Sint Nicolaas is weer in het land

Na een lange en vermoeiende reis is Sint Nicolaas veilig in ons land aangekomen. Dit jaar had Sneek de eer om de Goed Heiligman welkom te heten. De kinderen mogen vanavond de schoen zetten en wellicht ligt er al een verlanglijstje bij. Of gaan de kinderen hun lijstje via de email sturen naar Sinterklaas?
Ondertussen vraag ik me af of de kinderen tegenwoordig nog wel wat te wensen hebben? Naar mijn idee worden hun wensen tegenwoordig snel verwezenlijkt. Jammer!
Ik kan me herinneren dat ik zowat slapeloze nachten had zodra Sint Nicolaas voet op Nederlandse bodem had gezet. Was ik lief en braaf geweest? En zou ik ‘die pop’ wel krijgen van Sinterklaas?

Afbeelding: Een ansichtkaart die gestempeld is in Amsterdam op 3 december 1921 en gestuurd naar L. Huijbregts in Bussum. Verder staat er op de achterkant de afkorting o.o.o.
Wie kan mij vertellen waar deze afkorting voor staat?

1 gedachte op “Sint Nicolaas is weer in het land

  1. ja, k weet wat je bedoelt. maar raar maar waar: ze weten toch altijd nog wel iets te bedenken. waar zoontje vooral over piekert, is wat sinterklaas toch in vredesnaam in het grote boek over hem zal hebben geschreven… (ondanks onze verzekeringen dat sint vooral op de leuke dingen let – hij moet nog wel slapen)
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *