Knuffels

Vandaag wordt de expositie knuffels bij Galerie help u zelven geopend. Een zestal mensen laten ieder op hun eigen manier verrassend werk zien.

Babette Degraeve verrast met bronzen knuffelkonijnen,
Tilleke Schwarz toont walibis, katten en ezels op haar tekeningen,
Hilde Sinke tovert kinderschoenen om tot dierenkopjes,
Marijke Janssen komt met beelden van papieren honden en vogels,
Pieter Becks laat je kennismaken met vogeltjes op houtdrukken en Miriam Verbeek laat grijze muizen als sieraadobjecten van vilt zien.

Ik houd helemaal niet van muizen, maar deze muis van Miriam Verbeek heeft iets knuffeligs waardoor je van hem gaat houden. Hij moet oppassen dat de gebreide shawl niet te strak om zijn nek gaat zitten. Ik maak me nu al zorgen om hem! Bij wie en waar gaat hij wonen?

27 gedachten over “Knuffels

 1. ’t is ’n dotje!
  Ik vind muizen juist heel lief! Vooral als ze zich zitten te wassen zijn ze onweerstaanbaar, zoals ze hun staartje met hun handjes kunnen vasthouden, en zoals ze hun vacht met hun handjes “kammen”, en als ze zich achter hun oren wassen…
  Ja ik heb veel muizen gehad, zowel vrijwillig als onvrijwillig…
  De laatsten (de “wilde” neven en nichten) ving ik altijd levend, en bracht ze naar een natuurgebied, ver van de bewoonde wereld in de hoop dat ze daar een nieuwe plek zouden vinden, ik gaf ze dan een voedselpakketje mee.
  Maar soms werden/worden ze buiten door één van de katten gepakt, en hoor ik hun botjes kraken tussen de kaken van mijn even zo geliefde roofdieren, dan was ik te laat…, thats life…
  Zelf lust ik ze niet… ;o) en een uitje naar ’n natuurgebied is ook leuk!
  Tja, waar zal deze mooie muis gaan wonen?

 2. Nog even een kleine aanvulling:
  Ik loop natuurlijk niet door de tuin te hoppen achter alle muizen aan… ROFLOL
  De muizen die ik ving kwamen tijdens een verbouwing binnen in huis (en ja, die werden ook weleens door één van de katten gepakt… en natuurlijk altijd ’s nachts…)…

 3. Muizen? Nee, ik ben er niet bang voor, mijn vriendin wel, een aantal jaren terug, was er een muis bij hun in de kamer, die zag je vooral ’s avonds wel eens gaan, maar pakken lukte nooit…
  Op een gegeven moment zat hij het de stoel die van haar “beppe” was geweest en die opnieuw bekleed was, daar zat hij heerlijk gaten in te knagen en toen belde ze in paniek op.
  Ik snel op de fiets met mijn gipsarm (gebroken) en toen heb ik hem in een plastic tasje gevangen en mee naar buiten genomen……
  Daar heb ik hem aan de rand van de vijver in vrijheid gesteld.
  Wat er daarna van geworden is???
  Wat wel leuk te vermelden is dat mijn vriendin met haar drie dochters bovenop de tafel zaten!!
  Maar gebreide of vilten muisjes blijven ook schattig.

 4. Wat een schatje, ik wil hem adopteren en om mijn hals hangen. Levende muizen vind ik ook leuk, behalve als het wilde zijn die zich in mijn keukenkastjes misdragen. Juul, ik had niet verwacht dat jij ze lekker zou vinden 😉
  de poes op de website van Martha likt zijn pootjes alsof hij ergens schuldig aan is.

 5. deze is leuker dan de muizen op mijn werk… daar hebben we een muizenplaag, grr! ze breien niet, ze laten sporen achter in mijn bureaulade. getsie.

 6. Wat een schattig muisje! Ik ben helemaal verliefd!! Mijn verzameling muisjes is nog niet zo groot maar deze , echt snoeperig vind ik het!!!
  Onze katten Belletje en Skippy zagen ook eens een muis in huis lopen beiden bleven echter waar ze waren , lekker warm boven de verwarming en de muis kon gewoon rustig naar buiten!
  Groeten van Marlies [die elders Muisie heet 😉 ]

 7. Wat geniet ik van al deze mooie muizenverhalen!
  Juul, na het lezen van je mooie verhaal moet ik mijn mening over de muizen enigzins bijstellen! Ze moeten van mij wel blijven waar ze horen……en dat is in de natuur en niet in mijn huis. Dat jij muizen kunt vangen…….dan kan jij beslist rennen als een ‘haas’!
  Ooit hebben wij op de zolder een hele grote muizenfamilie gehad……dat was minder leuk!
  Dive, het was voor mij een verrassing dat ik in de top 50 sta…….maar wel een erg leuke verrassing!!
  Martha, mooi gedicht!!
  Antje, mooi verhaal. Ook ik heb ooit eens boven op een tafel gezeten voor een muis…….gelukkig is het nu niet meer zo erg!!!
  Marcella, gefeliciteerd met je dochter en je ‘nieuwe’ schoonzoon!
  Yvonnep, ik ben het helemaal met je eens!
  Arja, kan jij de muizen niet even vangen en ze verplaatsen naar de plek waar ze horen?
  Marlies, ik heb een vriendin die Miriam heet, maar die noemen ze Muis.
  Leuk om te weten dat jij Muisie heet! Heeft iets liefelijks en knuffeligs!

 8. Dat ik Muisie heet komt door onze jongste poes Muisie , muisgrijs van kleur voornamelijk , tja en meestal zijn poezen knuffelig , alleen deze wil door mij niet geknuffeld worden , behalve toen ie klein was , maar als mijn ega thuis is staat ie als een klein kind[sorry] te jengelen bij manlief om opgepakt te worden! En hoe was dat liedje van Rudi Carrell ook maar weer? … een muis in een molen in mooi Amsterdam – , ik ken er nog enkele woorden van , misschien is er iemand die het helemaal kan zingen voor ons!
  Groeten van Marlies

 9. hier ook regelmatig muizen, maar de laatste tijd valt het mee (afkloppen). met het maken van een muis heb ik trouwens een aantal jaren geleden een naaimachine gewonnen! dus hoera voor muizen.
  berthi, iemand had op de quilten.pagina nog iets voor je neergezet, ik weet niet of je het al hebt gezien.
  groetjes

 10. Ja Berthi, ik kan muizen vangen, maar m’n katten nog beter! Die horen zelfs een spin lopen…, dus een muis stampt waarschijnlijk! (en piept!)
  Als ik ze had gevangen gingen ze in een grote emmer met deksel, en dan zo snel mogelijk weg brengen, één keer had ik te lang gewacht met het weg brengen, en was de muis weer uit de emmer ontsnapt…, maar na veel speurwerk vond ik ‘m achter de koelkast…, geklommen in, en zich vasthoudend aan het electriciteitssnoer van de koelkast… zoals hij/zij daar hing…, dat was zo’n aandoenlijk gezicht!
  Toen ging hij/zij weer in de emmer, het kwartjesgrote gaatje in de deksel werd afgeplakt en de muis ging snel op enkele reis naar het natuurgebied!
  Wij hebben ook wel de nodige schade gehad, maar een muizenest (gelukkig leeg) in een Cluedo speldoos ziet er wel zacht uit, het spel en nog meer ging in het vuilnis, het gat in het plafond en de kastwanden werd stevig “dicht getimmerd” en we hebben ze er niet meer gezien!
  Ik kan wel een hele muizenavonturen-roman schrijven… LOL
  En dat Antje met een gebroken gipsarm muizen vangen kan, nou dat is pas echt knap! ;o)
  @ Antje: je moet de muizen, minimaal 750 meter van “het huis” uitzetten in de natuur, anders vinden ze de weg terug… (heb ik ergens gelezen…)
  :o)
  De muizen ketting vind ik heel erg mooi maar wel kwetsbaar om echt als een ketting te dragen… ;o)

 11. Muis in bloempot………jammer, geen tijd om te borduren. Trouwens, ik vind de muis van de ketting veel aandoenlijker!

 12. Ik ook, maar ik kwam deze (simplecreations, what’s in a name) gewoon tegen… en omdat we het toch over muizen hadden heb ik ‘m even bij je langs gestuurd om te kijken of je er echt niet bang voor was…, ik heb er nog wel meer gevangen hoor…, maar ja, je hebt toch geen tijd…
  Máár…, ik heb je niet horen gillen, dus je bent echt stoer!
  ;o)

 13. Je bent zo jong als je je voelt! :o)
  Ik ben dus 16… LOL
  en erg melig vandaag…
  Ik moet bij de pc weg!!!
  Doeiii, laterzzz…

 14. Juist op maandag!
  Na het weekend heb ik dat… weleens…
  En de rest van de week………?????
  ;o)

 15. Och, wat zielig! Het is maar goed dat het niet echt is. Geef mij toch maar deze lieve muizenknuffel als hanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *