Sinterklaaswijn

Iedereen heeft zich kostelijk geamuseerd tijdens pakjesavond. Zelfs Sinterklaas is al op de hoogte van de Stitch ’n Bitch-groepen in Nederland. Lees het volgende gedicht.

Stitch ’n Bitch. Deze twee woordjes stonden centraal in de afgelopen twee maanden bij de familie…
Bij ieder ontbijt, iedere lunch en ieder diner vertelde Berthi weer met pit. Nu blijkt dat dit breiclubje helemaal niet zoveel breit, maar juist heel erg veel drinkt tot Berthi’s grote spijt.

Nu heeft de Sint opgevangen dat Berthi dit drinkgelag niet goedkeurt. Berthi breit liever een muts of een paar sokken dan al die drank naar achter te klokken. Het resultaat heeft de Sint nog niet gezien, maar aangezien Berthi een perfectionist is, geeft hij een tien!

Om de ‘problemen’ bij Stitch ’n Bitch te verhelpen gaat de Sint Berthi leren drinken. Aangezien de Sint ooit alcoholist is geweest, weet hij hiervan het meest. Het enige wat je moet doen is een grote fles wijn kopen en die als toetje helemaal in je mond leeg laten lopen. Want Sint heeft ook gehoord dat Berthi als toetje wel eens een glaasje wijn drinkt, maar dat na twee glaasjes het niet helemaal goed bezinkt.

Zoals Sint heeft geconstateerd is het een kwestie van routine. Zo kun je soms nog wel eens leren van je dochter Eline. Niet dat dit ernstig is, maar bij Stitch ’n Bitch absoluut een gemis.

De Sint heeft voor jou dan ook een toepasselijk cadeau en bij Stitch ’n Bitch steel je zeker de show. De Sint wenst je nog een fijne avond en denk eraan af en toe goed drinken is gezond.

Groetjes,
Sint (zuipschuit)

7 gedachten over “Sinterklaaswijn

 1. goh, zou de sint wel weten dat er ook geheelonthouders bij snb zitten? nou ja, proost in ieder geval!

 2. Het was mij ook nog niet opgevallen dat er geheelonthouders bij snb zitten. Ik heb wel foto’s gezien op andere weblogs met volle asbakjes, wijn- en bierglazen en wat breiwerkjes die op tafel lagen. Het leek me een gezellig clubje 😉

 3. Leuk te lezen over een geslaagd Sinterklaasfeest .
  Wat eigenlijk vreemd is , de oude Sint wordt met veel tam-tam ingehaald . Maar als de dag daar is en iedereen z,n pakje(s) heeft ontvangen dan verdwijnt de Sint weer met stille trom .
  Hij wordt nooit eens uitgezwaaid . . . !

 4. een uur breien kost 132 kcal, hoeveel glaasjes wijn gaan er in een uur breien?

 5. leuke sint!
  Ik zou ook wel voelen voor een rookvrije SnB met koffie of thee. Maar dan is het een theekrans en geen Snb, niet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *