Expositie merklappen

Merkwaardig vriendin Jeanny Cobben heeft van 15 november tot 31 december 2005 in de Stadsbibliotheek van Roermond een expositie. Een gedeelte van haar vele borduurwerken zijn er te zien. Jeanny borduurt prachtige merklappen op fijn tot zeer fijn linnen. Daarnaast krijgt Hardanger borduurwerk veel aandacht, maar ook Ajour, Marker stop- en sneewerk en Schwälmer borduurwerk. Verder geeft Jeanny les bij Naald en Draad in Roermond.

Ik had Jeanny beloofd om vandaag naar haar juweeltjes te komen kijken. Dus ging ik vroeg uit de veren en door de sneeuw, met de trein (die gelukkig wel reed), naar Roermond. En wat heb ik genoten van haar borduurwerken en verhalen. Met veel passie praat ze over al die verschillende borduursteken/technieken. En dat zijn er véél.
Ben je in de buurt van Roermond, ga dan even naar de bibliotheek en geniet van al dat moois!

Foto: Een Quaker merklap geborduurd door Jeanny in 2004. Per centimeter 12,5 draden en 156 kruisjes per vierkante centimeter. Ze heeft met één draadje over één draad geborduurd!
Het patroon heeft ze gekocht bij The Goode Huswife. Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere borduurwerken van Jeanny, kijk dan op de Handwerkpagina.

5 gedachten over “Expositie merklappen

 1. ik kan me je enthousiasme helemaal voorstellen! haar website heb ik weleens bezocht. heel mooie werkstukken maakt ze.
  gelukkig dat het reizen weer een beetje ging. ik denk niet dat ik binnenkort in roermond kom…
  groetjes

 2. ik ben al tijden een trouw bezoeker van haar website. Ze maakt inderdaad schitterende dingen.
  Roermond is een beetje te ver weg van hier, ik had graag een kijkje genomen.

 3. En Jeanny bedankt voor je mooie website. Ik kijk daar vaak en met veel genoegen. Prachtig werk en zo véééél

 4. Vorig jaar had ik de website van Jeanny gevonden. Ik geloof dat ik er uren naar heb zitten kijken. Echt prachtig om te zien!
  Groeten van Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *