Ein freies Stündchen

Deze dame heeft Ein freies Stündchen en zodoende tijd om te ontspannen met breien. Met kleine breipennen werkt ze aan een kous. Deze afbeelding, uit circa 1915, straalt rust uit. De dame geniet van de stilte van de natuur, het rustgevende gekabbel van het water en de zuivere lucht. Geen mobiele telefoon, geen massatoerisme en niemand die je zit op te jagen. Kunnen wij anno 2006 deze rust nog vinden?

21 gedachten over “Ein freies Stündchen

 1. Dit zie ik helemaal zitten… bovenop het heuveltje, de berg van de Mokerheide zie ik mijzelf al zo zitten…ai, wanneer win ik nu die paar miljoen om de rest van mijn leven aan leuke dingen te kunnen wijden? Prachtig plaatje, Berthi!

 2. Wat een mooi plaatje !
  De rust straalt er van af .
  Berthi het is alweer laat , ik kom gauw weer bij je buurten . Ik heb wel met veel belangstelling je berichtjes gelezen de laatste tijd . En je expositie is helemaal super , zo mooi al die foto,s
  Leuk dat je zoveel succes hebt met zo,n prachtige collectie . En dat je zo anderen kan laten meegenieten .
  Groetjes , Gerrie

 3. Ja, het is inderdaad een idyllisch plaatje, prachtige kleuren ook.
  Ik ben alleen bang dat het nogal idealiseerd is door de kunstenaar die een romantisch beeld had van het boeren/vissersleven. Ik begrijp waar je naar verlangt, Berthi, maar of vroeger nu alles beter was waag ik te betwijfelen!
  Waar komt deze afbeelding trouwens vandaan? Bedankt dat je hem liet zien.

 4. dag Berthi, ja die rust kun jij nu ook hebben …gewoon geen mobieltje meenemen,of de telefoon en de deurbel eruit trekken, en heerlijk in `t lente zonnetje gaan zitten breien, en aan mooie dingen denken,maar voor de zuivere lucht zul jij toch richting zee moeten.groetjes Mia van `t Näöldje

 5. Ach ja, de Mokerheide…….. je brengt me spontaan terug naar mijn jeugd,Yvonne!
  Gerrie, fijn dat je er weer bent!! Ik hoop dat het inmiddels iets beter met je gaat.
  Natuurlijk was vroeger niet alles beter, Saartje……..en deze afbeelding is waarschijnlijk iets te romantisch weergegeven.
  Het is een ansichtkaart uit 1915, die ik een paar maanden geleden op internet heb gekocht.
  Mia, Bij mij in de tuin geen lentezon…..maar regen. Dan maar binnen bij de verwarming verder gaan met sokken breien.

 6. Whow, wat een mooie anzichtkaart, lekker rustig mediteren achter je breiwerkje. Je moet nog even geduld hebben maar het komt. Je kunt er wel alvast van dromen. En wat 2006 betrefd< Ja hoor je moet het wel zelf creeren.

 7. Mijn gedachten gaan naar mijn jeugd, en naar Vlieland bij het zien van deze kaart…, zorgeloos…
  off topic, maar wel leuke plaatjes:
  :o) wanneer krijg je van die leuke smileys? :o)

 8. Alleen het kijken naar de ansicht brengt je al in zondagochtend-stemming: niets moet, alles mag.
  Heerlijk, was het maar alvast zondag!

 9. Ik vind die rust in mijn tuin. Warme zomerdagen zittend op het terras met een goed boek en af en toe alleen genieten van het zingen van de merels of de lijster

 10. De Mookerhei, daar ben ik getrouwd, op het Jachtslot! Je kon vandaar wel ver kijken, maar de zee heb ik toen toch niet gezien 😉
  En die rust om te breien aan een sok, ja hoor, die vind ik wel. Overal eigenlijk, zou het dan van het sokkenbreien zelf komen?

 11. niets is zo lekker als met een voorzichtig middagzonnetje lekker bij het raam te quilten of te borduren…en dan een uurtje helemaal niet gestoord worden, hoeft er niet eens een muziekje bij…heerlijk

 12. Morgen naar Man bijt hond kijken!!! Nederland 1 18.55 uur of 0.45 uur, Maandag ochtend herhaling, of via internet uitzending gemist!
  BREIENDE MANNEN :o) Er komen er steeds meer!!! :o)

 13. Op tele-text stond gisteren ook een stukje over een groepje Japanse mannen, die samen handwerkten… :o)

 14. Ik heb de heren vanavond gezien bij Man bijt hond. Op dit moment neem ik ze nog niet zo serieus. Ik kreeg de indruk dat ze voor de grap even mee willen doen met de ‘hype’, waardoor ze in de belangstelling komen te staan.

 15. YUPPEN!!! :o) IMHO ;o)
  Die blauwe stropdas!!! :o)))))
  Tja, als het bier is in de man, dan is de wijsheid…
  :o)
  Maar ik vond het ergens toch WEL stoer! ;o)
  Op een vreemde manier… LOL
  :o)

 16. @nrrdgrrl
  ja, die rust had ze hard nodig…… en ze is toch een kous aan het breien en geen sok? In die tijd droeg je toch hoofdzakelijk kousen?
  Ik zal binnenkort mooie kousen met kraaltjes laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *