Fido Dido trui

Zit je net eventjes op je gemak naar een programma op de tv te kijken en dan wordt de rust al direct verstoord door de reclame. Zie ik dat goed? Komt daar zomaar onverwacht Fido Dido in beeld! Ineens gaan mijn gedachten naar de gebreide trui van Matthijs en Eline. Matthijs had de trui in het blauw en Eline in het rose. Op beide truien is Fido Dido er later met zwart garen opgemaasd.
Helaas heeft de mot enkele sporen achtergelaten in de blauwe trui.

8 gedachten over “Fido Dido trui

 1. die trui is minstens twintig jaar uit. want fido dido was in de jaren ’80. bewaar jij al je zelfgemaakte dingen zo lang? of langer?

 2. een jaar of twaalf geleden was Fido ook “in” kan ik me herinneren. Zoonlief zat toen in de brugklas en had een rugzak waar hij op stond. kennelijk vonden anderen de tas ook leuk want hij was vrij snel verdwenen tijdens een gymles.

 3. Matthijs is bijna 21 en Eline bijna 19. De truien zijn inderdaad al ‘oud’. Ik ben heel bewaarderig. Zit waarschijnlijk in de genen. Bij mijn ouders wordt ook het één en ander bewaard. Daarnaast verzamel ik o.a. ‘oud’ textiel en manlief boeken. Kan je een beeld krijgen van onze inrichting?
  Matthijs wil dat er veel speelgoed vanuit zijn jeugd bewaard blijft.
  Soms wordt het heel moeilijk om iets te vinden in ons huis! Lastig?!

 4. Wat een leuke trui ! Ik weet eigenlijk helemaal niet wie Fido is . Maar staat dat ventje niet op de flessen Sevenup ? Wat een degelijkheid al die breiwerken . En fijn dat die hobby terug komt . Ik kijk graag in oude breiboeken . En wat een leuke patronen voor kindertruien waren er .
  Misschien komt het allemaal nog eens terug ……

 5. Fifo Dido hoort inderdaad bij de Seven -Up. En breien is helemaal hip. Steeds meer breiwinkels zijn er overal in het land te vinden.

 6. Mijn moeder heeft jaren terug een fido dido trui gebreid voor mijn oudste zoon. Nu wil de jongste ook graag zo’n trui maar mijn moeder heeft het patroon uitgeleend en nooit terug gekregen. Ben je misschien ook nog in het bezit van het patroon, dan zou ik het graag willen hebben. Groetjes

 7. @anne-miek, helaas heb ik het patroon niet meer. Ik ben al blij dat ik de trui bewaard heb.
  Jaren geleden heeft mijn moeder deze trui gebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *