The – Bag – Incorporation

In 1902 werd in Wenen voor het eerst een papieren draagtas ge├»ntroduceerd. Sindsdien is de draagtas niet meer weg te denken. Voor de Duitse kunstenares Ursula Pahnke-Felder gaf de papieren draagtas aanleiding tot het project ‘The – Bag – Incorporation’. Via internet heeft ze andere kunstenaars opgeroepen om een eenvoudige witte boodschappentas, van papier of plastic te re-stylen. Vanaf maart 2004 zijn alle ontwerpen al te zien op de Virtuelle-Galerie.

Tot 8 januari 2006 zijn de ontwerpen tentoongesteld in Museum Van Bommel Van Dam.

Ik heb de expositie gezien en ik moet zeggen dat er aardige ontwerpen te zien zijn, maar ook een aantal die mij totaal niet kunnen bekoren. De uitnodiging voor de opening van de expositie was zeer toepasselijk gedaan in de vorm van een papieren tasje, zoals op de afbeelding te zien is.

2 gedachten over “The – Bag – Incorporation

  1. Nog geen reakties ? Ik dacht nou de papieren en plastic draag tasjes vinden we zeker al zo gewoon .
    Ik heb altijd een hele verzameling die worden echt hergebruikt . En wat je er allemaal niet in kunt opgergen ! Dat ik mijn breiwerkje destijds in een servet wikkelde , ja toen kenden we nog geen plastic tasjes . Mijn moeder had er ook aardige ideen over . Heel in het begin , toen er net plastic was , bedacht ze dat ze de keuken overgordijnen overdag goed kon beschermen zo dicht bij het aan recht , en overdag de opengeschoven gordijnen gedeeltelijk in een plastic zakje liet zakken . En ik doe dat nog steeds zo .
    Mijn moeder vond de tasjes ook erg handig om zo mee te nemen . maar ..ze keerde ze altijd binnenste buiten . Denk je dat ik met die reclame wil lopen ?
    En terwijl ik dit tik , moet ik er weer om lachen .

  2. Gerrie, wat een idee!
    Bij mij worden de plastic draagtasjes ook altijd hergebruikt en dan vaak als afvalzak voor van alles en nog wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *