Borduurkoffer voor kinderen

Wat ben je een bofkont wanneer je als kind zo’n mooie borduurkoffer krijgt! Maar, heeft het meisje (waarschijnlijk geen jongen) wel zin gehad om te borduren? De perfecte staat en de volledige inhoud zegt genoeg. Wat vinden we zoal in deze koffer? Als eerste tel ik acht voorbedrukte zakdoekjes met haasjes, afgewerkt met een mooi kantje. De borduurnaalden, vingerhoed en centimeter mogen uiteraard niet ontbreken. Als borduurgaren is er gekozen voor één strengetje Anchor, in de kleur rose. Verder zes kartonnetjes met verschillende kleuren borduurgaren. Als de zakdoekjes, bijvoorbeeld na het borduren, smoezelig zijn geworden, gaat het meisje ze wassen in een sopje, daarna uitspoelen en vervolgens drogen aan een waslijntje. Om een lijntje te kunnen spannen, is er in de koffer speciale dunne wasdraad toegevoegd. Natuurlijk zijn er kleine wasknijpers om de zakdoekjes mee op te hangen en drie kleine wasmandjes.

Geweldig dat wij nu kunnen genieten van deze mooie borduurkoffer. Tot nu toe ben ik niet vaak een volledig gevulde borduurkoffer/doos voor kinderen tegengekomen!

13 gedachten over “Borduurkoffer voor kinderen

 1. Leuk is dat, ik wist niet dat dit bestond. Ik ben geboren in 44 en herken dit niet..aan de plastich wasmandjes te zien en het ingepakte waslijn met knijpertjes, zou het inderdaad de jaren 50 kunnen zijn.
  Nu neem ik aan dat je dit op een rommelmarkt te pakken hebt gekregen???

 2. Halo Berthi, ik herken zelf niet de koffer kompleet, maar ik had wel van die voorbedrukte zakdoekjes met kant, ik eb er wel wat gebroduurd, dit zal in de zestiger jaren geweest zijn, want ik ben van 58;dit kant voelde aan als plastic, keihard; ik heb ook ooit zo n geblokt koffertje gehad, was van rood plastic, en mischien kan het wel van zo n pakket afkomstig zijn dat weet ik niet, ik kreeg het zakdoekjesborduurwerk van mijn oma

 3. het is erg leuk! zou er misschien een heel creatieve moeder of oma zijn geweest die dit gemaakt heeft?
  mij komt het niet bekend voor en ik heb er ook niet eerder van gehoord.
  groetjes

 4. Ik heb zelf ook het vermoeden dat het jaren vijftig zou kunnen zijn. Ik heb deze borduurkoffer al heel lang en weet eigenlijk niet meer waar ik dit gekocht heb.
  De kant waarmee de zakdoekjes afgewerkt zijn voelt een beetje hard aan. Een synthetisch garen gebruikt!?
  Ik heb nog een borduurdoos voor kinderen, waarvan ik denk dat die van een latere datum is. Ik zal proberen om er vandaag een foto van te maken en dan morgen op mijn weblog plaatsen. Leuk om het verschil te zien!

 5. Hoi, Ik herken het koffertje wel…. Ik schrok me echt een apenhoedje…poeh. Ik wilde gewoon even kijken. De tranen lopen over mijn wangen…..Ik heb het zelfde koffertje ooit van mijn oma gekregen. Ik ben van 1965(dus niet de oudste hier). Ik kan het gevoel van trots nog steeds voelen….Wat er mee gebeurt is ga ik hier niet vertellen. Ik heb een aantal dingen er wel uitgemaakt…. Die kantjes werden ook niet zacht in de was…
  Berthi ik wil je bedanken voor dit fijne moment.
  Groet Inge

 6. Dat doet me goed, Inge!
  Het is dus niet van de jaren ’50, maar van de jaren ’60. In principe zou ik het ook kunnen weten.(ik ben van 1956) Ik vind het een erg luxe borduurkoffer. Zal daardoor ook voor die tijd niet echt goedkoop geweest zijn.

 7. Zo’n koffer heb ik nooit gehad, wel zakdoekjes om te borduren…..
  Maar leuk is het zeker…..
  Wel had ik vroeger al jong een eigen naaidoosje met van alles erin…

 8. Ik zei ook al dat het kant keihard was en dat ik het in de zestiger jaren heb geborduurd als kind…..
  de zakdoekjes waren in pastelkleurtjes, zacht blauw groen geel en rose met blauwe opriuk later had ik het koffertje in gebruik als barbiekleertjeskoffer

 9. Waarschijnlijk zal het zo zijn dat zo’n koffertje in verschillende kleuren te koop was. Met al deze reacties komen we toch een heel stuk verder.
  Gisteravond wilde ik eigenlijk iets anders op mijn weblog plaatsen, maar ik bleek er nog geen foto van gemaakt te hebben. De foto van deze borduurkoffer had ik als het ware in voorraad en heb toen dit als onderwerp genomen voor vandaag. En tevreden ben ik zeker…..wat ben ik veel wijzer geworden.
  Dank voor jullie reacties. Meer reacties zijn uiteraard van harte welkom.

 10. Uit de jaren ’60, Yvonne. Lees even de reactie van Inge. Zij heeft vroeger zo’n borduurkoffertje cadeau gekregen.

 11. Jaren 60 weet het nog goed was wel geen koffer vol maar een doos met 2 zakdoekjes 3 kleuren draad . Laat ik nu pas in een heel leuk speelgoedwinkeltje in tilburg nog zo’n doos gekocht hebben voor €4.95 was tie voor mij echt heel leuk een jeugtherinering .
  Maar deze laat ik zo als tie is .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *