Zakdoekjes
De laatste tijd kom ik steeds meer zakdoekjes tegen die bedrukt zijn met teksten of die geborduurd zijn. Een aantal jaren geleden was ik al in de ban van de creatieve zakdoek. In 1997 borduurde ik een tekening van Thijmen op een zakdoekje. In 1998 knipte Sille, uit Bronkhorst, een silhouet van ons gezinnetje. Dit werd op een zakdoek gedrukt en wij verstuurden deze zakdoek als nieuwjaarswens. We lieten 1998 achter ons liggen en zagen 1999 vol goede moed tegemoet. In 2005 borduurde ik op een boerenzakdoek de namen van de personen die meegewerkt hadden aan de speciale uitgave van Handwerken zonder Grenzen; 60 jaar bevrijding. Het zijn zakdoekjes met een mooie herinnering. Wie weet wat ik op het volgende zakdoekje ga doen!?

13 gedachten over “Zakdoekjes

 1. Wat een leuke zakdoekjes. Een leuk idee om ze zo te gebruiken. Trouwens het silhouetzakdoekje lijkt echt goed. Maar had jij een staartje? Of een zakdoekje om je hals.

 2. een leuk idee, zo’n zakdoek kan dan een dierbaar kleinood worden, want (bijna) iedereen gebruikt toch papieren zakdoekjes.

 3. Yvonne, zo’n borduurwerkje kan jij ook maken. Je hebt niet met het hele fijne borduurlinnen te maken.
  Ik had toen een klein sjaaltje om, Rose.
  Hier in huis worden heel veel papieren zakdoekjes gebruikt, Ineke.
  Maar een bewerkt katoenen zakdoekje heeft toch wel iets speciaals en zoals je zelf al zegt wordt het een dierbaar kleinood. Ik ga zeker weer eens iets speciaals met een ander zakdoekje doen. Het is erg leuk werk om te doen.

 4. vanmorgen zag ik nog zo’n leuk zakdoekje in de kringloopwinkel. bijna meegenomen, maar het huis slibt al zo dicht…
  leuke ideeen.
  groetjes

 5. wat een leuk idee om zelf je zakdoekjes op die manier “gezicht” te geven. Tijdens de landelijke gedichtendag op 31/1 2002 kreeg ik bij de boekhandel een zakdoekje met het volgende gedichtje.
  “het kleine prinsje Alexander
  vond zijn eigen Máxima
  hij vroeg haar: wil je met me trouwen
  en zij riep dolgelukkig: JA!
  En als ze naar het altaar lopen
  houdt iedereen in ’t hele land
  voor als het ja-woord wordt gegeven
  een schone zakdoek bij de hand”

 6. Een zakdoekje kan er altijd wel bij, Anneke!
  Wat een mooi gebaar om een zakdoekje met gedicht cadeau te geven tijdens de landelijke gedichtendag.

 7. Toen onze kinderen nog jonger waren (tussen de drie en de zes denk ik) zijn ze aan het stofschilderen geweest met mij en mijn moeder en toen zijn ze inderdaad begonnen met een zakdoek, daarna een sloop en toen kwamen de t-shirtjes aan de beurt, op een gegeven moment stond er overal wel wat op….
  Maar leuk was het wel.
  De slopen gingen later mee op schoolkamp, dat wist je zeker dat het je eigen sloop was.
  Ook een grote lap witte badstof kopen, zelf badlakens ervan maken en dan je eigen letter erop schilderen, heel handig bij het zwembad!!
  Verder heb ik dus niets met zakdoeken hoor, ik gebruik altijd papier.

 8. Wat een prachtig geknipte silouetten.
  En het idee van geborduurde zakdoekjes is natuurlijk leuk maar ook al heel oud maar wel heeel leuk om er een ‘moderne’ versie van te maken

 9. Juul,
  Als wij op een begrafenis komen waarvan wij de mensen niet zo vaak zien, dan wordt er gesproken over onze kerstwensen. Erg, hé!
  Wij kunnen geen gewone kaart meer versturen. De mensen verwachten iets speciaals. Erg, hé!

 10. Hééééééééél erruggg!!! :o)))))
  Ik ga er bijna van janken… snik snotter… heb je misschien ’n zakdoekje voor me?
  :o)))

 11. Het is al enkele jaren geleden dat dit gepost is, zie ik, maar wat leuk! Is er iemand van jullie die mij eventueel zou kunnen helpen? Ik zoek iemand die zakdoekjes kan borduren of bedrukken voor een huwelijk voor mijn mama en schoonmama. Lijkt me een erg leuke cadeau dat veel betekent en een mooie herinnering!
  Iemand die dit kan en wil?

  Groetjes,
  Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *