Global Fashion/Local Tradition

Je hebt nog tot en met 15 januari de tijd om naar de expositie Global Fashion/Local Tradition in het Centraal Museum te gaan. Vandaag, de op één na laatste zondag van de internationale modetentoonstelling Global Fashion/Local Tradition is er in het Centraal Museum geurige mintthee, Surinaamse versnaperingen, een interculturele modeshow, Iraanse, Irakese, en Turkse muziek, wereldwijde verhalen en meer! In het kader van de ‘Nieuwjaarsduik’, de eerste culturele zondag van het nieuwe jaar, is het Centraal Museum de hele dag gratis toegankelijk.

John Galliano toont een selectie van zijn wintercollectie 2004/2005. Hierin vermengt hij elementen van Oost-Europese klederdracht, kleding uit Jemen, kostuumhistorische en zwerverselementen op een onnavolgbare wijze. In zijn werk zien we een ontdekkingstocht naar authentieke volkeren, technieken en vakmanschap die hij vervolgens in een ‘supersamplingmix’ samenvoegt. Galliano symboliseert hiermee de vluchtigheid van de mode: elk seizoen wordt er een nieuw beeld gecreëerd dat vervolgens weer wordt vervangen door het volgende. De foto laat één van zijn ontwerpen zien.

4 gedachten over “Global Fashion/Local Tradition

  1. Nou, dit had je wel eens eerder mogen laten zien 🙂 Ik ga kijken of het me a.s. vrijdag lukt, want dit lijkt me erg leuk!

  2. Ja Rose, een selectie van de collectie van vorig jaar.
    Yvonne,
    Ik wist het al lang van deze expositie. Kwam er alleen niet toe om dit eerder te melden. Helaas heb ik zelf geen tijd om er heen te gaan. Er is trouwens ook een catalogus te koop van deze expositie. Ik wens je alvast een fijne dag. Ik lees wel op je weblog hoe het is geweest.

  3. Galliano, geweldig…
    Het centraal museum ga ik niet meer redden voor de 15e… maar het klinkt zeker als de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *