Poncho breien of haken

De poncho is weer helemaal terug in het straatbeeld. En wat is er dan leuker om deze zelf te maken. Jessica Tromp heeft op haar website een aantal patronen voor de poncho staan. Ook met de wol van Zeeman krijg je een prachtig resultaat, zie de foto.

Dit is één van de onderwerpen die je tegenkomt op de weblog van Elenea. Breien en haken valt onder de rubriek ‘wol en zo’. Andere rubrieken zijn: inspiratie, naald en draad, sieraden, textiel, dichten en gedichten, kleding… en nog veel meer.

10 gedachten over “Poncho breien of haken

 1. via de website van Elena een link gevonden met bouwplaten van o.a. auto’s. Heb mijn man inmiddels gelukkig gemaakt met een kartonnen messerschmidt.

 2. Wat leuk , dat er weer meer gebreid wordt en wat een mooie poncho.s
  Ik heb nog eens even zitten denken welke modellen truitje er door mij zijn gepend . Aan het eind van de oorlog stond er nog een rood wit katoen vestje op de pennen . Het was van een wit rood garen , nogal losjes getwijnd . En daarom was het ook heel goed te gebruiken om er lontjes van te knippen voor de drijvertjes op olie , dat was voor later op de avond onze verlichting .
  Maar dat breiwerk was wel m,n trots . Ik breide er voor in de lengte 2 banen in met witgaren . Dat garen was heel moeilijk te verwerken .De draad bestond eigenlijk uit een bundel dunne draadjes , echt oorlogsgaren . En toen we nog een nachtje in de kelder doorbrachten en er van alles klaar stond als we eens moesten vluchten werd het breiwerk ook klaar gelegd en in een servet gewikkeld . Gelukkig kwam al snel de bevrijding en kon ik weer vredig verder breien .

 3. Marcella,
  Wat goed dat je via de site van Elenea iets aparts voor je man hebt gevonden.
  Gerrie,
  Leuk om je verhaal te lezen. De afgelopen twee jaar heb ik vele mensen gesproken die speciale verhalen hadden met betrekking tot de oorlog en dan in het bijzonder wat handwerken betrof. Ik denk dat je het speciale nummer ’60 jaar bevrijding’, van Handwerken zonder Grenzen, wel gelezen hebt!
  Lieve groetjes, Berthi

 4. mmm, sorry. Ik heb de Manolo ‘<a href=”http://manoloshoes.blogspot.com/2005/03/manolo-no-poncho-pledge.html”>no poncho-pledge</a>’ gezworen: “I (insert the name here) swear on the head and/or the grave of my sainted granny to never wear, buy, knit, crochet, or fashion from the old throw rug, the poncho. And if the poncho it is given to me as the gift, I will graciously thank the giver and then, when she has left, put the poncho into the dog’s bed and/or the trash as the case she may be. Only by doing these things faithfully can I help end for the good of the humanity the scourge that is the poncho. So help me Manolo.”

 5. Ik zou graag een brei patroon van een poncho willen hebben, kan iemand mij daar aan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *