Vriendschap weeft banden

Je bent uitgenodigd voor een etentje en je wilt een leuk cadeautje voor de gastvrouw en gastheer meenemen, maar dat valt niet altijd mee. Nu had ik onlangs een bezoek gebracht aan het Textielmuseum in Tilburg en daar zag ik deze mooie vingerdoekjes met de ingeweven tekst: ‘vriendschap weeft banden’. Toepasselijker kan haast niet!

De gastheer had voor de dames een kaartje gemaakt, bevestigd aan het servet, met daarop een paar regels uit een gedicht. Nee, niet voor alle dames hetzelfde, maar voor iedereen wat anders. Mijn gedichtregels waren:

I wandered lonely as a cloud.
That floats on high over vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils.
William Wordsworth/I Wandered Lonely as a Cloud/1807


Voor de liefhebbers volgt hier het menu:

Amuse
Salade de poireau aux crevettes et sauce Nouilly Prat
Poivrons farcis au fromage/canard au sable
Potage de pintade
Risotto au citron et au saumon mariné
Côte de veau aux échalotes
Bavarois aux macarons
Café

11 gedachten over “Vriendschap weeft banden

 1. En na 8 gangen kruip jij om 00.31 uur nog achter je pc? Maar wel leuk het even “mee te maken” en ik vond, dat je een leuk gastvrouwencadeautje had!
  Dat wordt voor jou culinair dus een eenvoudig dagje vandaag 😉 !
  Groetjes,
  Ineke

 2. Vandaag wordt het zuurkoolstamppot…….daar heb ik zo’n trek in……….balen voor de kinderen.

 3. heel erg leuk, die vingerdoekjes! enne dat eten zit ook wel goed.
  k heb vandaag de HzG gekocht en gelezen. errug leuk, zelf heb ik eind jaren 80/begin 90 zoveel gebreid. ik zou het nog doen als ik niet zoveel borduurde :S

 4. Ik ben al heel lang op zoek naar de kinderboekjes met de tekst vriendschap weeft banden. Niet meer te koop. Wie kent iemand die ze aan mij wil verkopen?

 5. @R.Bonten, inmiddels heb ik begrepen dat je een witte uitvoering van deze vingerdoekjes zoekt die ik nog niet eerder heb gezien. De foto die je ziet in bovenstaand bericht, heb ik gemaakt in de museumwinkel van het Textielmuseum. Rode en blauwe exemplaren werden te koop aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *