Gehaakt vestje

Algemeen Dagblad, 8 oktober 2005:
… Sylvia Haussmann, hoofd design TMS: ‘Met de hand gehaakte vestjes, tops en blazers zijn volgende zomer in. Dat is helemaal goed voor China, want haakwerk is vrijgesteld van quota. Dus daar hebben we geen proleem met verschepen. Haakwerk past helemaal in de “Bohemian Romance” zomerlook. Blouses met roesjes, veel voiles en transparante stoffen in violet, wit, transparant: die trend heet “vrouwelijke zelfverwennerij”. Bij beide past zijde, gewassen met zand. Dat geeft een prachtig effect aan de stof, die ook een kreukeleffect heeft. Kreukelen moet komende zomer, en traditioneel is zijde een echt Chinees product. Topjes, blousjes, wijde paarse cirkelrokken met zilveren applicaties: allemaal in die gekleurde zijde. Jasjes in militaire stijl met nautische invloeden, door ronde koperen knopen en epauletten, zijn ook een goed product om te laten maken in het koudere Noord-China, waar men van nature stevige katoenen kleren draagt. De rafelrandjes aan de jasjes blijven van de zomer. Ook de cult-trend, ge├»nspireerd op Noord-Afrika, wordt een hit.’ …

Ik heb mijn gehaakt vestje, uit mijn tienerjaren, alvast uit de mottenballen gehaald. Nog even passen en ik ben weer up to date!

2 gedachten over “Gehaakt vestje

  1. yes! dat krijg ik ook nog wel voor elkaar. genoeg katoen en genoeg haakervaring.
    mooi zo.
    groetjes

  2. Anneke,
    Ik kijk uit naar het resultaat. Laat het me even weten als het af is.
    Groetjes, Berthi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *