Oilily kindertrui

We weten allemaal dat Oilily fleurige kinderkleding ontwerpt. Regelmatig ge├»nspireerd op folklore. In het boek ‘Over kinderkleren’, uitgegeven in 1992, van Marieke Olsthoorn-Roosen lezen we het volgende:

‘Voor mij zijn klederdrachten een onuitputtelijke bron van inspiratie. En dat geldt ook voor veel andere ontwerpers: de een gebruikt ze als thema voor een collectie, de ander houdt het bij het uitwerken en combineren van verschillende details. Van dit laatste ben ik zelf een voorstander. Wat is er bijvoorbeeld leuker dan de onverwachte combinatie van een Japanse lotusbloem op een Brabants bontje of op een Indiase Madrasruit? Als ik me verdiep in de folkloristische motieven, kleuren, kleurgebruiken, vormen en modellen slaat mijn fantasie telkens weer op hol. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een collectie kan steeds een ander land of zelfs een andere streek het thema aanreiken, om nog maar niet te spreken van de ‘karakter’-verandering die een stof ondergaat wanneer die met een bepaald uitheems motief wordt bedrukt.’

Als ik in een onbekende stad ben zoek ik altijd naar bijzondere dingen. Zo kwam ik een paar jaar geleden in Den Burgh, Texel, dit mooie Oilily kindertruitje tegen. Blijkbaar was er geen belangstelling. Het truitje bleek al tweemaal in prijs verlaagd. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Pakken, afrekenen en snel meenemen. Het truitje heeft prachtige ingebreide merklapmotieven. Er is zelfs aan het jaartal 1995 gedacht. Nu weten we zeker dat dit Oilily truitje uit de collectie van 1995 komt.

6 gedachten over “Oilily kindertrui

 1. Van zo’n mooi truitje word je inderdaad erg hebberig… ROFLOL!
  Juul :o)

 2. Welke maat heeft het Oililytruitje, en is het te koop,
  anders heb ik interresse.

 3. Mijn kinderen hebben dit truitje nooit gedragen. Ik heb het gekocht als aanvulling op mijn merklappenverzameling. Het is ook niet te koop, Greet.
  Ik ben het tot nu toe niet meer tegen gekomen.

 4. Gek he? Oilily vind ik helemaal niets aan… zo would be vrolijk. Grappig is dat ik dit truitje wel heel mooi vind.

 5. Leuk dat je dit truitje mooi vindt, Yvonne! Normaal gesproken bevalt het prijskaartje van Oilily spullen me niet…..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *