Patchwork-Quilten

Heb je zin om een paar dagen te gaan genieten van het mooie Zuid-Limburgse landschap en wil je dan ook nog creatief bezig zijn, dan moet je naar de oude hoeve Home at the End of the World gaan.

De oude Zuid-Limburgse hoeve is te vinden op de Schilberg bij Slenaken, niet ver van Maastricht en Vaals en een halfuur rijden van Aken.

Jeannette Bisscheroux wilde een kleinschalig Bed & Breakfast starten en daarnaast ontstond het idee om een cursusarrangement patchwork-quilten aan te bieden. Een techniek die ze goed beheerst. Voordat Jeannette begon is ze eerst haar horecadiploma en middenstandspapieren gaan halen.

De herberg kreeg een landelijk karakter. Eén gastenkamer is ingericht in Engelse cottage-stijl en de andere in Shakerstijl. Beide kamers hebben een prachtig uitzicht op het Gulpdal.

Overal in huis vind je prachtige quilts die door Jeannette gemaakt zijn.

Afbeelding: Een Amish Tumbling Block Crib Quilt uit mijn eigen verzameling. Deze quilt is ongeveer twintig jaar oud en komt van een Pennsylvania Amish familie uit Mercer County.

6 gedachten over “Patchwork-Quilten

 1. Dat klinkt heel verleidelijk! Voor een midwinter-retraite dan, want die omgeving is het allermooiste vanaf een racefiets.

 2. even een kijkje genomen in de shaker slaapkamer. Ik zou daar best wel eens willen logeren. Het echte shaker slaapkamerleven valt best tegen hoor; het was een soort commune achtig gebeuren met slaapzalen voor mannen en slaapzalen voor vrouwen en kinderen. Mooi quiltje heb je. Heb je hem zelf in Pennsylvania gekocht?

 3. Ik heb even een internet uitstapje gemaakt naar die gezellige herberg in die mooie omgeving .
  Ik had er al eens meer over gelezen
  Je bericht mooi aangekleed met zo,n echte Amish Quilt , Prachtig ! En gisteren dat lieve schaap. Toen zou ik zo een slaapliedje zingen . Slaap kindje slaap , daar buiten loopt een schaap……

 4. Een paar jaar geleden zijn wij in Zuid-Limburg geweest voor de Limburgse Schaakkampioenschappen. Zelfs in de winter is het een prachtige omgeving. Een prachtig stukje Nederland. Mooi om te wandelen, te fietsen, lekker eten en je kunt ook nog creatief bezig zijn.
  Marcella, bedankt voor je extra informatie. Ik weet te weinig van de Shakers. De Amish quilt heb ik via de Ebay-veiling in Amerika gekocht. Ik wil alleen de echte gebruikte Amish quilts. Niet de quilts die voor de toeristen worden gemaakt. De Amish quilts spreken mij aan door de eenvoud. En ze hebben bijna altijd prachtig gequilte patronen.
  Het schaap stond gisteren op mijn weblog omdat de StitchnBitch-groep Utrecht, waar ik inmiddels lid van ben, graag een schaap zou willen hebben. Ik ga een artikel voor Handwerken zonder Grenzen schrijven over de StitchnBitch-groepen.
  Lieve groetjes, Berthi

 5. Heel verrassend eindelijk eens iets te lezen over de Shakers. Ben dol op alles van de Shakers, heb mijn huis zo ingericht zelfs met 10 meter lange “kapstok” in de woonkamer en maak natuurlijk quilts en borduurwerken in die stijl. Berthi verrrasssende website en weblog heb je, complimentje hoor…….groetjes van Marie Jose

 6. Volgens mij heb jij, Marie Jose, een erg leuk en bijzonder huis. Vooral apart ingericht, dat je niet bij iedereen ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *