Handwerken zonder Grenzen 134

Nummer 134 van Handwerken zonder Grenzen viel zojuist met een plof op de deurmat. En… wat ziet het er weer prachtig uit! Schaakspel in frivolité, de doek van Anna Peirin, Stitch ’n Bitch verrassend veelzijdig, om maar een paar onderwerpen te noemen. En niet te vergeten het interview met Debbie Stoller uit Amerika. Debbie heeft de eerste Stitch ’n Bitch-groep in New York City opgericht. Inmiddels verspreidt dit fenomeen zich over de rest van de wereld. In Nederland zijn er op dit moment tien Stitch ’n Bitch-groepen.

In het artikel ‘Stitch ’n Bitch verrassend veelzijdig’ schrijf ik over mijn nieuwe uitdaging: ‘Sokken breien.’ Nu, deze oefensokken zijn inmiddels af. Ik heb ze gebreid volgens het sokkenpatroon van mijn moeder, zoals zij het leerde in de eerste klas van de lagere school (1937-1938). Op dit moment leg ik de laatste hand aan het uitschrijven van dit sokkenpatroon. Maandag zal ik het patroon samen met de foto’s van mijn oefensokken op mijn weblog plaatsen!

6 gedachten over “Handwerken zonder Grenzen 134

  1. Bij mij viel hij vanmorgen ook op de mat. Ik heb hem alleen doorgebladerd, vanavond heb ik tijd om het echt te gaan lezen. Leuk dat je het sokkenpatroon aan ons doorgeeft. Ik wil -al is het maar eens in mijn leven- een heel paar gebreid hebben, dus ook dit staat op mijn lijstje met dingen die ik nog wil maken.

  2. het ziet er weer heel verleidelijk uit! omdat ik mijn abonnement opgezegd heb, koop ik hem (meestal) los. ben benieuwd, waarschijnlijk ga ik wel weer voor de bijl.
    ik heb trouwens geen enkel handwerktijdschriftabonnement (mooi woord) meer, dusse…
    groetjes

  3. Sinds een aantal weken brei ik weer sokken, twee paar voor mijn “schoondochter” , twee paar voor manlief en één paar voor een zieke buurvrouw…..
    Nu staat het zesde paar op de pennen, echte ouderwetse, zoals ik ze van mijn moeder heb geleerd…..

  4. Ik heb je interview met Debby al gelezen, het andere artikel moet ik nog lezen, mooie foto! :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *