Sonny Boy

Ja, ook ik heb een stapel ongelezen boeken op mijn nachtkastje liggen! ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl ligt al een poosje bovenop. Eindelijk heb ik de tijd genomen om dit waargebeurde verhaal te gaan lezen. En… als je het nog niet gelezen hebt, ga het dan als de bliksem doen! Een prachtige biografie!
Het boek gaat over de onmogelijke liefde die toch kon tussen de jonge Surinaamse emigrant Waldemar en de oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Zij krijgen een zoon: Waldy, die de bijnaam Sonny Boy krijgt. Het verhaal speelt zich af in de ‘zwart-witte’ tijden van de jaren dertig.

Tot 29 oktober 2005 kun je een stem uitbrengen voor de NS Publieksprijs. Sonny Boy verdient deze prijs!! Ik heb mijn stem al gegeven voor dit boek.

Nova sprak met Sonny Boy. Bekijk de uitzending.

7 gedachten over “Sonny Boy

 1. Ik heb het boek ook gelezen, echt een heel mooi boek. Ik raad het mijn Surinaamse schoonfamilie ook steeds aan…
  Het boek van Annie M.G. van dezelfde schrijver is trouwens ook een aanrader.

 2. och, Sonny Boy, wat een prachtig boek is dat. ook de biografie van Annie M.G. Schmidt vond ik mooi, en verrassend genoeg voor een biografie: prettig leesbaar.

 3. De biografie van Annie M.G.Schmidt lig op de stapel van ongelezen boeken. Ik zal dit als eerst volgende boek gaan lezen!

 4. Hoi Berthi,
  Mooie boeken van het zelfde genre zijn:
  Het boek van Ursula de Tex over haar moeder (ik ben even de titel kwijt en de boeken zijn ingepakt) en Witte liefde van Wanda Reissel.

 5. Anna Baronesse Bentinck 1902-1989
  Een vrouw van stand van URSULA DEN TEX Voor mij een belangrijk boek omdat ik het kasteel Schoonheten van de Bentincks goed ken er vaak gefietst heb op dat prachtige landgoed en …we plukten er bosbessen !
  Het boek is een rainbow pocket nr. 769
  isbn 90 417 0554 6 nur 68 1

 6. In het boek Sonny Boy, wordt indirect mijn opa genoemd.
  In het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw was mijn opa Leendert de Winter burgemeester op het eiland Goeree en Overflakkee.
  Hij was burgemeester van de Gemeente Dirksland, Den Bommel, Melissant en Herkingen.
  De ex-echtgenoot van Rika was op het eiland dijkgraaf.
  In het boek komt een passage voor waarin de dijkgraaf een conflict heeft met de burgemeesters van het eiland. Hier moet mijn opa bij betrokken zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *