Kinderboekenweek 2005

De 51ste kinderboekenweek is gisteravond, in het Muziekcentrum aan het IJ, officieel geopend. Op het kinderboekenbal werd ‘Het boek van alle dingen’ van Guus Kuijer bekroond met de Gouden Griffel. Voor Kuijer is het zijn vierde Gouden Griffel. Het is helaas bijzonder eigentijds en actueel, aldus de jury. Het verhaal gaat over godsdienstige onderdrukking.

Ik ben als een blok gevallen voor ‘De bloemenprinses ziet het liefst rood, oranje, paars en geel met blauwe stippen en een roze randje’, van Marlies Visser. De bloemenprinses speelt de hoofdrol. Zij geeft een feest en heeft voor alle prinsessen een jurk gemaakt en een prachtige kleur gegeven. Maar welke kleur past er nu bij wie?
Marlies Visser maakt altijd eerst de collages van tekeningen, stoffen, linten, bloemen etc. Het verhaal ontstaat daarna vanzelf.
Er is een erg leuke website voor kinderen. Kijk bij De Prinsessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *