Verrassing

Vanaf 20 augustus 2005 heb ik dit weblog. Dus, nog niet zo lang. En dan al in de Top 2005 (plaats 454 van de 575) van de beste weblogs staan! Wat een verrassing!! Hiervoor hebben al mijn lezers gezorgd! Ontzettend bedankt!!

Het nieuwe jaar wil ik starten met een zeer interessant verhaal dat ik van Gerrie, één van mijn vaste lezers, kreeg toegestuurd.

‘Enkele jaren geleden zag ik op de tv een groepje heren. Ze noemden zich de vissersclub. Zij gingen met de auto op stap, met in de achterbak vissersattributen zoals hengel, vangnet en wat er allemaal zo meer nodig is om wat vissen te vangen. Een kistje waarin wat vissersbenodigdheden opgeborgen kan worden, was ook heel goed gevuld. Men reed richting de waterkant, ergens in Nederland… Zij stopten bij een café langs het water. De achterbak ging open, wat spullen werden eruit gehaald en de heren gingen het café binnen. Ze verdwenen in een achterkamer, stoelen werden in een kring geplaatst en de visserskoffers werden geopend… De mooiste handwerkspullen kwamen tevoorschijn. Zoals gebruikelijk op handwerkclubjes ging men elkaars vorderingen bewonderen en dan één ieder aan de slag met naald en draad.

Eén van de heren, officier in ons leger, moest nodig wat borduurzijde kopen. Samen met zijn vrouw ging hij naar een handwerkwinkel. Zijn vrouw ging de winkel binnen met de opdracht en de juiste kleurnummers. Meneer bleef gespannen in de auto wachten. Als ze nu maar de goede kleuren meebracht! Dat ging nog heel wat keren zo, totdat hij eindelijk z’n schroom overwon en zelf naar binnen ging om zelfstandig handwerkmaterialen te kopen. Er kwam zelfs een tentoonstelling van zijn handwerken. Dan kwam er een grote verrassing voor hem. Een pakketje uit Amerika, een mooie quilt van Colin Powell; die destijds een belangrijke militaire functie had. De beide heren kenden elkaar al!’

Bij wie komt dit verhaal bekend voor? Wie kent het quiltwerk van Colin Powell? Gerrie zal dit toch niet gedroomd hebben…?

11 gedachten over “Verrassing

 1. Als het een droom is dat Powell naald en draad kan hanteren is het toch een leuk verhaal………Ik denk dat ik maar eens ga googlen…..en kijken wat er van klopt.
  Toch lijkt het me niet zo raar, want in het leger leert men toch knopen aan zetten etc…???

 2. Hoi Berthi,
  Volgens mij was dit verhaal een aflevering van dat TV programma van Arjan Ederveen, ben de naam van de reeks even kwijt. Het waren allemaal nep-documentaires, andere beroemde afleveringen waren die van de boerenzoon die zich liet ombouwen tot bosneger, en de heroine-junk die kinderboeken ging schrijven (Pietje Prik…). Erg leuke serie, maar helaas is het dus geen waar gebeurd verhaal…
  Annemarie

 3. Hoi Annemarie,
  Goed dat we nu weten dat het een verzonnen verhaal is. Maar het blijft prachtig om te lezen.
  Fijn dat je gereageerd hebt!
  Groetjes, Berthi

 4. In het Amerikaanse leger zitten wel veel bordurende en quiltende soldaten, maar dat zijn vaak de dames…
  Groetjes Juul :o)

 5. Hoi Berthi,
  Ik heb het nog even verder uitgezocht. Het programma heette ’30 minuten’. Deze aflevering heette ‘een zijden draad’ en komt uit serie 2. De video (van het hele 2e seizoen) is op de website van de VPRO te bestellen voor 10 euro. Het was een erg grappige aflevering. Ik geloof dat het er om ging dat de kolonel of generaal of wat ie ook was zijn werk moest verwerken en daarom therapeutisch handwerken deed. Volgens mij borduurde hij spreuken ofzoiets.
  Groetjes,
  Annemarie

 6. Het raadsel is opgelost !
  Wat fijn Annemarie dat je ons uit de droom geholpen hebt . En wat wist je er nog veel van . Ik was inmiddels ook op internet gaan snuffelen en dan lees ik : Als je Arjan Ederveen niet kent , zou je geloven , dat de nep-docu,s de werkelijkheid weergeven . Als ik goed over alles nadenk , had ik toch soms ook wel mijn twijfels , vooral in het begin .Maar ik was door alles zo begeistert , dat ik er echt in ging geloven . ik wil graag de uitzending terugzien . En wat denk je 10 Euro voor de vidio , die ga ik direkt bestellen .
  Toch was het leuk zo die bordurende mannen .
  Maar in Amerika zijn wel heel wat Quiltende mannen . Ricky Tims , man met een echte cowboy hoed . Iemand sprak laatst op het prikbord over zij en haar . Ik dacht dat is toch een man .
  Zijn website is http://www.rickytims.com Zijn harmonic Convergence techniek is erg in momenteel .
  Nou een mooi begin zo in het nieuwe jaar al zo snel een oplossing . Het was allemaal best spannend .
  Berthi ook nog dank voor al je hulp !
  De rust is weer gekeerd !

 7. Was het toeval Berthi , de titel van de TV aflevering was , Een zijden draad ,
  En zo te zien op je illustratie had je al een zijden ( ? ) draad in de naald geregen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *