Tweede Paasdag II

Tweede Paasdag… de dag waarop traditiegetrouw het jeugdschaaktoernooi in Tilburg is. Zo ook dit jaar!

Zo waren wij vroeg uit de veren zodat Thijmen op tijd achter het schaakbord kon gaan zitten. De eerste schaakpartij leverde een verliespunt op. Naar eigen zeggen zag hij iets over het hoofd… Thijmen was nog niet wakker, maar werd hierdoor goed wakker geschud. Hierna kwam hij goed op dreef. Uiteindelijk behaalde hij zes punten uit negen wedstrijden. Jammer van de twee wedstrijden die Thijmen verloor, terwijl hij op winst stond, door tijdgebrek. Met een mooie gedeelde vijfde plaats, zevende plaats op weerstandspunten, ging Thijmen tevreden naar huis!

6 gedachten over “Tweede Paasdag II

 1. Ah, waren jullie hier! ;o)
  Een leuke foto Thijmen!
  En gefeliciteerd met je vijfde plaats, ik kan het niet zo goed, ik verloor bijna altijd! ;o) (Misschien had ik meer moeten oefenen?)

 2. Niks geen lekker gezapig dagje voor jullie, zie ik, en zeker niet voor Thijmen.
  Gefeliciteerd Thijmen!! Oefen je ook veel via internet of heb je nog altijd “levende” partners? Onze zoon heeft (ooit jeugdkampioen Utrecht-Het Gooi) pas geleden nog een klein meeneem-schaakbordje gekocht en die nodigt soms wildvreemde mensen in de trein uit voor een potje! Vooral in het buitenland vindt hij dat een leuke manier om in contact te komen. Misschien kom je hem ooit tegen.
  Groetjes,
  Ineke

 3. @Ineke, wat leuk om te horen dat je zoon jeugdkampioen van Utrecht-Het Gooi is geweest. Thijmen oefent niet zoveel meer via internet. Hij doet mee aan veel jeugdtoernooien, speelt in het seniorenteam, krijgt extra les via Servicepunt Zuid, les op donderdagavond, zaterdagmiddag etc.
  Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Thijmen in Almelo meegedaan aan een seniorenwedstrijd. Daar is Thijmen gedeeld zevende geworden, op weerstandspunten dertiende plaats. Met 54 deelnemers. In Tilburg waren 33 jeugdspelers.
  Thijmen vindt het schaken erg leuk…..en dat is erg belangrijk.
  Op zaterdagmiddag ben ik zelf als vrijwilligster bij de schaakclub, voor de interne competitie.
  @Juul, schaken…… een kwestie van heeeeeeel veeeeeeel oefenen!

 4. en ik zie zo wel, dat je een geboren schaker bent, komt allemaal goed, thijmen…………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *