Sokken breien


Enkele jaren lag het breien bij mij op de achtergrond, maar ik heb de draad weer opgepakt en ik ben begonnen aan een nieuwe uitdaging: ‘sokken breien.’

28 gedachten over “Sokken breien

 1. sokken breien? ik doe zó mee! Een tijdje geleden liet iemand op onze quiltgroep ook haar zelfgebreide sokken zien. het zag er zo mooi uit.

 2. je weet inmiddels dat ik in het andere “home at the end of the world” woon. Heb ik mijn sokken al af tegen de tijd dat ik de trein verlaat 😉

 3. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik ook een poging gedaan wat geleid heeft tot een paar schattige babysokjes. Met vier pennen breien doe ik nog steeds niet veel, daar moet je echt handigheid in krijgen vind ik. De nostalgie van gebreide sokken vind ik echt fantastisch. De oma van mijn ega heeft al jaren een breiclub en daarbij zijn gebreide sokken het meest gevraagd, oma breit elke dag anderhalf paar sokken, gewoon uit het hoofd en ze vind het na al die jaren sokken breien nog steeds heerlijk om te doen, ze wordt er gelukkig van.

 4. Je oma had al vroeg een StitchnBitch- groep. Ik heb al van veel mensen gehoord: ben je eenmaal begonnen met sokken breien, dan hou je er niet meer mee op. Schijnt verslavend te werken.
  Anderhalf paar sokken per dag is behoorlijk. Dat ga ik nooit halen!

 5. het is echt waar; brei je eenmaal sokken dan blijf je breien. Er zijn zoveel leuke sokpatronen en, ze zitten natuurlijk heerlijk!! Ik brei mijn sokken trouwens niet op 4 naaldne maar op 2 rondbreinaalden. Heb ik minder last dat de naalden in de trein onder de bank rollen 😉

 6. Ik wil voorlopig niets anders dan sokken breien. In mijn jeugd heb ik genoeg gebreide truien, borstrokken, onderbroeken, rokjes etc. gedragen. Maar weinig gebreide sokken. Als ik alle andere weblogs lees en kijk naar al die mooie sokken…. dan ga ik voorlopig door met sokken breien.
  De Boomerangkaart heb ik al heel lang in huis. Ik weet niet of deze nog ergens te krijgen is.

 7. Ik zou ook graag sokken leren breien want ik kan vooral de hiel niet breien? kan iemand mij helpen?

 8. Ook ik zoek een goed patroon om sokken te breien. Ik wil nl. sokken maat 39 breien op 4 naalden nummer 3 en een half en nummer 3. Wie kan mij hier aan helpen?

 9. ik heb 2 patronen voor het breien van sokken.
  1 met een vierkante hiel en 1 voor wat ik de traditionele hiel noem.
  Een heerlijk werk en erg leuke resultaten met de leuke wol die je tegenwoordig kan kopen.
  ik brei overigens met naald 2 1/2
  Geef mij je e-mail en ik ga een poging wagen om het te mailen. Moet het nog wel even op papier zetten hoor. Dus geduld.

 10. Ik ben ook bezig om sokken te breien. Zelf kom ik een heel eind. Alleen na de hiel lukt het me niet meer. Is er iemand in de buurt van schagen die het mij leren wil.
  groeten
  Karin Holvast

 11. @Karin, jammer ik ben net een week in Schagen geweest! Heb je het sokkenpatroon gelezen dat bij de log van 6 februari 2006 staat?

 12. Heeft iemand beschrijving van simpele sokken moeten niet uit 1 stuk gemaakt zijn is om thuis te dragen ipv pantoffels,kan enkel met 2 naalden breien.
  Alvast bedankt.

 13. Zou ik van een rechte lap iets kunnen terecht brengen als het er maar wat op lijkt hé 😉

 14. @marian’ne m, wat een leuk sloffenpatroon. Lekker gemakkelijk en snel klaar. Super dat je dit zo snel hebt gevonden.
  Juul moet oppassen; het duurt niet lang meer of jij gaat haar “linkfunctie” verbeteren!!! LOL

 15. Deze is ook leuk.
  http://astridpersons.typepad.com/
  Nou ik kan net plakken en slepen, dus even oefenen he, toevaliig zag ik deze van de week en ik moet er een paar voor Ruchama breien. He He, ik heb hem weer terug gevonden. Soms surf je van hot naar her en weet je echt niet meer waar ……
  Juul verbeteren , neeee joh dat gaat nooooit !!! (wil ik ook niet hoor :-)).

 16. @marian’ne m, ik had ze nog niet gezien, maar wat zijn ze mooi…. en nog wel in mijn lievelingskleuren!:-)
  Wat een opluchting voor Juul dat ze niet bang hoeft te zijn voor concurrentie!:-)

 17. Ga gerust je gang hoor…
  Dat scheelt mij een “hoop werk”…
  LOL
  ;o)
  Ik kwam van de week ergens nog een plat sokkenpatroon tegen, maar heb geen idee meer waar…
  Google…
  Ik type dit nu met links…
  Niet mét links…
  LOL au…
  :o)

 18. Wie oh wie kan mij helpen aan een patroon voor wandelsokken of geitenwollen sokken.
  Ada

 19. hallo alle maal ik lees net jullie site heeel er interesant ik zou namelijk ook graag van iemand een mooi en goed patroon hebben voor een paar sokken ik weeet ook niet meer hoe ik de kleine hiel en zo moet breien dus ik hoop dat er iemand is die me kan helpen al vast bedankt ik hoop dat ik wat hoor gr j

 20. @marian’ne m, dank je dat jij de link hebt gegeven en heel fijn dat je dit doet omdat ik de komende dagen weinig online ben waardoor ik wellicht sommige reacties mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *