Moederschap maakt slimmer

In Libelle nummer 36 las ik het artikel Ontdekking: het moederbrein. De Amerikaanse journaliste Katherine Ellison interviewde tientallen wetenschappers en vroeg: Worden we slimmer of juist dommer van het moederschap? Integendeel, concludeert het boek van Ellison, het moederschap maakt juist slimmer! Onder invloed van hormonen veranderen de hersenen van (aanstaande) moeders. Het gevolg daarvan is: dat je zintuigen scherper worden, dat je efficiĆ«nter wordt – je doet meer in minder tijd, dat je stressbestendiger wordt – je laat je niet meer zo snel op de kast jagen, dat je doelgerichter wordt – je weet wat echt belangrijk is en gaat daarvoor en dat je sociaal vaardiger wordt – je voelt anderen beter aan.
Wat bof ik dat ik moeder ben van drie kinderen!

1 gedachte op “Moederschap maakt slimmer

  1. en ik van 4! heb vandaag je artikel gezien in HzG, nog niet gelezen. ’t was heel uitgebreid, dus ik moet er nog even rustig voor gaan zitten.
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *