Rekening 7-9-1929

Mijn oma, de moeder van mijn vader, was op 7-9-1929 zeven maanden zwanger van mijn vader. Dit is de rekening van de aanschaf van spulletjes die mijn oma nodig had voor de bevalling en de geboorte van mijn vader. Mijn vader werd op 29-10-1929 geboren. Vandaag wordt mijn vader 76 jaar.

Nota:

Eindhoven den 7.9.1929

1 borstrok 1,40
1 paar sokken fijn 1,65
6 1/2 rol luiers a 29 1,99
1 rol zeil 1,50
1 paar sokken 1,25
7 1/4 rol linnen a 100 7,25

Totaalbedrag 15,04 gulden! Dit zal in 1929 een behoorlijk bedrag geweest zijn!

8 gedachten over “Rekening 7-9-1929

 1. och, wat leuk dat je die rekening nog hebt! zo’n rol luiers, betekent dat stof op de rol, en dat ze ze dan nog moest afknippen en omzomen? en al dat linnen … ook om doeken etc van te maken denk je?

 2. heel erg leuk. mijn eerste gedachte was ook: zo, f 15,- dat is vast heel veel geld geweest.
  groetjes

 3. De 7 1/4 rol linnen zal waarschijnlijk bedoeld zijn om o.a. hemden van te maken. Je knipte de hoeveelheid linnen af die je nodig had en maakte het zelf. Luiers op de rol zal vermoedelijk goedkoper geweest zijn omdat je ze zelf moest omzomen.

 4. Ik zal hopelijk met het doorlopen van al mijn heerlijkheden ( handw.materialen en patronen ) ook nog zo,n rekening tegen komen !
  En..ongeveer uit dezelfde tijd. O prachtig dat mijn moeder dat bewaard heeft . Af en toe kwam het wel eens tevoorschijn en dan vertelde ze erover .
  Het werd weer opgeborgen , ik meen in een mooi vaasje iets van porselein .
  We gaan het nog eens vergelijken t.z.t.

 5. Wat mooi dat zo,n oude rekening nog bewaard is. Onze oudste zoon is in 1962 geboren en ik heb ook luiers gekocht die ik zelf moest omzomen, die waren stukken goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *