Nomotta

Mijn vader heeft altijd koude voeten en tot nu toe niets gevonden waar hij baat bij heeft. Misschien is er nu de oplossing… de nieuwe breiwol van Nomotta (Rheuma Thermal Wolle), die ik onlangs bij Mia kocht. Het is 100% wol en voelt super zacht aan. Nu maar hopen dat de gebreide sokken voldoende warmte geven!

11 gedachten over “Nomotta

 1. I’m keeping my fingers and toes crossed! Hopelijk helpt het! Lief van je dat je ze gaat breien!
  (Vaatverwijdende tabletten willen wel eens helpen, voor verdere info moet je naar de huisarts…
  Maar sokken zijn, als de gezondheid verder goed is, natuurlijk een véél betere oplossing!)

 2. Zondag op de handwerkbeurs ook sokkenwol gekocht. Meteen een super leuk patroon erbij en 5 bamboe breinaaldjes. Sokken breien voor mijn dochter in paars en fuchsia. Leuk werk! Vroeger deed ik het ook voor ze, helemaal ingebreid. Maar de dametjes vonden ze ‘kriebelen’. Maar nu ‘mag’ ik weer: jippie!!! Daar krijg ik het al warm van.

 3. Toevallig gisteren bij een verjaardag van een quiltvriendin nog de vraag gehoord: waar kun je nog sokkenwol kopen tegenwoordig? Ik heb ze meteen doorverwezen naar deze site en voilà vandaag worden de dames op hun wenken bediend!
  Kun je deze wol ook in andere kleurtjes krijgen of is warmte alleen in wolwit te koop?
  Groetjes, Ineke

 4. dag Berthi , dit gaat niet over de heerlijk zachte sokkenwol, maar over de optocht van Venlo.Men deed er wel een beetje “lichtjes over”`t brei cafe aan de parade , dat vond de presentator niet zo interessant, maar hij draagt in de tussentijd wel MIJN zelfgebreide geitenwollen sokken , die z`n vrouw bij mij gekocht heeft ….. ha ha ha MIA

 5. Heerlijk voor je vader. Hoop dat het helpt. Nomotta is voor mij een ander woord voor zacht. Ik heb nog bollen liggen, die je zo als knuffel mee naar bed neemt. En die sjaal van Nomotta hip hop is ook al zo zacht.

 6. Hallo Berthi, 100 % wol voor sokken… Ze zullen vast prachtig worden maar ook heel snel slijten is mijn ervaring. Pas ook op met wassen in de machine! “Breien in de optocht van Venlo” lees ik in bovenstaande reactie! In Swalmen was mijn gebrei ook onderwerp voor een kleine en en grote groep. Beiden wonnen de eerste prijs! Ik voel me zoooo vereerd!

 7. Juul,
  Mijn vader heeft al vaatverwijdende medicijnen …en nog veel meeeeer! Het is teveel om op te noemen!
  Ineke,
  Voor zover ik weet is deze sokkenwol alleen in wolwit te koop.
  Mia,
  Helaas, niets gehoord over de optocht…..maar wel leuk dat hij jouw geitenwollen sokken draagt.
  Miriam,
  Je hebt gelijk dat 100% wollen sokken vaak snel slijten…….je mag ze maar op 30 graden wassen.
  Ontzettend leuk dat het breien van jou in de optocht van Swalmen zoveel aandacht kreeg……en helemaal mooi dat ze de eerste prijs in de wacht sleepten. Proficiat!!!

 8. Mijn buurvrouw had ook steeds hele koude voeten en daar heb ik gewoon geitenwollen sokken voor gebreid en nu vertelt ze aan ieder die het maar horen wil dat ze zulke lekkere warme voeten heeft, maar als dat niet voldoende is, zou die thermowol misschien wel een optie zijn….

 9. Geitenwollen sokken….ook nog een optie! Volgens mij heeft mijn vader die nog nooit eerder gedragen.

 10. ik deed mijn moeder nu 1jaar dood, ik borduurde de duifjes) peperdure cashmere dunne sokjes aan. inderdaad binnen no time versleten.
  meestal kocht ik ze in duitsland of via http://www.orvis.co.uk/ kijk bij mannen/ cashmere.

 11. Meizoen,
  Tjee, dat zijn dure sokken…..ze zijn wel erg mooi en lekker lange sokken! Toch maar eerst met deze nieuwe wol proberen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *