Servetten

Ik hoef niemand meer te vertellen dat breien in is. Toch kocht ik deze gebreide servetten niet dit jaar. De linker rode servet op de foto zag ik vorig jaar bij de HEMA en vond ze zo leuk dat ik er gelijk zes pakjes van kocht. Een leuk cadeautje voor iemand die besmet is met het breivirus. De andere servetten kocht ik al een aantal jaren geleden bij de Bijenkorf. Wellicht voelden zij al iets in de lucht zweven!

Ideal Home Range gaat met de trend mee en komt met een aantal Knitted Reindeers produkten. Ook IKEA blijft niet achter en heeft dit kerstseizoen gebreid pakpapier.

8 gedachten over “Servetten

 1. Je zou zo zeggen dat ze echt gebreid zijn .
  Ik koop ook altijd heel graag zoiets als servetten , soms met borduur motieven , pakpapier met Quiltwerk dat kan ik ook niet laten gaan . Mijn Zus uit Amerika stuurt vaak pakketjes prachtig verpakt in geborduurd pakpapier en heel mooi Crazy Quiltwerk . Maar toen ik net je servetten zag moest ik toch snel even richting een supergrote kadotas , van Hallmark met een mooi ingebreid patroon . Hoofdkleur is rood met wit en dan zijn er Noorse randen ingebreid met een stermotief ,en verder een rand met groene denneboompjes .
  Het staat hier een beetje te pronken , ik bewaar er wat mooie Quiltlapjes in , die ik een speciaal plekje wilde geven . Hier even wat maten van de tas hoog 60 cm, breed 42 cm en een soufflet van 22 cm . Ik kocht die tas destijds in een grote kantoorboekhandel in den Haag In mijn geliefde winkelbuurt de Frederik Hendriklaan , meestal de Fred genoemd ..Ik denk dat ik die tas ongeveer 6 à 8 jr. geleden heb gekocht .

 2. Nog even een tip !
  Ik gebruik ook nog weleens een servetje om er een klein kadootje in te verpakken .

 3. Leuk zo’n tas. Zou ik ook direct gekocht hebben.
  Een aantal maanden geleden kreeg ik een mooi cadeautje verpakt in een mooie servet. Zag er erg leuk uit.

 4. Ik heb even rondgekeken bij Ideal Home Range , wat een leuke Site . Zoveel moois is er te koop .

 5. vorig jaar hadden ze in zo’n winkel servetten met borduurmotieven. k had ze gevraagd voor sinterklaas, maar niet gekregen :(.
  dit jaar heb ik papieren zakdoekjes met deze breimotieven gekocht voor mijn moeder voor sinterklaas.
  ’t blijft leuk, maar ik heb iets minder met breien.
  groetjes

 6. oh, misschien vind ik dat ook leuk om te breien… pannenlappen – de frustratie van vroeger, handwerkles bij de nonnen! Maar nu om te oefenen met leuke inbreipatronen. zou dat ergens te vinden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *