Sterrenkijker

Wat bof je als je de kans krijgt om VWO-plus te doen. VWO-plus biedt aan kinderen in het eerste jaar van de middelbare school extra vakken aan. Dit zijn: sterren- en weerkunde, toneel en po√ęzie en een website bouwen. In deze klas krijg je per week een uur Engels, Nederlands en wiskunde minder. Verder krijgen de kinderen hetzelfde lesprogramma als de leerlingen van een HAVO/VWO-brugklas. De leerlingen van VWO-plus moeten harder en sneller werken. Thijmen zit vanaf het nieuwe schooljaar in deze klas en heeft het reuze naar zijn zin!
De overstap van de basisschool naar de middelbare school was voor Thijmen niet zo groot. In groep acht mocht Thijmen de woensdagmorgen doorbrengen in de ‘juniorklas’ en die was op de middelbare school. De ‘juniorklas’ is een klas voor kinderen die graag extra uitdaging willen. Elke keer ging Thijmen met veel plezier naar deze klas. Benieuwd naar de proefjes die ze dan weer mochten doen!

Onlangs heeft Thijmen op school een sterrenkijker gemaakt. Elke avond (nou ja, bijna elke avond) tuurt hij naar de lucht om de sterren goed in beeld te krijgen!

1 gedachte op “Sterrenkijker

  1. leuk voor Thijmen! dochter 1 heeft ook 2 jaar in deze klas gezeten, maar er zat al wel gauw de klad in de extra vakken. zelfs grieks en latijn werd ontmoedigd…
    nu zit ze in een vwo3 en geniet van het leven!
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *