De man met de hoed

Volgens de gegevens op dit leesexemplaar, verschijnt vandaag de literaire familieroman ‘De man met de hoed’ van Pauline van de Ven.

Een paar weken geleden kreeg ik dit ongecorrigeerde leesexemplaar in mijn handen. Dit voorproefje, de periode 1879-1917, heb ik in één ruk uitgelezen, zo boeiend is het geschreven. Deze familieroman beschrijft het leven van vier generaties van een fabrikantenfamilie. De historische basis voor dit boek, 512 bladzijden, is de nalatenschap van mevrouw A.D.M. Vitányi-Bury (1917-1995). Zij is de enige dochter van de oprichter van de kunstzijdespinnerij NYMA, ooit de grootste werkgever van Nijmegen.

Na dit voorproefje gelezen te hebben, ben ik zeer nieuwsgierig geworden hoe het verder verloopt met deze familie.

Misschien een mooi cadeautje voor mijn verjaardag!

2 gedachten over “De man met de hoed

  1. Hallo Berthi,
    Lijkt mij ook de moeite waard. Ik hou wel van dit soort boeken. Familiegeschiedenissen die ook nog op de waarheid berusten. Afgelopen jaren heb ik een aantal van dit soort boeken gelezen. Dus als je deze uitgelezen hebt…

  2. Jammer genoeg kan je het boek niet voor je verjaardag krijgen!
    Ik heb eerst de boekhandel en daarna de uitgever gebeld. Het boek komt niet, zoals aangekondigd, begin oktober uit, maar in januari 2006. Volgens de uitgever komen er teveel boeken uit in het najaar waardoor zo’n boek ondergesneeuwd raakt,
    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *