Kampioen!

Via de voorronde heeft Thijmen zich geplaatst voor het Persoonlijk Limburgs Jeugdkampioenschap Schaken 2005. Traditiegetrouw is dit van 27 tot en met 30 december. Zo ook dit jaar. Thijmen speelt in de C-categorie met veertien andere jongens en twee dames. Thijmen start goed op de eerste speeldag. Drie punten uit drie wedstrijden. De twee dames doen hetzelfde. Met z’n drietjes staan ze op een gedeelde eerste plaats. Maar achter hen volgt een hele rij kanshebbers. Thijmen mag geen ‘steekje’ laten vallen, zoals ik hem elke dag vertel. Op woensdag staan de volgende drie rondes te wachten. De partij van Thijmen en Judith eindigt in remise, waardoor deze kanjers de hoogste positie delen. Beide andere partijen worden door Judith en Thijmen gewonnen. Donderdag kan iedereen even op adem komen om op vrijdag, de laatste speeldag, er vol tegenaan te gaan. Wie wordt de nieuwe kampioen? Ook op de laatste dag worden er drie wedstrijden gespeeld en tot aan de laatste partij zal het spannend blijven. Zowel Thijmen als Judith winnen de eerste partij. De wedstrijd hierna wint Judith en Thijmen speelt remise tegen Rocco. Hierdoor komt Judith op de eerste plaats met een half puntje voorsprong. Thijmen zal zich moeten concentreren tijdens de laatste partij om dit verschil nog goed te kunnen maken. Voordeel voor Thijmen is dat hij in de laatste ronde niets te verliezen heeft. Thijmen blijft altijd de tweede plaats behouden, ongeacht of hij zal winnen, verliezen of remise spelen. Voor hem is het zelfs nog mogelijk om kampioen te worden. Dus, ga je voor de winst. Judith moet ervoor zorgen om de eerste plaats te behouden. In de laatste ronde krijgt Judith als tegenstander Raoul, die zij lastig vindt. Deze schaakpartij komt redelijk snel ten einde. Uitslag: remise. Thijmen is dan nog volop aan het schaken tegen Oscar en die partij is bij lange na nog niet beslist. Beide heren houden de spanning er behoorlijk in. Als alle andere spelers klaar zijn, stromen de toeschouwers richting het duel tussen Thijmen en Oscar. Hou je hoofd dan maar eens koel! Na zeer lange berekeningen van Thijmen, met nog een noodplan in zijn achterhoofd, kan hij Oscar in de laatste zes minuten mat zetten. Wat een ontlading! Maar… het wordt nóg spannender. Thijmen en Judith delen weer de hoogste positie. Omdat de uitslag van de onderlinge partij remise is, volgt er een barrage. Twee partijen moeten er gespeeld worden van elk 15 minuten per persoon. Judith heeft tijd gehad om uit te rusten en Thijmen moet vrijwel direct achter zijn schaakbord kruipen, na zijn laatste zinderende partij. Wie van de twee is het beste opgewassen tegen deze spanning? Zowel Thijmen als Judith zijn vechters. Beiden gaan voor het kampioenschap. Helaas moet Judith na de uitslag, anderhalve punt voor Thijmen en een half puntje voor Judith, een tree lager gaan in het eindklassement. Thijmen wordt de nieuwe kampioen! Proficiat, een knappe prestatie!! Volgend jaar mag Thijmen meedoen aan het Nederlands Jeugdkampioenschap Schaken en Judith aan het Nederlands Meisjeskampioenschap Schaken.

Op de foto staan van links naar rechts: Thijmen, dan de meisjeskampioen Judith en Lynn, die een welverdiende derde plaats heeft behaald. Klasse meiden!

Meer foto’s en verslagen zijn te vinden op deze Schaakpagina.

7 gedachten over “Kampioen!

 1. Dat moeten zware en spannende dagen zijn geweest. Gefeliciteerd, knap gedaan!

 2. Gefeliciteerd Tijmen,en ook nog een Gelukkig Nieuwjaar voor jullie allemaal!
  Berthi, wat kan jij een schaakwedstrijd spannend verslaan, pfft, ik zit nog bij te komen…!
  Groetjes Juul :o)

 3. Iedereen bedankt voor de felicitaties. Thijmen vindt het erg leuk om het allemaal te lezen.
  Juul voor jou ook nog de allerbeste wensen.
  Groetjes, Berthi

 4. Mijn zoon heeft op school ook geschaakt…
  Mijn zoon heeft op school niet gehaakt…
  Slechts twee letters, maar een wereld van verschil…
  Groetjes Juul :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *