Breimannen

Breien echt iets voor vrouwen? Daar denken mannen in New York heel anders over. Breiclubs for men schieten als paddenstoelen uit de grond. Niets zo rustgevend als het tikken van de breipennen onder het genot van een biertje, dat dan weer wel.
Bekijk de video Mannen dol op breien.

15 gedachten over “Breimannen

 1. Leuk toch al die breiende mannen .
  Ik meen dat er in Handwerken z . gr ook wel ontwerpen hebben gestaan van bizondere breiwerken ontworpen door mannen .
  Was dat ook nog niet een Duitse breier . En dan Kaffe Fasset !

 2. Gerrie,
  De meest bekende breier zal inderdaad Kaffe Fasset zijn. In HzG heeft ook een artikel gestaan over Peru. Daar breien de mannen de mutsjes, en wel op een zeer speciale manier met zeer aparte breipennen. Ik heb al eerder een log geschreven over een mutsje uit Peru.

 3. Hoera, voor alle mannen die handwerken!!!
  Vorige week zag ik nog een foto van breiende Amerikaanse soldaten, ze waren dekentjes voor de baby’s van collega’s die in Irak vochten aan het breien.
  Waren ALLE mannen/soldaten maar aan het breien, of een ander “vrouwelijk handwerk” i.p.v. vechten, dan waren er vast minder oorlogen op onze aarde!
  @ Dive, ik ken je niet, maar is de eMANcipatie aan jou voorbij gegaan??? (hahaha, hihihi! tjee, zeg……)
  Juul :o)

 4. Juul, ik ben het zo met je eens… als je breit kun je niet vechten! Ik vind het er trouwens reuze gezellig uitzien.

 5. Zelf brij ik ook, het is best leuk om tijdens een film lekker te zitten breien, sokken, mutsen en andere leuke voorwerpen die ook nog een keertje functioneel zijn. Bij mij is het begonnen omdat ik de ipod sokken te duur vond en toen zelf maar eentje ben gaan breien.

 6. jammer dat er geen mannen brei club bestaat in nederland om iets te leren of uitwisselen
  ik zoek een patroon voor een eenvoudige trui

 7. vandaag ook m’n eerste brei les gekregen. M’n goeie vriendin Agnes heeft me daarbij geholpen. Nu fier als een gieter zelf aan het breien. Ik hoop vlug m’n eigen sjaal te kunnen maken. Succes mannen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *