The Magdalene Sisters

The Magdalene Sisters is gebaseerd op de waargebeurde, recente geschiedenis van het streng katholieke Ierland. In dit onthutsende drama portretteert regisseur Peter Mullan vier meisjes, die zonder enige uitleg door hun familie naar de beruchte kloosters van de ‘Sisters of Mercy’ werden gestuurd, omdat zij volgens het strikte Ierse katholicisme als zondige wezens werden gebrandmerkt. De meisjes leven er als in een gevangenis: verblijvend in uiterst sobere vertrekken en gekleed in smakeloze kostuums worden zij gedwongen zware handenarbeid te verrichten en een gereglementeerd leven te leiden. Er is geen enkele ruimte voor privacy en elk contact met de buitenwereld is verboden. Echter, de vrouwen tonen een onbedwingbaar verzet en smeden een plan om te vluchten.

Met een genadeloze camera, een realistische stijl en een voelbare ingehouden woede brengt Peter Mullan een liefdevolle ode aan maar liefst 30.000 Ierse vrouwen die op zijn minst een deel van hun leven doorbrachten in de grimmige Magdalene kloosters.

The Magdalene Sisters had ik al in het filmhuis gezien. Deze film is nu op dvd verkrijgbaar en gisteravond heb ik de indrukwekkende film nog eens bekeken. Ongelooflijk, hoe vrouwen in de Magdalene kloosters werden behandeld. Heb je deze film nog niet gezien, dan moet je dat beslist gaan doen!

1 gedachte op “The Magdalene Sisters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *