Een in de was, een …

De Week van de Lingerie is van start gegaan op 22 oktober en duurt tot en met 29 oktober 2005.

Maar wist je:
Dat fatsoenlijke Nederlandse vrouwen 150 jaar geleden geen onderbroek droegen?
Dat de koningin-moeder Emma in 1927 onderbroeken van linnen uit Staphorst bestelde?
Dat er in de Tweede Wereldoorlog onderbroeken werden gemaakt van meelzakken en geraspt sparrenhout?
Dat badstoffen maandverband een zeer geheim voorwerp was?
Dat er altijd taboes bestonden op het gebied van vrouwenzaken?
Dat de tanga voor het eerst werd gedragen op het strand van Copacabana?

In het boekje ‘Een in de was, een in de kast, een aan de bast’ van Corrie de Groot lees je over vrouwen en hun geheimen op het gebied van ondergoed. Je leest over een stuk vrouwengeschiedenis dat in een snel tempo verloren gaat, maar nog net op tijd kon worden vastgelegd.
Een aanrader, dit boekje!

3 gedachten over “Een in de was, een …

  1. geraspt sparrenhout? badstoffen maandverband? ik reis onmiddellijk 150 jaar in de tijd terug en doe het zonder. Zaterdag een discussie aangehoord tussen dochter en vriendin van onze zoon over strings erg veel is er dus niet verbeterd op het gebied van comfort, maar gelukkig is er nu wel iets te kiezen

  2. We kunnen tegenwoordig uit een te groot assortiment kiezen, waardoor we het moeilijk hebben om een keuze te maken. Dit geldt toch wel op allerlei gebied.

  3. O ja, badstof maandverband. Ik zat van mijn 12e tot 17e jaar op een best wel chique kostschool aan de rand van Nijmegen en op de toiletten hingen geverfd houten kastjes met een gleuf erin, waar je je vieze verband in moest werpen. (Er kwamen uitsluitend meisjes en/of dames op die toi’s; de paar mannelijke leraren mochten uitsluitend op de toiletten bij de docentenkamer)! De nonnen wasten die dan weer en dankzij je nummertje op iedere badstof lap, kwam het weer bij jou op je chambrette (= slaaphokje op een grote zaal met houten schotten afgescheiden, gordijn als “deur”, van boven open) bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *