Komm lass uns mal die Rolle drehn

Van mijn ‘mangeldoek’ vriendin, Gisela Meyer uit Berlijn, ontving ik deze mooie uitnodigingskaart voor haar expositie. Tot 20 november 2005 is er in het Brandenburgisches Textilmuseum Forst een expositie van mangeldoeken te zien uit de collectie van Gisela Meyer.

Een aantal jaren geleden heb ik op internet een boekje gekocht over mangeldoeken dat door Gisela is geschreven. Haar adres stond vermeld in dit boekje. Zo kon ik haar een brief schrijven en we hebben altijd nog een erg leuk contact.
Gisela Meyer heeft in Duitsland het eerste boekje over mangeldoeken geschreven, dat helaas is uitverkocht. In Nederland heb ik in 2003 een boekje over mangelen en mangeldoeken geschreven:
‘Wascht en manghelt glat of ick sla iou vor iou gat.’ Mijn boekje zal de komende drie maanden te koop zijn in het Nederlands Textielmuseum. Vanaf 8 oktober is er de expositie ‘Artistiek damast van Brabantse bodem 1900-1960’ te zien.
Meer informatie over mijn boekje is te vinden op de website Textile-Collection.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *