Rood-blauw merklapje

Marianne van Wassenaar, lid van Merkwaardig, las in Seasons het artikel over de mangeldoeken. Als verrassing stuurde zij mij deze toepasselijke kaart: een merklapje in de kleuren rood en blauw. Immers, de zijranden van de mangeldoeken zijn meestal rood of blauw. En om het monogram te borduren werd meestal voor de kleur rood of blauw gekozen.

Marianne heeft dit merklapje, circa 20 x 25 cm, geborduurd op
16-draads linnen. Het patroon komt van Kunst en Vliegwerk. Het merklapje is zowel prachtig van samenstelling, als van kleur!

15 gedachten over “Rood-blauw merklapje

 1. Wat een leuk cadeau van Marianne, echt toepasselijk. Nog Bedankt voor de interesante middag en de lekkere vlaai en koffie.

 2. oe, wat een schattig merklapje….hm…Kunst en vliegwerk…ik geloof dat ik daar weer eens een bestellinkje moet plaatsen

 3. Verassingen met de echte post zijn nog steeds het leukst, die kan je vast pakken! :o)
  Het is een lief merklapje!

 4. Wat een mooi borduurwerkje Berthi en een leuk kado bovendien. Wat een eer van je werk heb je zo met als aandenken zo’n zulke leuk presentje.

 5. Digitale post, zoals de reacties op de weblog, zijn erg leuk……..maar toch kijk ik elke dag de postbode glimlachend aan, in de hoop dat hij leuke post zal bezorgen!
  Kunst en Vliegwerk heeft prachtige spulletjes!

 6. Berthi, kijk je wel uit dat de postbode je bedoelingen snapt 😉 weet jij wat hij denkt bij jouw mona Lisa glimlach?

 7. Schattig merklapje! Ik bestel mijn quiltbedels bij K&V. Trouwens ik zat te lezen dat vanavond bij Man bijt hond er een verhaal is over breiende mannen! En ik [Muisie dus!] zit helemaal te glunderen vanwege de muishanger die ik van een quiltvriendin kreeg , ik ben er zo blij mee!
  Groeten van Marlies

 8. Natuurlijk snapt de postbode dat, Marcella……..!!!!?
  Muisie (Marlies), heb jij die mooie muishanger gekregen waar ik over geschreven heb??? Dan heeft hij/zij een heel goed tehuis gekregen!!

 9. Nee Berthi , dit is een andere muis , gekregen van Angeline van het quiltvirusforum , op de naaidag voor droomdeken in Nunspeet had zij die om en ik was er helemaal weg van , nou , Angeline mailde dat ze de hanger al een poosje had en hem maar weinig droeg , misschien moest hij maar een ander tehuis krijgen zo zei ze , et voila nu hangt hij dus om mijn nek en hij staat me goed , al zeg ik het zelf!
  Die gebreide knuffelmuis zou ook best bij mij mogen logeren , maar ja een mens kan niet alles hebben he , zelfs niet als zij Muisie heet!
  Groeten van Marlies

 10. Dit is mooi en lijkt op de lapjes die ik vroeger op de lagere school heb gemaakt. tijdens handwerkles …..dat werk is weg, in de prullebak, toen mij moeder verhuisde naar een seniorenwoning kon niet alles mee. Er werd toen niet op gelet wat er weg ging en wat niet….Jammmmmmmmer, ik had graag mijn eigen werkjes nog eens teruggezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *