Gebreide handschoenen

Een paar handschoenen gebreid in circa acht minuten.

Wie kan dat?

De ‘handschoenen-breimachine’.

Waar staat deze breimachine?

In het Textielmuseum in Tilburg.

Begint de breimachine bij de boord?

Nee, eerst worden de vingers gebreid en als laatste de boord.

Hoe is het resultaat?

Zie de foto voor het eindproduct! De handschoenen zijn iets te groot voor mijn handen.

8 gedachten over “Gebreide handschoenen

 1. Ha leuk, ik kreeg ook zo’n paar snelgebreide handschoenen van die aardige meneer in het Textielmuseum. Alleen de eindjes moesten nog worden afgewerkt, en laat dat nou net het klusje zijn waar ik de allergrootste hekel aan heb. Dus liggen ze nu al twee jaar onderin de verstelmand. 🙂

 2. Ik moet het toch even vragen:
  Did YAFI, because YGI?
  BG BG ;o))))))))))))))) ROFLOL
  Mooie kleuren bij elkaar.
  Groetjes, Juul :o)

 3. Hanneke, de kleur kies je niet zelf. Deze kleur stond toevallig klaar. Alleen moeten de eindjes inderdaad nog afgewerkt worden. Dat heb ik nog niet gedaan. Zodra ik weer allerlei knopen vast moest naaien, ga ik ook de draadjes afwerken van deze handschoenen.
  Juul,
  Wat je me nu vraagt….. is voor mij nog steeds abracadabra. Zoals je hebt gelezen heb ik tot nu toe geen tijd gehad om me te gaan verdiepen in de afkortingen. Ik heb toch te weinig tijd voor de computer. De oudste zoon is druk bezig met tentamens. Ik ga hem zo snel mogelijk inschakelen om jouw ‘raadsels’ te ontfrutselen voor mij.
  Groetjes, Berthi

 4. Het was ook bedoeld als zetje in die richting…
  Je had er tenslotte om gevraagd… :o)))
  En beloofd om er wat mee te doen…
  Laat je zoon lekker (?) z’n huiswerk doen, dit kan je zelf, ik heb je de sleutel(s) al gegeven!
  Marcella is het hier vast ook mee eens, als wij het kunnen, kan jij het ook.
  Ik wacht wel af, ik ben geduldig, en het stelt eigenlijk niets voor, gewoon een plagerijtje…
  (en niemand mag het voorzeggen hoor,…ook niet heel zachtjes…)
  Groetjes, Juul :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *