Borduurwedstrijd

Graag wil ik u informeren dat wij, van het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal (stripmuseum), een borduurwedstrijd organiseren. Dat is naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het Warenhuis Waucquez, een mooi gebouw van Victor Horta in Brussel, waar we sinds 1989 in gevestigd zijn:

Borduurwedstrijd

Borduren was erg in de mode in 1906. Maar een eeuw later is het dat nog steeds! Tot in 1970 waren de winkels Waucquez één van de plaatsen in Brussel waar men het beste garen- en bandwerk kon vinden. Om deze tijd terug tot leven te roepen, lanceert het BCB een oproep om uw beste creaties in kruissteek, brei- of knoopwerk binnen te brengen. Alle vormen van textiel komen in aanmerking. De enige voorwaarden zijn dat het gaat om handwerk en dat de afmetingen van het werkje maximum 50 x 50 cm bedragen. Het thema? De winkels Waucquez, art nouveau en het stripverhaal. Deze borduurwedstrijd staat open voor iedereen (jong en oud, Belgen en buitenlanders, …). De beste werken worden beloond met een plaatsje in de hal of fame van het BCB en een publicatie op het web. De selectie gebeurt door een gespecialiseerde jury en de laureaten zullen uitgenodigd worden op het feestweekend en krijgen stripcadeaus.
Vriendelijke groeten,

Willem De Graeve
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
Pers en Public Relations
Zandstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32/2 210 04 33
Fax : +32/2 219 23 76

Van 20 december 2005 tot 23 april 2006 tentoonstelling
‘Een weelderig warenhuis’
31 maart 2006, 100ste verjaardag van het grootwarenhuis Waucquez.

Voor de wedstrijd borduren komen alle vormen van textiel in aanmerking. De enige voorwaarden zijn dat het gaat om handwerk en dat de afmetingen van het werkje maximum 50 x 50 cm bedragen.
De inzendingen zijn enkel geldig als bij de werken de naam, adres en leeftijd van de kunstenaar staan.
De werken moeten ten laatste op maandag 20 maart 2006 om middernacht in het BCB zijn. De datum van de poststempel of van de e-mail gelden als bewijs.
De deelnemers geven aan het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal de toelating om hun inzendingen tentoon te stellen en te verdelen door om het even welk middel.
De inzendingen van de deelnemers aan de wedstrijd blijven eigendom van het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal.
Voor de vier artistieke disciplines is het algemene thema het volgende: het oude warenhuis Waucquez, art nouveau en het stripverhaal. Dit thema mag door de deelnemers vrij worden ingevuld.

Dit bericht vond ik in mijn mailbox. Wellicht zijn er borduursters die interesse hebben om hier aan mee te werken. Ik had niet alleen digitale post, de postbode bracht vandaag nog een verrassingsenvelop van Marcella.
Het is altijd leuk om digitale post te ontvangen, maar er gaat toch niets boven leuke onverwachte post die op de deurmat valt.

13 gedachten over “Borduurwedstrijd

 1. Nou ja, borduren is passé. Dat kan ik niet goed meer zien, behalve op grove stof en daar hou ik niet van. Duhus…

 2. Gelukkig dat er nu zoveel mooie breipatronen en breigarens zijn! Je hoeft duhus niet met je armen over elkaar te gaan zitten……!!!

 3. Borduren vond ik altijd prachtig om te doen, ik heb dan ook leuke telpatronen gemaakt, waaronder de leesplank, maar door de reuma lukt het niet meer zo goed en gaat breien redelijk, maar lekker knutselen en leuke kaarten maken blijft favoriet.
  Vanmiddag hebben we van de reumapatiëntenvereniging onze creativiteitsmiddag en dan zitten we vaak met een stuk of twaalf-veertien dames. Vandaag gaan we dus kaarten borduren, dat zal voor iedereen niet even gemakkelijk zijn, maar de gezelligheid is ook belangrijk.
  Verder heb ik weer een sok op de pennen!!!
  Hoef je niet bij na te denken……;-)

 4. hahaha, dat vind ik de mop van de eeuw: sok op de pennen, want daar hoef je niet bij na te denken. Als ik ooit zover kom, haal ik ze meteen uit van blijdschap!

 5. ik vermoed dat de postbode is komen lopen ik heb het begin vorige week op de bus gedaan. 😉 Ik wist wel dat je ver weg woonde 😉
  Jammer dat de inzendingen op 20 maart al binnen moeten zijn…ik was al blij dat ik de afgelopen week 2 (TWEE) quiltblokjes heb gepresteerd..
  maar blijf gerust dit soort dingen melden…wie weet heb ik er een ander moment wel tijd en energie voor. Brussel heeft geloof ik nog een Horta gebouw? ik ben er ooit op een tentoonstelling geweest ook in een Horta gebouw, dat was toen pas gerestaureerd, heel mooi!

 6. Marcella,
  De postcode was helaas fout …….de postbode heeft waarschijnlijk een grote omweg gemaakt!!!!

 7. Marijke,
  Ik heb geen tijd om aan deze wedstrijd mee te doen. Een artikel moet op korte termijn klaar zijn en de voorbereidingen voor de expositie zijn begonnen. Ik moet soms keuzes maken!
  Anneke,
  Ik vind deze wedstrijd echt iets voor je. Niet meer nadenken….. gewoon doen!

 8. hoi Berthi,
  ik heb erover nagedacht en ga het niet doen! de tijd is kort, je inzending wordt eigendom van het museum (dus ik kan er niet mee rzelf van genieten) en als je wint, krijg je stripcadeaus. dat trekt me toch niet genoeg ivm het vele werk dat je erin zou steken.
  groetjes

 9. Kan me voorstellen, Anneke. Het grootste nadeel van deze wedstrijd ( vind ik) is, dat je borduurwerk eigendom wordt van het museum, zoals je zelf ook al aangeeft.

 10. oooh… ik ben heel erg dol op stripverhalen. ben ook al een paar keer in het museum geweest. maar 20 maart is wel erg snel, de post alleen al doet er 14 dagen over vanaf hier! zo snel breien kan ik niet, knit olympics of niet.

 11. Leuk om te horen dat er al iemand in dit museum is geweest. En ik maar denken dat jij ook tot de groep van snelbreisters hoort…….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *