Annejet van der Zijl

Het is zondagochtend, 12 februari 2006. Uitslapen? Vergeet het maar. Vandaag vroeg uit de veren om op tijd te vertrekken naar het Grand-Café Gallery. Hier zal Annejet van der Zijl geïnterviewd worden door Annigje Primowees. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door ‘Grenzeloos’.

Uiteraard blijkt er bij aankomst veel belangstelling te zijn. Voor een entreekaartje sluiten we ons aan in de rij. De zaal blijkt al aardig vol te zijn met belangstellenden. Op de eerste rij heeft nog niemand een plaats in beslag genomen. Je denkt al gauw dat het gaat om gereserveerde plaatsen. Maar wat blijkt… niemand durft/wil vooraan te gaan zitten. Mooi zo… wij hebben er geen moeite mee. Op tijd start het programma met muziek als inleiding en hierna volgt het interview. ‘Jagtlust’, haar debuut in 1998, komt als eerste aan de orde, gevolgd door ‘Anna’ en als laatste het grote succes van ‘Sonny Boy’. Aan het einde van het gesprek licht Annejet van der Zijl een tipje van de sluier over haar nieuwste boek, ‘Prins Bernhard’, waar ze mee bezig is. Ik kan niet anders zeggen: ‘Het is zeer prettig om naar Annejet van der Zijl te luisteren.’ Geen enkel moment heb ik gedacht, nu is het wel genoeg geweest.
Het was een zeer aangename en rustige start van de zondag!

4 gedachten over “Annejet van der Zijl

 1. Hoi Berthi,
  ik heb van Annejet van der Zijl nog steeds niks gelezen (bloos) maar ga dat zeker snel doen!
  wat betreft die archieven: geen idee… maar wat mij opvalt is dat je zowel het kalendertje als het archief met de maanden hebt staan. ik dacht dat je daar een keuze in moest maken. misschien ligt het daaraan. in je kalendertje kun je nog wel gewoon je logs van augustus 2005 vinden. en anders kun je het bij het forum van weblogbeheer navragen.
  ik hoop dat het goedkomt.
  groetjes

 2. Ik ga ermee aan de slag en zal het probleem voorleggen bij het forum van weblogbeheer. Dank je, Anneke.

 3. Leuk om te lezen, ik ben echt een fan van haar. Maar dat wist je al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *