Geweven tas met vilt

Een blitse tas die gemaakt is door mensen met een verstandelijke beperking. Het weefwerk en viltwerk is gedaan in het textielatelier in Haarlem. De gemaakte producten worden verkocht in de winkel.

In het textielatelier wordt er met verschillende textiele werkvormen gewerkt. Weven en vilten vormen daar een onderdeel van. Bij het weven zijn verschillende stappen te onderscheiden. Het maken en opzetten van de schering en het daarna doorrijgen en door rieten van de draden. Daarna kunnen de mensen met weven beginnen.
Het vilten is een proces waarbij geverfde gekaarde schapenwol door middel van wrijven met water en zeep tot stof gemaakt wordt. Allerlei kleurrijke producten komen tot stand. Zoals: tassen, fleurige theedoeken, mooi met stof gekafte boeken, portemonnees.

Het textielatelier is onderdeel van de divisie dagbesteding van De Hartekampgroep.

4 gedachten over “Geweven tas met vilt

  1. Hoi Berthi, Whaw wat een gave tas echt een kunst werkje. Ben jaloers wil hem echt een keer in het eggie zien. Please.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *