel…..zzzzzzzzzzzzz weltrusten!
  :o)

 43. Een inktvis…….. er komen herinneringen naar boven……. en warempel die heb ik ook nog eens in een grijs verleden gebreid…… was ik helemaal vergeten…….goed dat je me eraan hebt herinnerd!:)

 44. Nog even over ooievaars en baby-brengen; bij ons thuis kwamen de kindertjes niet met de ooievaar, maar werden gebracht door 2 engelen. Toen mijn zusje geboren zou worden, was ik natuurlijk “uitbesteed” en miste dus het moment suprême van die engelen. Toen ik vroeg, of de engelen nog wat gezegd hadden, zei mijn moeder “Ja, dat ze die roze jurk met witte strepen en je witte schoenen zo mooi vonden in de hemel. Moet je vaker aandoen!” Ik haatte die jurk en schoenen namelijk.
  Engelen, ja ja
  Groetjes, Ineke

 45. …..dan doe ik er nog een schepje bovenop! Kijk eens bij de log van 30 september 2005 “Inbakerdoeken”!

 46. Ha,Ha,….. ken je die nooit eindigende commentaren… misschien wordt dit er wel één…

 47. Ha,Ha,….. ken je die nooit eindigende commentaren… misschien wordt dit er wel één…

 48. Ha,Ha,….. ken je die nooit eindigende commentaren… misschien wordt dit er wel één…

 49. Ha,Ha,….. ken je die nooit eindigende commentaren… misschien wordt dit er wel één…
  … hij is ook weer langzaam… :o)

 50. OEPS, ik dacht dat ie opgegeten was… *Ü*
  “t groei er wel van… ;o))))))))))))))

 51. Kijk eens naar de teller… ;o)
  Die herhalingen kwamen echt per ongeluk, ik had een wit scherm, dat bleef hangen, en ik drukte enkele keren op de knop vernieuwen, want er gebeurde niets, dacht ik….. nou dat gebeurde wel dus! Buiten mijn zicht! *Ü*

 52. @Juul, waren ze zo druk bezig bij weblogbeheer….. waardoor we allerlei rare toestanden kregen?
  Leuk om het krantenartikel te lezen……. maar ik dacht in eerste instantie dat jij het artikel over TAA had gevonden! Daar heb ik vorige week naar gezocht op internet….. zonder resultaat! Misschien kom ik dat per ongeluk nog eens tegen!

 53. Ik heb er nog wel aan gedacht, maar had geen puf meer om er naar te gaan “graven”… ;o)
  Ik vond het al leuk dat ik deze vond! :o)))
  nr. 71……… ;oD

 54. @Juul, natuurlijk!!! Ik vind het hardstikke mooi dat jij zo meedenkt…….maar je moet er geen nachtwerk van maken…….ieder mens heeft zijn rust nodig!!!
  O, nu zijn het er toch al 72 geworden! :)))))))

 55. @Juul, SUPER…. hoe kom je hier zo snel weer aan??!!
  Had jij niet een rustdag vandaag…. of was dat gisteren?

 56. 75 !!! :oD Happy Dancing ;oD
  via m’n vriendje… ;o)
  “Vandaag is het al weer morgen…!”

 57. Je wil het niet weten maar ik vind nu deze: http://freespace.virgin.net/judy.pollitt/stork%20ribbon%20pullers.jpg met de volgende beschrijving: “Fully hallmarked silver stork ribbon pullers, marked London 1872, maker WWW, and designed to stand on the foot. (No baby in holder.)”
  Ik geloof er niets van! ;oD
  Hij is / was te koop bij: http://freespace.virgin.net/judy.pollitt/index.htm
  Mooie (Zweedse) foto’s vooral aan het begin v.d. serie, net silhouetten, klik op de kleine pijltjes op te bladeren…, en op het vierkantje om nog meer foto’s te zien.
  http://www.johanhammar.com/Html/motsol.htm

 58. @Juul, mooie ooievaar……..maar de omschrijving….heb mijn twijfels!!
  Wat een schitterende natuurfoto’s, vooral de ooievaars!!! Daar heb je heeeeeeel veeeel geduld voor nodig!

 59. Nu heb ik ze gezien (tot nu toe was ik vooral in de ban van de ooievaars) ! Ik val van de ene verbazing in de andere…..! Kan ik het nog wel bijbenen……!!!
  Er zijn mooie en aparte breischedes bij!!
  Wat laat internet ons veel zien!! Soms teveel!!!!
  O, 79……. nu moet het toch wel 80 worden!!!:))))))
  Is er nog iets te melden, Juul?

 60. Heb je wel genoeg “data ruimte” o.i.d.?
  Want anders houdt ik direct op met deze gekkigheid!
  Op een “plekje” op het www waar ik vaak kom daar zijn ze bij één post al over de 700 reacties, het is daar een sport om telkens de laatste te zijn, dit als tegen over gestelde van de sport om ergens als eerste te zijn, en het is echt leuk… :o)
  Maar probeer maar eens om on topic te blijven! ;o)

 61. Zeg ik net wat zijn die dingen alemaal duur…, kijk ik bij de deal of the week, en wat schetst mijn verbazing: de eerste (de beste!) aanbieding is Dutch! Look here: http://www.dadsfollies.com/deal.htm
  (Leuk hè, maar ik koop ze toch nog niet…)

 62. Je bent geniaal, Juul!! Ik heb heerlijk zitten genieten van al die mooie vormen. De Nederlandse chocolade vormen zijn in verhouding tot de ooievaars nog eens niet zo duur! De ooievaars vind ik wel mooier…….zijn ze daarom ook veel duurder?:)
  Ik ga ze ook maar niet kopen…… ik verzamel al veeeeeeeeel teveeeel!!
  Genieten op internet is tenslotte ook leuk!
  Over de 700 reacties…..Wauw, dat heb ik tot nu toe niet gezien……..mijn dag heeft minder ‘uren’ dan die van jou zodat ik ook veel minder zie!!:)

 63. Vraagje: kom je niet in “data problemen”? :oO
  o.i.d.?
  Uitleg: De Nederlandse vormen zijn één van de aanbiedingen v.d. week, en dus “spot goedkoop”! :o) 5 v.d. prijs van 1! ;o)
  Sommige breiweblogs hebben ook wel enkele honderden reacties per log!
  Ik kom jou anders ook vaak genoeg tegen…(in stilte) ;o)
  85…

 64. Data problemen?? Geen idee….!
  Wat je spotgoedkoop noemt!:))
  Breiweblogs met enkele honderden reacties per log……niet gezien!!
  …..vaak genoeg tegen…… dat valt toch wel mee! Ik moet mijn eigen blog ook bijhouden…. jij hoeft alleen maar te lezen……. zie je, dat is nu het verschil!:)))))))

 65. Ik had een heel verhaal… toen stootte ik met m’n voet tegen de stroom aan/uit schakelaar…, en nu is het ’n half uur later… grrrrrrrrr.
  Wat ik bedoel met data problemen: bij sommige (Amerikaanse) weblogs mag je maar “zoveel dataverkeer” hebben anders moet je gaan betalen voorje gratis weblog, maar misschien is dat bij web-log niet zo?
  OK! Ik had daarnet dus wat anders, maar nu dus deze http://wyeriverantiques.tripod.com/stork.JPG Ooievaar oesters?!? Potentie verhogend? Of WAT dachten ze? ;o) brrrrr
  En nog een standje, we zijn toch bezig.. :o) om je balans te oefenen http://www.personalbest.ca/Exercises/images/balance/Stork%20Stand.JPG
  (en dan met je ogen dicht je neus aanraken…?)
  EIGEN RISICO! :o) 88…

 66. Het is dus een ooievaars balans oefening o.i.d.,
  en het blik is OUD, het stond op de site van een “antieke blikken e.d. handel”, kijk maar ‘ns wat ze nog meer hebben, de gekste dingen, en een prijzen!!!
  Ik vind het wel spectaculair wat je op het internet allemaal tegenkomt! Ik blijf me verbazen!
  http://wyeriverantiques.tripod.com/id21.htm
  De prijzen op deze site zijn IMHO absurt, (dit was trouwens de uitverkoop pagina), want deze muizeval http://wyeriverantiques.tripod.com/mousetrap.jpg kost daar $49,– , die heb ik voor ’n paar gulden enkele jaren geleden (voor de heb) gewoon bij de dierenwinkel gekocht. In deze val worden ze levend gevangen, maar ik gebruik ‘m niet hoor, ik heb toendertijd ook nog andere gekocht, ze liggen inmiddels allemaal “ergens” in de schuur. :o)
  We hebben nu geen last van de muizen meer. In ’n wat modernere (levend blijvende) muizenval hebben we er toen nog wel enkele gevangen.
  Op de site stonden ook nog minder leuke en “enge” jacht dingen e.d. en ja, dure oude oesterblikken tot wel $650,– Je zal ze maar verzamelen!
  Oh ja, Ooievaars eten ook muizen, en zo zijn we weer terug bij de topic!
  :o) nr 89…

 67. @Juul, bij mij niet bekent dat ik moet gaan betalen…… ik betaal al genoeg ( wij zitten (wat een uitdrukking) op de kabel :))) ).
  3.44 uur Je geniet volop van de stilte van de nacht…….!
  Stork Oysters blik……. prachtige afbeelding op het blik….tjsa, potentieverhogend??!!! :))
  Bij je tweede link lag ik in een deuk!!
  Al die prijzen in Amerika….ze hebben moeite om in balans te blijven!! Tijpisch Amerikaans!!
  O, zo’n muizenval heb ik nog niet eerder gezien….zal eens bij de dierenwinkel kijken.
  Tjee, wat een reacties bij deze blog. En wat staan de Amerikanen graag op de foto……. wat zijn wij toch een bescheiden volk!:))))
  Nu weer terug bij de topic!! Kunnen we het gaan redden tot en met de 100??

 68. Zojuist vloog deze ooievaar op mijn beeldscherm binnen!
  Kijk eens bij google-afbeeldingen…. daar kun je heel veel ooievaars vangen!
  Internet is oneindig……!
  Juul nog bedankt voor al je speurwerk naar de ooievaars en al het andere! We moeten nog even doorgaan tot en met de 100!

 69. psssssttt, je moet “mijn” geheime vindplaats van al dit moois niet verklappen…
  ;o)
  Ons vriendje kun je in diverse talen aanspreken, dan vind je nog veel meer moois in z’n plaatjesboek…
  Niet verder vertellen hè…
  :o) 94…

 70. Ik kreeg bij het ontrollen van al die foto’s ook de slappe lach! :oD
  96…!

 71. Heel erg mooi……knap gedaan! Fotograferen…. een mooie hobby…….wil ik ook veel meer doen…..maar de tijd…..!! 98…… we zijn er bijna!
  Waar sluiten we mee af????

 72. Deze ooievaar geeft aan dat hij/zij er genoeg van heeft en vliegt het beeldscherm uit!
  Namens de ooievaars hartelijke dank voor al die aandacht. We hebben er van genoten!!!:)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *