Gebreide krans

Een aantal jaren geleden was het een trend om kransen van verschillende kleurtjes stof te maken. Ik wilde een variant hierop en het werd een… ‘gebreide krans met een gebreide strik’. Van drie verschillende tinten blauw werden er drie strengen gebreid, van zeer dun garen, en stevig opgevuld. Het viel niet mee om ze mooi gevlochten te krijgen. Het eindresultaat mag er zijn en ik geniet er nog elke dag van. Ik ben wel nieuwsgierig of iemand anders ook dit idee heeft gehad?

3 gedachten over “Gebreide krans

 1. Een heel leuk idee ! Het zal best een heel werk geweest zijn , maar de krans is mooi gevormd . Is het in tricot steek gebreid ? Gisteren las ik in het AD/Haagsche Courant een artikel : Oude kerstversieringen als bijzondere herinnering .
  Sabrina van Laar vertelt , dat ze 26jr. geleden haar broer van 30jr. verloor, Hij leed al geruime tijd aan MS . Met de crematie zo vlak voor de kerst wilde de familie eigenlijk geen kerstboom .Een zus die overkwam uit Amerika zorgde ervoor dat er toch een boom kwam .En . . deze keer breide en haakte de moeder de kerstversieringen .
  En , zo staat er , de boom was weer mooi , maar zo verdrietig . De versiering toen gemaakt wordt niet meer opgehangen . Maar Sabrina laat ze elk jaar weer door haar handen gaan en geniet ervan .
  Zo hebben we allemaal wel onze kerst herinneringen en versieringen die ons zo dierbaar zijn .
  Ik heb nog steeds mijn kerst hangers en die ene kabouter niet terug gevonden .
  Maar er zijn nog leuke hangers gemaakt op de kerst- workshop,s eind jaren 80 .
  De kabouter heet : Wolllewap . Mocht je hem ergens ontmoeten , roep hem dan .
  Hij is nogal rondbuikig .
  Na alle drukte van voorbereiding , wens ik je heel fijne kerstdagen toe met allen die je lief en dierbaar zijn . Gerrie

 2. De krans is inderdaad in tricotsteek gebreid.
  Leuk verhaal uit de Haagsche Courant. Inderdaad, iedereen heeft zowel zijn eigen kerstherinneringen. Bij ons is er altijd wel iets met de kerst. Vanmiddag was de verwarmingsketel (Nefit en nog geen twee jaar oud) uitgevallen. Gelukkig kon er direct een monteur komen. Het ‘geheugen’ was stuk. Pech! We hebben al eens eerder een verwarmingsketel stuk gehad met de kerst. De vaatwasser begaf het een paar jaar geleden met de kerst. Vorig jaar was manlief tweede kerstdag ziek. De kinderen zijn ook al eens ziek geweest met de kerstdagen. Blijkbaar kan de kerst hier niet gewoon verlopen. Gelukkig was het euvel vanmiddag redelijk snel verholpen en is het weer aangenaam warm.
  Gerrie, jij ook hele fijne kerstdagen met allen die je lief en dierbaar zijn.
  Heel veel groetjes, Berthi

 3. mijn moeder
  mijn broer en ik heb beiden zo’n krans.
  en bij beiden hangt het aan de voordeur.
  onze moeder is er sinds drie jaar niet meer
  Ik heb er zelfs een log aan gewijdt…
  grappig dat ik hem hier ook zie hangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *