De miskoop van 2005

De zomeruitverkoop van 2005 loopt ten einde. Af en toe loop ik nog een boetiek binnen om rond te neuzen. Mijn aandacht wordt getrokken door een rek met de laatste voorjaars- en zomerjassen. Een enkele jas geeft mijn maat aan, waaronder de jas van de foto. Even passen. ‘Staat je goed’, zegt de verkoopster. Ik twijfel: aparte kleur, apart model, erg wijde mouwen. Wat zal ik doen? De aantrekkelijke prijs speelt mee in de uiteindelijke beslissing. Na lang wikken en wegen, hoort af en toe bij een weegschaal, hak ik de knoop door en neem de jas. Thuisgekomen show ik enthousiast de nieuwe jas aan de kinderen. De reacties liegen er niet om: ‘Je kunt zo meedoen in de Harry Potter film’, ‘Heksenmouwen, hoe kun je zo’n jas kopen?’, ‘Die jas ga je toch niet dragen?’, en de jongste ligt in een deuk. Je voelt het al aankomen. Deze jas hangt nu netjes in de kast als: dé miskoop van 2005. Om het een beetje goed te maken, doop ik deze blitse jas tot een ‘collectors item’!

24 gedachten over “De miskoop van 2005

 1. Heb jij ook alleen maar MANNEN thuis?
  Bij mij wel, en ik trek me lekker niks van ze aan!
  Brei/haak/quilt/borduur/koop er een paar super spectaculaire accesoires bij!
  Met KNAL kleuren desnoods!
  En zeg thuis: Lekker PUH!
  ;o)
  Of vind je hem zelf niet mooi?
  Tja dan…heb je een ‘collectors item’!
  :o)))))
  Einde van de assertiviteits training!

 2. Ik heb één dochter die de jas ook niets vindt. Je gaat niet rondlopen met een jas die heksenmouwen heeft, was haar reactie. Bij de aankoop twijfelde ik al. Deze jas is waarschijnlijk te apart voor mij waardoor ik teveel op val. En dat past weer niet bij mij! Ik overweeg om de jas nog eens te dragen als ik naar een kostuumdag ga.
  Maar om super accesoires te breien is ook nog een optie. Dus, wie weet……

 3. Tsjaaa, als het oordeel eenmaal geveld is en dame en heren zijn het eens, kun je vermoedelijk weinig anders doen dan hem in de verkleedkist leggen voor de kleinkinderen 😉
  tenzij je bestand bent tegen puberale opmerkingen en gegniffel.

 4. Zeg Berthi, jij woont toch in Limburg? Carneval, dacht ik. De basis voor je zéér “inne” Potter-kostuum heb je zo toch al!
  Ach, we hebben allemaal wel van die momenten, dat je een keus maakt, die au fond niet bij je past. Maar ja, een mens heeft vele aspecten …
  Niet mee zitten, je maakt per jaar minstens 100.000.006 goede beslissingen!

 5. ik moet eerlijk zeggen: ik vind hem wel heel erg leuk! maar het kan zijn dat zo’n kledingstuk idd niet bij jouzelf past. dan houdt het op.
  groetjes

 6. In huis hebben we een grote houten kist vol met verkleedspullen en daarin ligt al een Harry Potter jas en zijn bezem staat in de tuin.
  Carnaval……mij doe je er geen plezier mee. Staan blauwbekken buiten (de meeste tijd)….. dat laat ik graag aan een ander over.

 7. Mijn dochter van is inmiddels10 is ook kritisch. Twee weken gelden keek ik naar een luchtig zomerrokje van voile, maar dat werd afgekeurd…’mam, dat is voor iemand van 17!’ Tja 17…dat ben ik al lang niet meer.
  Verder kwamen een jaar of 2 geleden van die (ik geloof) gotic jongeren tegen (die zien er ook heksachtig uit) en toen was haar opmerking: ‘zijn die verkleed of zo?’

 8. De kleur is prachtig en je moet hem waarschjnlijk aan zien hebben. Anders moet je misschien een handige naaister vinden die van die mouwen nog iets weet te maken. En je snapt natuurlijk wel dat je hem de volgende keer als ik je zie hem aan moet trekken.
  Groetjes Jenny

 9. Jenny, er is al gedacht om de mouwen te laten veranderen. Toch maar besloten om dit niet te doen. Anders is het geen ‘collectors item’ meer!!!
  Juul, tjee wat een rok…….voor de liefhebbers. Overigens ben ik veel te klein om zo’n rok te dragen.

 10. Nou, ik ga helemaal niet mee in de heksengedachte. Ik vind ‘m leuk, de kleur en het model. Hij kleedt volgens mij ook nog eens heel slank af. Maat…? Verkopen?

 11. Hoi Irma,
  De maat is M en wil je meer over de jas weten, stuur me dan even een email.
  Groetjes, Berthi

 12. Nou, ik vind die jas helemaal leuk! Je laat je toch niet door je kinderen van een gave jas afhouden?

 13. berthi berthi……….het leven is al serieus genoeg wat is er tegen wat FUN……..aantrekken dat ding naar de woensdagavond en de mening van je vriendinnen vragen.
  familie is nooit een goeie raadgever 😛
  jaaaaa er moet iets OP daar ben ik het absoluut mee eens………sjaaltje maken???
  liefsxxx

 14. Berthi, het is ook uitermate geschikt om mee naar de Red Hat society te gaan!! Dat is een club van dames (gestart in de USA) van boven de 50, (tussen de 40 en 50 gaan in rose hat) die wat meer “fun” in hun leven willen en daarom grappige, provocerende dingen doen. Ze komen bijeen in paarse kleding en een rode hoed, hoe gekker hoe beter. In Nederland zijn er diverse afdelingen. Even googlen Red Hat Society. Voor jou zou er dus een grote rose hoed bij moeten, schat ik zo.

 15. Ik heb al verschillende keren gelezen over de Red Hat Society. Maar een roze hoed……..?
  Berti,
  Sjaaltje breien of haken…..?

 16. De familie kan tenslotte beter lachen dan huilen!
  Maak de wereld vrolijk!
  :o)

 17. Juul,
  Heb ik nu pech of moet ik blij zijn dat ik nog geen 50 ben? Ik geloof dat ik al die fraaie optochten met rode hoed heel goed kan missen!!!
  Ik heb me wel even kostelijk geamuseerd met het “beroemde filmpje”!!

 18. @nrrdgrrl, natuurlijk mag jij ‘m van me overnemen. In de jas staat M , medium. Maar ben jij misschien 18 november in Rotterdam? Dan wil ik de jas wel meenemen voor je.

 19. O ja, vergeet ik nog iets te zeggen. De jas is nog nooit gedragen. Hij hangt al die tijd keurig in de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *