Thorn

Tweede Kerstdag vertrekken we ’s middags met een stralende zon naar het witte stadje Thorn. Het witte stadje herbergt een schat aan cultuurhistorie. Het weer geeft ons de gelegenheid om al wandelend door de oude historische kern te genieten van de prachtige panden en te genieten van de rust. Thorn wordt vandaag niet overspoeld door toeristen zoals we verwacht hadden. Dus, een mooie gelegenheid om foto’s te maken.

We bezoeken de exposities in het Gemeentemuseum: ‘Leuk hoedje, Majesteit’ en ‘Het Land van Thorn’ in kerstsfeer, waar we onze kerstkaart aantreffen van enkele jaren geleden. Wat een verrassing! Een bezoek aan de Stiftskerk slaan we niet over. Bijzonder sfeervol, mooi en vooral warm. Waar tref je nog een goed verwarmde kerk aan in de winter?

Laat op de middag gaan we huiswaarts. De zon laat zich nog steeds van de goede kant zien, maar we zijn nog geen tien minuten onderweg of het begint te sneeuwen. En behoorlijk! Als we thuis zijn, heeft het daar al gesneeuwd en is de dooi al ingetreden. Men zegt: niets is zo veranderlijk als de mens… maar volgens mij geldt dat ook voor het weer!

Advies: Heb je plannen om Thorn te bezoeken, trek dan geen laarzen of schoenen met hakken aan. Loopt erg lastig op hun bestrating!

7 gedachten over “Thorn

 1. Iedere keer als ik in Thorn kom (zo 1 keer per 2 jaar op een zonnige dag) verbaas ik me over het pittoreske. Zo’n on-Nederlandse sfeer die je hooguit nog in Maastricht vindt.
  Hoe zou het in Thorn nou zijn met die sneeuw op die keien?

 2. hoi Berthi, k wilde alleen nog even zeggen dat ik je logbezoekjes en commentaren erg gewaardeerd heb dit jaar!
  groetjes en een goede jaarwisseling

 3. Iedereen die op mijn weblog een wens heeft achtergelaten, wil ik bedanken voor de lieve,leuke, soms grappige,maar ook ontroerende en aangrijpende, tot tranen toe bewegende wensen.
  Ik hoop voor iedereen persoonlijk dat 2006 dat mag brengen waar je op hoopt en waar je mee verder kunt. Wensen zijn de kern van ons bestaan,laat ze leven,zodat ze ooit op welke manier ook vorm mogen krijgen. Het weblog blijft open……..

 4. Ik wens jou en alle mensen die je lief zijn al het goede voor 2006
  marcella

 5. Leuk stadje, bezocht het alleen als ik mijn wandelschoenen aan had, maar kan me voorstellen dat het niet lekker voelt. Zoiets als de Dam nu.

 6. Alle beste wensen voor dit jaar voorspoed-geluk-gezondheid- mag ook in ander volgorde.
  Leuk die kinderkopjes op straat. In naarden heb je precies hetzelfde. Ik moet er niet aan denken dat deze stadjes omgetoverd worden met een asfaltweg. Dat zou geen gezicht zijn en de sfeer van de steden bederven. Ziet zo’n stadje er heel anders uit.
  Er is niets mis met platte zolen, anders zit je met verzwikte enkels thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *