Ragbag

In India zorgen de weggegooide plastic tasjes voor veel rommel en de rioleringen raken verstopt. Kansarme ragpickers verzamelen de plastic tassen en verkopen deze aan het bedrijf Conserve voor hergebruik. Zo’n vijftig mensen zijn er bezig om de plastic tassen te wassen, op kleur te sorteren en het samenpersen en bewerken tot een geschikt plaatmateriaal van twee bij anderhalve meter. In New Delhi leven 150.000 mensen van het verzamelen en verkopen van afval. Als Conserve het plastic niet opkoopt, verkopen de ragpickers het aan de kunststofindustrie, maar die betaalt minder. Het bedrijf Conserve heeft in samenwerking met freelance ontwerpster Ellen Sillekens een ontwerp voor een schoudertas gemaakt, die onder de merknaam Ragbag op de markt is. De Ragbag is in verschilende kleuren verkrijgbaar.

Bron: NRC Handelsblad

19 gedachten over “Ragbag

 1. Nu nog AH wijzen op die oprol-shopper!
  Gaaf ontwerp, mooi idee!
  Ik hoop dat de onaanraakbaren er ook baat bij mogen hebben!
  Juul :o)

 2. Dat zou nu veel meer moeten gebeuren .
  Wat een mooi resultaat en dat van gewoon afval .
  Ik zou er wel eens even een in m,n hand willen hebben , hoe voelt dat materiaal nu .

 3. Maar duc tape tassen?
  http://www.beckybot.com/ ???
  Plakband wordt er nl niet beter op met het verstrijken der jaren, of in de hitte van een auto in de zon…
  Of denk nu weer te degelijk?

 4. Een kwestie van een tas aanschaffen en uitproberen? En tegenwoordig is het toch niet meer de bedoeling dat iets ‘lang’ meegaat?

 5. Ik houd wel van een goede kwaliteit, en ja, dan gaan de spullen lang mee!
  Met als gevolg dat “mode” me gestolen kan worden!
  :o)

 6. Als iedereen elkaar nadoet, wat zouden we dan met een saaie wereld te maken hebben. Maar goed dat er mensen zoals jij zijn die zich nergens van iets aantrekken. Overigens, die mensen hebben een sterk karakter en staan altijd met beide benen op de grond. En het zijn daardoor interessante personen!

 7. When you are in not good state and have got no cash to get out from that, you would have to receive the business loans. Just because it should aid you definitely. I take auto loan every time I need and feel good because of that.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *